Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvin Tärkeitä Asioita

Kirjoitettu 14.12.14
Esseen kirjoittaja: Ella Hurskainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Nalle Puh ja Johtamisen taito+ Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Roger E. Allen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En ole lukenut Tiimiakatemialla vielä laisinkaan johtamiseen liittyviä kirjoja, sillä ne ovat tuntuneet jotenkin kaukaisilta, ja liian haastavilta. Bongasin kuitenkin kirjastosta Nalle Puh kirjan, joka käsittelee johtamista, ja lupaa kertoa tärkeät ja oleelliset asiat johtamisesta, ilman sen suurempia monimutkaisuuksia. Tykkään seikkaperäisyydestä oppimisen välineenä, ja asiat painuvat paremmin mieleen, jos niiden takana on jokin hauska tarina.

Päätin yhdistää Nalle Puh ja johtamisen taito kirjaan myös johtavat ajatukset, sillä nekin ovat tuntuneet jotenkin haastavilta, tai niin olen olettanut, joten niiden yhdistäminen yksinkertaiseen ja helppolukuiseen kirjaan tuntui luontevalta. Vihdoin ja viimein, kun avasin johtavien ajatuksien vihkosen, ei se ollutkaan niin hepreaa mitä olin luullut. Oikeastaan ymmärsin melkeimpä kaiken lukemani, ja jopa ehkä vähäisen innostuin lukemastani. Lempparikohta johtavien ajatuksien vihkosessa oli ”Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle”, erityisesti kohta 8. hymyile, nauti ja heittäydy!

Uskon, että Nalle Puh voisi myöskin innostua näistä kymmenestä ohjeesta. Nalle Puhin sanojen mukaan, jos haluat tulla Hyvin Tärkeäksi Karhuksi, sinun täytyy asettaa Hyvin Tärkeitä Tavoitteita, jotta voisit saavuttaa Hyvin Tärkeän Asian. Tiimiakatemiallahan toimimme aivan samalla tavalla, haluamme tulla huipuiksi tiimiyrittäjiksi, ja se onnistuu tavoitteiden asettamisen avulla, ja tekemällä asioita joita koemme tärkeiksi ja merkitykselliseksi.

Nalle Puh ei välitä johtamisenkaavoista ja teorioista, vaan painottaa sitä, että johtajan täytyy hallita perustehtäviä, jotka saattavat välillä jäädä taka-alalle hienojen kaavojen ja teorioiden rinnalla. Täytyy ajatella yksinkertaisesti, eivät asiat olekaan välttämättä niin monimutkaisia miltä ne näyttävät. Nalle Puh listaa kirjassaan kuusi johtajan tärkeintä tehtävää, joista itse asiassa löytyy myös hyvin yhtäläisyyksiä johtavien ajatusten kanssa.

  1. Hyvin Tärkeät Tavoitteet (tavoitteiden asettaminen)

Tavoitteiden asettaminen on Tiimiakatemialla tärkeä keino, jolla voimme motivoida ja seurata omaa toimintaamme. Tiimiakatemian yksi viidestä arvosta on tekemällä oppiminen ja käytännön läheisyys. ”Otamme vastuun omasta tekemisestä sekä tiimistämme. Teot puhuvat puolestaan” Johtajan on tärkeä asettaa johdettavilleen, sekä itsellensä tavoitteita, ja varmistaa, että kaikki ymmärtävät ne ja ovat sitoutuneita niihin. Kun osaamme muuttaa tavoitteemme käytännön tehtäviksi, voimme saavuttaa hienoja asioita. Tavoitteiden täytyy olla myös tarpeeksi korkealla, jotta oppiminen ja itsestä irti saaminen olisi mahdollisimman tehokasta.

