Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 23.04.13
Esseen kirjoittaja: Marjo Heiskanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

HYVÄSTÄ PARAS


Collins, Jim.2004. Hyvästä Paras. Jyväskylä:

Gummerus Kirjapaino Oy

Kirja Hyvästä paras näytti ulkonäöltään vähän teoreettipainotteiselta ja ei ensisilmäykseltä houkutellut minua lukemaan sitä. Kirjan takakannen tekstin lause ”Jim Collinsin kirja on helppolukuinen ja mukaansatempaava” sai minut valitsemaan kuitenkin kirjan. Kirjassa käsitellään kuinka hyvä on parhaan vihollinen. Monet yritykset eivät kehity koskaan parhaiksi, vaikka ovatkin hyviä. Kirjan kirjoittaja Jim Collins etsii kirjassa tutkimusryhmänsä kanssa viiden vuoden ajan vastausta kuinka yrityksistä tulee paras pysyvästi. Hän kehitti tutkimusryhmänsä kanssa hyvästä parhaaksi kehittymisen prosessin.

Kirjassa kuvataan hyvin miten yritys kehittyy oman alansa parhaaksi. Seuraavassa asioita, jotka yrityksellä on oltava kunnossa, jotta siitä kehittyisi hyvästä paras yritys:

1.Yrityksellä on ehdottomasti oltava viidennen tason johtaja. ”Viidennen tason johtajat katsovat ulos ikkunasta ja kiittävät menestyksestä itsensä ulkopuolella olevia tekijöitä” Tällainen johtaja on luonteeltaan vaatimaton. Myöskään yrityksen toiminta ei toimi vain johtajan varassa.

2.Hyväksi parhaaksi kehittyvälle yritykselle on tärkeää ensin valita oikeanlaiset ihmiset. Tärkeintä ihmisessä ei ole taidot eikä kokemus vaan luonne. Kun oikeanlaiset ihmiset on löydetty, sitten vasta mietitään mitä ja miten asiat tehdään. Myös heti alkuun on tärkeää karsia pois vääränlaiset ihmiset.

3.Kaikkien hyvästä parhaiksi tähtäävien yritysten tulisi aloittaa menestykseen tähtääminen kohtaamalla karun todellisuuden ja kaikki tosiasiat. Jim Collins vertasi kirjassaan tätä asiaa Stockdalen paradoksiin: ”Säilytä usko siihen, että sinulle käy lopulta hyvin, vaikka koetkin vaikeuksia ja kohtaat kulloisenkin todellisuuden julmimmatkin tosiasiat, mitä ne sitten ovatkaan” Kirjassaan Jim Collins kertoo tarinan Amerikkalaisesta amiraali Jim Stockdalesta, joka joutui sotavangiksi Vietnamin sotaan. Hän ei tiennyt vankina ollessaan pääseekö koskaan sieltä elävänä pois, mutta hän uskoi siihen, että hänelle lopulta käy hyvin, vaikka kokikin kauheita kokemuksia. Myös nykymaailmassa menestystä janoavan yrittäjän on uskottava omaan menestykseen, mutta samalla kohdattava julmatkin tosiasiat.

4.Yrityksen tulisi käyttää ”siilikonseptia”, jotta siitä tulisi paras. Siilikonseptissa on kolme kehää: se on yksinkertainen ja selkeä konsepti, kolme kehää, jotka ovat toistensa kanssa limittäin. Kehät ovat:

-Missä voimme olla maailman parhaita? Otetaan huomioon ydinosaamisen lisäksi myös muita toiminnan vaihtoehtoja.

-Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen? Yrityksellä on erin omainen kyky nähdä, miten saadaan hyvät kassavirrat ja kannattavuus pysyväksi.

