Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 29.04.13
Esseen kirjoittaja: Ida Permikangas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin sattumalta kirjastossa lainata äänikirjan. Hyvästä paras- Jim Collinsin äänikirja odotti kuulijaa hyllyssä, joten nappasin sen mukaani kuunnellakseni sen automatkalla Helsinkiin. Tiimiliiderimme avasi kirjan oppeja muutama kuukausi sitten treeneissä, jolloin kiinnostus heräsi ja kirja siirtyi kirjalistaani. Jos sinä lukija kaipaat piristystä oppimiseen, lainaa äänikirja. Ensimmäistä kertaa odotin innolla automatkaa ja kuunteluhetkiä, mikä hauskinta harvoinpa olen intopinkeänä odottanut että pääsen lukemaan/kuulemaan mitä kirjailijalla on sanottavana.

 

Heti alkumatkasta työnsin CD:n soittimeen ja aloitin oppimisen. Mieheni tuhahti vieressä, että pakko kai se on kuunnella kun ei ole korvatulppiakaan mukana. Puoli matkassa oltiin ehditty jo kuunnella tarkoin viidennen tason johtajista ja ikkunapeili teoriasta, CD vaihtui ja huomattiin automatkan kuluvan nopeasti. Välillä heiteltiin ajatuksia ja juteltiin, kerrottiin omista kokemuksista työpaikoilla, ihanne johtajista, menestyvistä tutuistamme ja omista tavoitteistamme. Naurettiin kirjan esimerkeille, ihailtiin kirjassa esiintyvien yritysten tarinoita. Matkan aikana huomasin, kuinka helppoa on kuunnellen oppia. Kuuntelemalla toisen kanssa oppiminen tulee mielenkiintoisemmaksi, voi samalla kuunnella, oppia ja keskustella. Suosittelen jokaiselle parisuhteessa olevalle sekä vaikka ystävien kanssa ajanvietteeksi!

 

Kirjan kirjoittaja Jim Collins etsii kirjassa tutkimusryhmänsä kanssa viiden vuoden ajan vastausta kuinka yrityksistä tulee paras pysyvästi. Hän kehitti tutkimusryhmänsä kanssa hyvästä parhaaksi kehittymisen prosessin. Kirjassa kuvataan hyvin miten yritys kehittyy oman alansa parhaaksi. Seuraavassa asioita, jotka yrityksellä on oltava kunnossa, jotta siitä kehittyisi hyvästä paras yritys:

 

1.Yrityksellä on oltava viidennen tason johtaja. ”Viidennen tason johtajat katsovat ulos ikkunasta ja kiittävät menestyksestä itsensä ulkopuolella olevia tekijöitä” Viidennen tason johtaja on ihmisenä vaatimaton, mutta ammatti-ihmisenä voimakastahtoinen.

 

2.Hyväksi parhaaksi kehittyvälle yritykselle on tärkeää valita oikeanlaiset ihmiset.

 

3.Selkeä konsepti on yrityksen hyvästä parhaaksi muuttumisessa tärkeää. Siilikoseptissa kaikki kiteytyy kolmeen kysymykseen:

 

Missä voimme olla maailman parhaita?

Mistä olemme innostuneita?

Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen?

 

Tässä kysymykset joiden kautta meidänkin tiimimme kannattaisi lähteä rakentamaan itseään, tuotteitaan ja tarjoamaa. Yrityksellä pitää olla selkeästi tavoite, joka innostaa sen jokaista työntekijää. Tässä on todellinen haaste myös minulle asiakaspäällikkönä. Kuinka löydämme itsellemme ne työt ja toiminta-alueet jotka innostavat. Kuinka sytyttää jokaisessa arvojemme mukainen palava halu? Missä voimme olla maailman parhaita?

 

5.Hyvästä parhaaksi yrityksissä yrityksen toiminta on hyvin kurinalaista.Hyviin tuloksiin päästään kurinalaisella toiminnalla.Kurinalainen toiminta liittyy hyvin vahvasti yrityksen siilikonseptiin. On pysyttävä päätöksessä, ettei tehdään mitään mikä ei sovi siilikonseptiimme. Esimerkiksi projekteja miettiessä meidän tulisi olla kurinalaisia. Jos projekti ei innosta meitä, eikä sovi siilikonseptiimme voimme myös olla lähtemättä projektiin. Kurinalaisuuteen liittyy myös tehtävien lopettaminen, jotka eivät vie yritystä parhaimpaan suuntaan. Kurinalaisuus näkyi tiimimme toiminnassa konkreettisesti kun kävimme projekti tilanteet läpi Bostonin matriisin avulla, ja totesimme osan projekteista rakkikoiriksi. Näin olemme voineet keskittyä tärkeisiin asiakkaisiin ja projekteihin.

 

Ida Permikangas

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!