Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä Paras Jim Collins

Kirjoitettu 19.01.17
Esseen kirjoittaja: Jarkko Kilpeläinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä Paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1.5. Oppimisen klassikot, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 3.5. Yrittämisen klassikot, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Otin kirjan luettavaksi ystäväni suosituksesta koska etsiskelin itselleni hyviä bisneskirjoja joista ammentaa teoriatietoa. Hyvästä paras oli kuulemani mukaan klassikkoteos joka jokaisen näkemystä haluavan yrittäjän tulisi lukea ja ainakin osittain sisäistää. Kirjassa käsitellään tieteellistä tutkimusta jossa kerättiin valtava määrä dataa vuosikymmenen ajalta toisilleen samoilla toimialoilla toimineista yrityksistä. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ne seikat jotka erottivat parhaat yritykset hyvistä ja ne ratkaisut jotka olivat vaikuttaneet yrityksen menestykseen.

Olen hakenut tiimiakatemialta teoriatietoa yrittämisestä ja siitä mitä vaatimuksia yrittäjälle ja projektitiimille kohdistuu tietotaidon osalta. Haluan alusta asti oppia tekemään asiat niin sanotusti oikein ja kuten ”oikeassakin maailmassa” tehdään. Vaikkakin kirja käsittelee suurten menestyvien yritysten strategiaa ja politiikkaa niin koen että sieltä voi ammentaa näkökulmia myös pienempiin projekteihin. Teos vahvisti jo valmiina ollutta näkemystäni oikeiden ihmisten merkityksestä onnistumisen mahdollistamiseen. Kirjan luettuani myös ymmärrän miten paljon näennäisesti pieniltä kuulostavat asiat todellisuudessa vaikuttavat lopputulokseen ja onnistumiseen. Suuretkin yritykset painivat samojen asioiden parissa kuin pienien Startup yritysten projektitiimit.

*Kaikki lähtee oikeista ihmisistä, ensin ihmiset sitten asiat

*Viidennen tason johtaja katsoo ulos ikkunasta kun onnistumisia saadaan ja peiliin kun tiimi kohtaa vastoinkäymisiä.

* Siilikonsepti

*Nopea reagointi asioihin ja muutoksiin. Käsitellään ikävät asiat pois päiväjärjestyksestä

 

 

Luin tämän teoksen henkilökohtaisesti nimenomaan yritysjohtamisen näkökulmasta. On johtajana erittäin tärkeää osata muodostaa ympärilleen aidosti toimiva tiimi ja kyetä tekemään nopeita linjauksia ja ratkaisuja joihin oikeissa ihmisissä ja siilikonseptissa viitataan. Omassa tämänhetkisessä johtamisprojektissani oikeiden ihmisten ympärille saanti on edelleen haaste, sillä projektini ei ole niitä helpoimpia tai miellyttävimpiä kaikille ihmisille. Olen kuitenkin onnistunut kehittymään johtajana eteenpäin ottamalla vastuuta, linjaamalla, luotsaamalla ja antamalla onnistumisista kiitosta ja positiivista palautetta. Pyrin myös jakamaan kaiken osaamiseni tiimin käyttöön, sillä johtajan tärkein tehtävä on olla onnistumisten mahdollistaja. Kuten kirjassa sanotaan, mikäli tiimissä tai yrityksessä on tarvetta johtaa ihmistä tiukalla otteella, on jotain mennyt pieleen.

Johtamisessani pyrin olemaan kirjassa kuvatunlainen nöyrä johtaja, ihmisenä nöyrä mutta ammatti-ihmisenä vaativa. Välillä tämä meinaa tietyissä tilanteissa pyörähtää juuri nurin kurin, mutta tärkeintä on oikeansuuntainen trendi. Johtamisessani pyrin tukemaan yrityksen visiota siten, että ihmiset tietävät miksi heidän kannattaa tässä työtehtävässä toimia. Johtajan tehtävä kuitenkin on myös yksinkertaistaa monimutkaisia asioita kuten kirjassakin on kuvattu.

Sain kirjasta paljon hyviä konkreettisia työkaluja ja ajatuksia yrityksen johtamiseen ja oikeisiin asioihin keskittymiseen. Kirjan luettuani ymmärsin paremmin oikean tiimin merkityksen sekä kuinka valita toimiala, yritys tai työpaikka johon lähteä mukaan. Jos et voi toimia siilikonseptin mukaisen toimintamallin mukaan, oli kyse sitten projektista, yrityksestä tai työpaikasta, tulee se näkymään väistämättä myös tuloksessa.

hyvastaparas

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!