Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

hyvejohtajuus

Kirjoitettu 28.02.13
Esseen kirjoittaja: Miikka Niininen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hyvejohtajuus
Kirjan kirjoittaja: Alexsandre Havard
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alexsandre Havard pohtii kirjassaan johtajuutta hyveiden kautta. Neljän kardinaalihyveen, viisaus, rohkeus, itsehillintä ja oikeudenmukaisuus, lisäksi kirjassa korostetaan nöyryyden ja suurisieluisuuden merkitystä johtajalle. Havardin mukaan nöyryys ja suurisieluisuus ovat johtajuuden tukipilarit ja neljä kardinaalihyvettä ovat johtajuuden perusta.

Mikä on hyve? Havardin mukaan hyve on hyvä luonteenpiirre, joka näkyy teoissa.

Eli suurisieluisuus ja nöyryys määrittelevät johtajan. Mitä suurisieluisuus sitten on? Havardin mukaan se on ”sielun suuntautumista suuruutuuteen”. Eli ihminen joka tavoittelee suuria asioita. Ja nöyryys on kyky nähdä ihmisen todellinen tila, tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet. Ensimmäisenä kun rupesin miettimään miten nöyryys ja suurisieluisuus sopivat yhteen, ajattelin tietenkin perus suomalaiseen malliin, että nöyryys on itsensä vähättelyä ja taustalle jäämistä, ettei pidetä itsestään ääntä. Eihän nämä kaksi, suomalainen nöyryys ja suurisieluisuus sovi yhteen ollenkaan. Mutta Havardin avattua nöyryyden hieman eri tavalla, kykynä nähdä asioiden tila niin kuin ne oikeasti on, realistisuus. Nöyryys ja suurisieluisuus rupesivat sopimaan yhteen aivan eritavalla. Sitten heräsi ajatus nykyisistä projekteistani, joo ideat ovat kyllä suurensuuntaisia, mutta nöyryys puuttuu kokonaan. Eli tähtäämme korkealle, mutta emme ole tajunneet katsoa oikeasti omaa tilaamme, vahvuuksia ja heikkouksia realistisesti. Eli meillä on tavoitteet ja tähtäin kohdillaan mutta miten pääsemme sinne.

Mitä kardinaalihyveet merkitsevät minulle johtajana? Viisaus on kyky tehdä oikeita päätöksiä. Rohkeus merkitsee että on uskallusta tehdä omasta mielestä oikea päätös, ja pysyä siinä. Oikeudenmukaisuus, jokaiselle se mikä kullekin kuuluu. Itsehillintä, taito malttaa mielensä, pystyä keskittymään olennaiseen vaikka tekisi mieli tehdä jotain aivan muuta. taito pystyä hallitsemaan mielihalut. Havardin mukaan kardinaalihyveet on johtajuuden perusta. Mutta olenko hyvä johtaja jos toimin näiden hyveiden mukaisesti? Varmaankin olen, mutta minun mielestä johtajan tärkeimmät ominaisuudet on päätöksenteko kyky, taidot toimia muiden kanssa, paineensietokyky ja luotettavuus. Näistä luotettavuus ehdottomasti tärkein, koska minusta on ainakin vaikea toimia ihmisen kanssa johon en luota. Taas olemalla oikeudenmukainen kasvatat luottamusta itseesi. Viisaus on kyky tehdä hyviä päätöksiä, Havardin mukaan. Paineensietokyky on käytännössä uskallusta tehdä asioita ulkopuolelta tulevasta paineesta välittämättä. Ainut mikä ei omista johtajan ominaisuuksista mitenkään liity kardinaalihyveisiin on taidot toimia muiden kanssa.

Kopit kirjasta

–          Nöyryyden merkitys johtajalle, johtajan on pystyttävä näkemään realistisesti oman tehtävänsä tilat. Johtajana et voi elää pää pilvissä.

–          Aina pitää tähdätä korkealle

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!