  1. Organisointi

”Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.”, kuuluu tiimiyrittäjän toinen ohje johtavien ajatusten vihkosessa. Johtajan on tärkeää oppia organisoimaan tehtäviä, ja delegoimaan niitä muille ihmisille. Jos johtaja haalii liikaa tehtäviä itsellensä, eikä uskalla luottaa niitä muitten käsiin, ei luova prosessi etene minnekään suuntaan. Johtajan täytyy osata johtaa ihmisiä keskeltä päin, eikä ylhäältä. Tiimiakatemialta löytyy valtavasti voimavaroja ja osaamista, joita jokainen meistä voi hyödyntää tekemisissään. Se onkin tiimiyrittäjän kymmenes ohje: ”Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja taito, älä keksi pyörää uudelleen.”

 

  1. Motivointi

Johtajan on tärkeä saada oma johdettava ryhmä innostumaan asiasta, ja sitoutumaan tehtävään niin kuin jo aiemmin mainitsinkin. Tiimiakatemialla on omat missiot, visiot sekä päämäärät, jotka motivoivat meitä kaikkia toimimaan täällä ja johon olemme kaikki sitoutuneita. Valmentajamme Ulla on hyvä esimerkki innostuksesta, sillä aina kun hän puhuu johtavista ajatuksista ja Tiimiakatemian visiosta hänen kasvoiltaan hehkuu into. Tavoitteet ja motivointi liittyy siis hyvin läheisesti toisiinsa, jos asetat innostavat tavoitteet, ne saavat kaikki motivoitumaan.

  1. Kehittäminen

Johtaja ei itse voi kehittää johdettavien toimintaa, mutta hän pystyy luomaan sellaiset puitteet, joissa johdettavien olisi mahdollisimman helppo kehittyä. Tiimiakatemian yksi arvoista on tiimiyrittäjyys, jonka kuvauksesta pätkä kuuluu näin ”Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme ympäristössämme ja autamme toisiamme.” Vastuu kehityksestä on johtajalla, mutta yhtä lailla myös jokaisen täytyy muista pyrkiä itse kehittämään itseään ja auttaa muita kehittymään. Tulos on sitä laadukkaampaa, mitä enemmän jokainen yksilö pystyy kehittymään toiminnassaan. Tiimiakatemialla jokaisella meillä on puitteet kehittyä, sillä meillä on yhteisö tukenamme. ”Annamme jokaiselle yksilölle ja tiimiyritykselle aikaa ja huomiota, sillä Tiimiakatemia on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki”, kuuluu pätkä johtavista ajatuksista.

  1. Kommunikointi

Johtajan yksi tärkeimmistä osa-alueista on kommunikoinnin hallitseminen. On tärkeää ottaa kaikki johdettavat huomioon, ja varmistaa, että jokainen on perillä asioista. Tiimiakatemian yksi arvoista on ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen. On tärkeää, ett’ suhteet johdettaviin on kunnossa, ja asioista keskustellaan avoimesti ja rakentavasti. ”Annamme ja vastaanotamme rakentavaa palautetta suoraan toisiltamme ja kehitymme ihmisinä” Tämä arvo on olennainen osa myös edellistä kohtaa eli kehittymistä, sillä suurin kehittyminen voi tapahtua toisilta tulleen palautteen myötä.

  1. Seuranta ja analyysi

Toimintaa täytyy seurata koko ajan, jotta voi olla varma, että asettamat tavoitteet täyttyvät. On tärkeää seurata jokaisen toimintaa myös henkilökohtaisesti. Tiimiakatemian kolmas arvo on jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen. Jotta voisimme kehittää ja kokeilla uusia asioita, meidän täytyy seurata ja analysoida omaa toimintaamme, jotta suorituksemme paranisivat paranemistaan ja pääsisimme kohti missiota: Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä.

Johtavat ajatukset toimivat meidän johtajina Tiimiakatemialla, ja niiden avulla meistä kaikista voi tulla Hyvin Tärkeitä Karhuja ja me voimme saavuttaa Hyvin Tärkeitä Asioita.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!