Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 07.04.13
Esseen kirjoittaja: H Tyrväinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hyvästä Paras

Jim Collinsin hyvästä paras oli oikeastaan ensimmäinen johtajuutta käsittelevä kirja, jonka luin. Kirjaa oli mielenkiintoista lukea, koska siinä oli hyviä esimerkkejä maailman parhaista yrityksistä.

Kirjaa lukiessani tajusin, että suuret menestystarinat harvoin vaativat todella nerokasta ideaa. Vastaus on usein todella yksinkertainen ja käden ulottuvilla. Täytyy vain pitää silmät auki ja olla ajan hermolla, uskoa omaan tekemiseen.

Hyvästä parhaaksi kehittymisen prosessi


Kurinalaiset ihmiset
-Ensin ihmiset, sitten asiat

Jos halutaan kehittyä hyvästä parhaaksi, niin ensin pitää valita parhaat ihmiset. Kun paras mahdollinen henkilöstö on kasassa, niin sen jälkeen vasta oikeat pelipaikat.

Innomon henkilöstö määrättiin korkeampien tahojen toimesta, joten meidän on pelattava näillä korteilla. Toki voisimmehan mekin tarvittaessa laittaa porukkaa pihalle ja parempia tilalle, mutta se olisi hieman säälimätöntä, koska olemme kuitenkin koulussa ja oppimassa.

Meidän täytyy keskittyä löytämään jokaiselle oma paikka. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa, koska innomolaisia on niin moneen junaan. Tämän kirjan luettuani kyseenalaistaisin ainakin oman paikkani Innomon asiakaspäällikkönä. Kerron myöhemmin miksi.

Kurinalainen ajattelu
-Julmien tosiasioiden kohtaaminen
-Siilikonseptin kehittäminen

Kurinalaiseen ajatteluun liittyy tärkeimpänä julmien tosiasioiden kohtaaminen. Tämä edellyttää suoraselkäisyyttä ja välillä ikäviäkin päätöksiä. Minusta tuntuu, että Innomo ei ole vielä tiiminä sillä tasolla, että kaikista asioista uskallettaisiin puhua suoraan.

Innomon tärkein steppi julmien tosiasioiden kohtaamiseen olisi Boston Canvaasin teko. Siinä näkisi suoraan mitkä projektit ovat hyviä ja mitkä eivät. Meillä on paljon projekteja, jotka roikkuvat taakkana harteilla. Vastaavasti on myös projekteja, joihin panostaminen tekisi meistä parempia, jopa parhaita. Kun olemme perinpohjaisesti selvittäneet, mitkä projektit kannattavat, voisimme alkaa kehittämään siilikonseptiamme, eli asioita joissa olemme parhaita.

Kurinalainen toiminta
-Kurinalaisuuden kulttuuri

Kun olemme kehittäneet oman siilikonseptimme, niin on aika ryhtyä toimiin. Kurinalaisuudessa olisi Innomossa paljon kehitettävää, annettuja tehtäviä ei suorita aikataulussa ja hommista koitetaan päästä mahdollisimman helpolla. Olemme kuitenkin kehittyneet pinkkuvuodesta huomattavasti, mutta parannettavaa olisi edelleen.

En tiedä konkreettisia keinoja miten tätä voisi parantaa. Uskon kuitenkin suurimman syyn olevan se, että meillä ei ole yhteistä päämäärää (siilikonseptia).

Viiden tason hierarkia

Hyvästä parhaiksi kehittyneissä yrityksissä johtajana oli poikkeuksetta viidennen tason johtaja. En osaa ainakaan näin suoriltaan sanoa, löytyykö Innomosta yhtään viidennen tason johtajaa. Itse ainakin olen kaukana siitä.

Koen itse olevani lähempänä ykkös- tai kakkos tasoa. Tästä ei voi siis kuin parantaa. Päästäkseni viidennelle tasolle, minun tulisi ajatella enemmän Innomon asioita kuin omia projektejani. Tämä on haastavaa, koska saan energiani omista projekteistani ja haluan kehittää niitä.

Näin jälkeenpäin ajateltuna en edes tiedä, miksi halusin Innomon asiakaspäälliköksi. Asiakaspäällikön pesti on tuntunut todella suurelta taakalta hartioillani. Olen joutunut vähentämään aikaa omilta projekteiltani, ja esimerkiksi myyntiin on jäänyt paljon vähemmän aikaa. Myynti ja omat projektit ovat kuitenkin niitä, jotka potkivat minua eteenpäin eniten. Vastaavasti viidennen tason johtaja saisi energiansa koko tiimin menestyksestä. Toivon mukaan tajuan sitten myöhemmin sen arvon, kun olen saanut toimia asiakaspäällikkönä. Nyt tiedän ainakin monta asiaa johtamisesta, jotka eivät toimi. Niitä hyviä johtamiskikkoja odotellessa…

Siilikonsepti
-Mistä olemme innostuneita?
-Missä voimme olla maailman parhaita?
-Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen?

Innomon olisi tärkeää miettiä omaa siilikonseptia, koska tällä hetkellä meillä ei ole sellaista. Teemme vähän kaikenlaisia projekteja, mutta emme ole missään maailman parhaita. Ehkä sitten kolmantena vuonna alamme keskittymään sellaisiin projekteihin, joissa olemme huomanneet olevamme hyviä.

Innomon siilikonseptiin tuo haasteita se, että olemme kaikki innostuneet hyvinkin erilaisista asioista. En siis tiedä onko tätä mahdollista tehdä koko tiimillä, mutta erityisesti projektit voisivat rakentaa oman konseptinsa. Markkinaattorissa ainakin yksi osa-alue on selvä: olemme kaikki innostuneita myynnistä ja markkinoinnista. Meidän täytyy kuitenkin löytää vielä se juttu, missä voimme olla maailman parhaita. Sen löytäminen voi ottaa aikaa, tärkeintä on pitää silmät auki ja katse tulevaisuuteen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!