-Mistä olemme innostuneita? Yritykset, jotka kehittyvät hyvästä parhaiksi haluavat tehdä asioita, jotka innostavat heitä

5.Hyvästä parhaaksi yrityksissä yrityksen toiminta on hyvin kurinalaista.Hyviin tuloksiin päästään kurinalaisella toiminnalla.Tärkeää yrityksen on muistaa, että se keskittyisi tarkasti pääpääriinsä. Myöstekniikka on hyvänä vauhdittajana. Hyvästäparhaaksi yritykset välttävät muotitekniikoita ja valitsevat siilikonseptin.

6.Kun näiden asioiden ympärille piirretään vielä vauhtipyörä ja kun vauhtipyörä kiihtyy sekä yritys etenee siilikonseptin mukaisesti, alkaa näkyviä tuloksia syntyä. Myös työntekijät innostuvat tuloksista ja yritys menestyy sekä pysyy parhaana yrityksenä. Tässä on sellainen kaava, kun sen osaisi vaan viedä käytäntöön myös kaikkiin omiin projekteihin, menestys olisi varmasti taattu.

Jim Collins kertoo kirjassaan Hyvästä parhaaksi kehittyneestä ruokakauppayrityksestä Krogerista ja verrokkiyritykseksi jääneestä A&P:stä. Se oli aikoinaan maailman suurimpia yrityksiä, mutta sen ”noidankehä” toiminta teki siitä verrokkiyrityksen. Se vaihtoi strategiasta toiseen ja yritti löytää ratkai- suja ongelmiinsa mm. hinnanalennuksilla, omaksui muotivirtauksia ja toimitusjohtajat vaihtuivat usein. Huomattavasti pienempi Kroger oivalsi, että tulevaisuus on supermyymälöissä. Se oli aina ollut hyvä elintarvikemyymälöi- den uudistumisessa ja se ymmärsi, että amerikkalaiset haluavat super myymälöitä, joissa saman katon alla on useita tuotteita ja palveluja.

Kirjassa mainitaan hyvä esimerkki yrityksestä, joka on säilyttänyt pysyvästi ydinarvonsa ja tarkoituksensa, mutta sopeuttanut liiketoimintastrategioitaan ja toimintatapojaan toimintaympäristöön muutosten mukaisesti. Tämä yritys on Walt Disney, joka on säilyttänyt taian ja ilon tuottamisen lapsille ja miljoonille ihmisille tähän päivään asti, vaikka strategiat ja toimintatavat ovat muuttuneet, ensin tulivat piirretyt elokuvat, sitten tv-sarjat ja huvipuistot jne.

Hyvästi parhaiksi yritysten ja verrokkiyritysten toimintamallien erot:


HYVÄSTÄ PARAS-YRITYKSET

(viides taso+johtotiimi)
-viidennen tason johtaja

ensin ihmiset

-ensin tulisi palkata oikeat ihmiset ja ylivertainen johtotiimi

-sitten asiat. Kun oikeat ihmiset on
palkattu, mietitään tie menestykseen

VERROKKI-YRITYKSET

(”nero ja tuhat apuria”)

-neljännen tason johtaja

ensin asiat

ensin laaditaan visio siitä, mihin yritys tähtää

-sitten ihmiset. Palkataan pätevät apurit
toteuttamaan visiota


Tästä kirjasta tulee varmasti olemaan tulevaisuudessa hyötyä ja tulen saamaan varmasti hyviä oppeja omaan vauvamessu- projektiini. Kirjasta voi hyödyntää tätä todellista menestyskaavaa, kun sen vaan osaa viedä oikein omaan projektiinsa. Kirjasta sain myös hyvää ja tärkeää tietoa johtajuudesta, joka on ollut minulle vieraampi aihealue ja josta haluan jatkossa oppia lisää asioita. Myös omalle tiimilleni Soulincille tämän kaavan luominen olisi tärkeää, jotta tämän viimeisen 1.5 vuoden aikana tiimiyrityksemme toiminta olisi myös vielä enemmän rahallisesti menestynyttä sekä jokainen tiimimme jäsen saisi kokoon Mymmi-rahat tiimin yhteiselle maailmanympärysmatkalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!