Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä Paras

Kirjoitettu 29.05.17
Esseen kirjoittaja: Niko Nenonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä Paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.5. Yrittämisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jim Collinsin ikiklassikko ”Hyvästä paras”, on jokaisen yrittäjän must –kirja. Kirja käsittelee Collinsin ja hänen työryhmänsä megalomaanisen laajaa tutkimusta siitä, kuinka hyvät ja parhaat yritykset eroavat toisistaan.

Collins hämmästelee itsekin työnsä tuloksia. Hän käsittelee tärkeimpinä aiheina teoksessaan muun muassa viidennen tason johtamista, henkilökuntaresurssien maksimointia, siilikonseptia sekä yrityskulttuuria ylipäätään. Itselleni kirjasta jäi mieleen oman tiimiliiderin virkani puolesta erityisesti parhaiksi kehittyneiden yritysten johtajat ja heidän johtamistapansa.

Kirjassa esitellään termi viidennen tason johtaminen. termi juontaa juurensa johtamistasoihin, jotka kuvaavat johtajan kykyjä ja ominaisuuksia alkaen ensimmäisen tason kyvykkäästä yksilöstä aina viidennen tason huippuosaajaan asti. Collins löysi vasten odotuksiaan paljon samanlaisuuksia parhaiden yritysten johtajista. He olivat lähes järjestään kehittyneet neljännen tason huipuista ihmisjohtajista viidennelle tasolle, jonka Collins määrittelee näin: ”Viidennen tason johtajat kanavoivat itsekkäät tarpeensa suuremman tavoitteen, eli parhaan mahdollisen yrityksen kehittämisen hyväksi. Tämä ei tarkoita, ettei viidennen tason johtajilla olisi itsetuntoa ja etteivät he ajattelisi omia etujaan. He ovat päinvastoin hyvinkin kunnianhimoisia – mutta heidän kunnianhimoisin tavoitteensa koskee instituutiota eikä heitä itseään”

Viidennen tason johtajat siis ikään kuin antavat omista tavoitteistaan ja unelmistaan osan yrityksen menestykseen. Mielestäni taito on erittäin harvinainen, sillä ihminen ajattelee perusluonteeltaan lähtökohtaisesti omia etujaan, vaikka luulisi ajattelevan jollain muulla tavalla. Asia on koodattuna geeneihimme.

Johtamisesta Collins kertoo myös hieman tarkemmin. Parhaiden yritysten johtajat etsivät lähtökohtaisesti ympärilleen oikeat ihmiset. Pelkkä yksi taitava henkilökunnan jäsen ja hänen tuhat apuriaan ei riitä tekemään yrityksestä parasta. Tällaisen johtamisen osasi muun muassa muuan Steve Jobs, joka oli tosin hieman raadollisempi johtamisessaan kuin Collinsin esittelemät viidennen tason johtajat. Jobs kun saattoi antaa potkut pelkän hissimatkan aikana pienenkin asian johdosta.

Tärkeä asia parhaaksi tulemisessa on myös tosiasioiden kohtaaminen ja niiden hyväksyminen. Itse olen tutustunut metodiin jo lukioaikoinani, kun fysiikan opettajani kertoi meille, että meidän tulisi keskittyä ylioppilaskirjoituksiimme valmistautuessa aiheisiin, jotka parhaiten taidamme. Ajattelin silloin, että olisi liian riskaabelia lähteä kirjoituksiin luottaen pelkästään pieneen osaan osaamistaan. Voi kuinka väärässä olinkaan. Asia on toistunut elämässäni monia kertoja, ja olenkin nykyisin sen vahva puolestapuhuja. Sama efekti on nähtävissä yritysmaailmassa, kun voimme karkeasti erottaa yritykset kahteen joukkoon: niihin, jotka keskittyvät moneen asiaan ja yrittävät olla niissä hyviä, ja niihin, jotka keskittyvät yhteen asiaan missä ovat parhaita. Parhaat yritykset ovatkin Collinsin mukaan vahvuuksiinsa luottavat yritykset.

Tosiasioiden kohtaaminen liittyy vahvasti myös siilikonseptiin. Collinsin mukaan on tärkeä ymmärtää, missä asiassa yritys voi olla maailman paras ja keskittyä siihen. Jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta olla asiassa paras, ei se kelpaa siilikonseptin perustaksi.

Siilikonsepti perustuu siilikonseptin kolmeen kehään: Mistä olemme innostuneita, missä voimme olla maailman parhaita ja mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen. kun kehät ymmärretään ja niihin paneudutaan, on siilikonseptin käyttö mahdollista.

Kokonaisuudessaan kirja oli mielenkiintoinen ja aikalailla pakollinen liikemaailman ikivihreä must –kirja. Teos alkaa vain olla hieman päivitystä vailla, sillä muun muassa internetin hyödyntäminen yritysjohtamisessa oli parhaat päivänsä jo nähnyt. Suosittelen kirjaa kuitenkin jo pelkästään Collinsin järjettömän työn kunnioittamiseksi ja innostuskirjaksi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!