Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä paras

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miksi valtaosalta meistä puuttuu tahdonvoimaa tulla parhaaksi jossain asiassa? Tyydymme usein siihen, että tulemme sopivasti toimeen, kun pystymme maksamaan laskut ja ostokset. Hyvä onkin parhaan vihollinen. Tämä näkyy paljon myös yrityselämässä. Valtaosa yrityksistä ei kehity koskaan parhaiksi, sillä valtaosasta kehittyy vain hyviä. Jim Collins käsittelee kirjassaan keinoja, kuinka yritys rikkoo tämän mukavuusalueen muurin ja kehittyy alallaan parhaaksi.

Viidennen tason johtajuus on kirjan yksi avainkäsitteistä. Viidennen tason johtaja on kaikkea muuta kuin henkilö, jolla vain sattuu olemaan yrityksessään valta. Mielikuva isosta yritysjohtajasta on useimmilla meistä sellainen, joka paistattelee mediassa ja Johtaa väkeään omasta konttorista lähes sotilaallisin keinoin. Viidennen tason johtaja on kaikkea muuta. Tällainen johtaja, joka pystyy kehittämään yrityksestään hyvästä parhaan, työskentelee yhdessä henkilöstönsä kanssa. Hän on osa tiimiä, joka saa ihmiset keskittymään mahdollisuuksiin eikä ongelmiin. Viidennen tason johtaja ajattelee yrityksensä menestystä, eikä välttämättä omaansa. Vaikka nämä joutuisivatkin jättämään yrityksen esimerkiksi eläkeikään tultua, niin he etsivät itselleen parhaan mahdollisen seuraajan, jotta yritys pysyisi parhaiden joukossa. Viidennen tason johtajan voi sekoittaa sellaiseen johtajaan, jolla kyllä riittää viisautta ja taitoa johtaa yritystä, mutta he tulevat usein yrityksen ulkopuolelta. He saavat kyllä luotsattua yrityksensä parhaiden joukkoon, yksin. Tällöin lähes poikkeuksetta yritys tippuu takaisin ”keskivertojen” porukkaan hyvinkin pian.

Viidennen tason johtajalla tulee olla tavoite / visio selkeänä mielessä. Kirjassa oli esimerkki Vietnamissa vangiksi jääneestä upseerista, joka 8 vuoden vankeusajan jälkeen pääsi vapauteen vahvempana kuin koskaan. Hän piti koko 8 vuoden ajan mielensä kirkkaana ja näki mielessään onnellisen lopun. Tätä odotellessa hän teki elämästään siedettävää ja kamppaili niin, että pääsi tähän tavoitteeseensa. Viidennen tason johtaja siis uskoo tulevaan ja tiimiinsä ja ymmärtää, että vaikeuksista ja risukoista matkan varrella selvitään.

Kirjan toinen avainkäsite on niin sanottu siilikonsepti. Tämän konseptin on tarkoitus saada ymmärtämään missä yritys voi saavuttaa huippunsa ja missä taas ei. Siilikonsepti ajatus tulee suoraan siilin toiminnasta. Siili pärjää hyökkääjänsä vastaan aina samalla tekniikalla, tämä käpertyy palloksi ja suojautuu piikkiensä avulla. Piikit ovat siilin vahvin piirre, jolla se pärjää huomattavasti suurempiakin petoja vastaan. Samalla tavalla yrityksen tulee ymmärtää missä tämä voi erikoistua ja tulla parhaaksi. On siis erittäin tärkeää tietää omat ”mahdollisuutensa” ja kehittää niitä.

Kirjan oppeja tulen varmasti viemään käytäntöön muun muassa Autokoulu Moottorin –projektissa. Kyseisen yrityksen toimitusjohtaja vaikuttaa ihmiseltä, joka varmaankin tietämättään pyrkii viidennen tason johtajuuteen. Kyseinen projekti on erittäin vaativa varsinkin sen vuoksi, että kaupunkiin on tullut uusi kilpaileva autokoulu. Tällä hetkellä on ajankohtaista löytää oma siilikonsepti, jotta uusi kilpailija ei pienennä asiakaskuntaa ja saa yliotetta kaupungin markkinoista.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!