Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

I wanna be a billionaire so freaking bad

Kirjoitettu 13.12.13
Esseen kirjoittaja: Mila Lehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rikastu!
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaksi miljoonaluokan liikemiestä Donald Trump ja Robert T. Kiyosaki ovat kirjoittaneet kirjan Rikastu! Oletettavasti olen kirjan luettuani miljonääri. Jes!

 

Jo takakannen luettuani suutuin. “He haluavat, että maailmassa, joka yhä jyrkemmin jakautuu köyhiin ja rikkaisiin, sinä voit olla rikas.”  Hei haloo. Jotain järkeä. Tekis mieli heittää kirja vaan roskiin ja ottaa joku muu. Valitettavasti oon ajanu itseni tilanteeseen, jossa ei oo vaihtoehtoja. Tai onhan tossa. Pöydällä lojumassa kaks 10cm paksua opusta, ja tämä. Huomenna pitäs olla kaks kirjapistettä enemmän. Joten aloitetaan.

 

Kaikki me tiedämme Trumpin tv-sarjan Diili. Ohjelma, jonka formaatti on ostettu eteenpäin moniin maihin. Ohjelma, joka on tehty vain, koska miljonääri on huolissaan minun perheestäni, ja maailmasta. Ohjelma, joka tuottaa luultavasti miljoonia. Myös Kiyosakilla on oma ohjelmansa, Rich Dad’s Guide to Wealth, arvostetulla opetuskanavalla. Kummaa sinänsä, tv-bisneksessä taitaa nykymaailmassa, jokaisen omistaessa oman telkkunsa, liikkua melko paljon rahaa. Trump ja Kiyosaki myös tekevät lahjoituksia ja opettavat vähävaraisia kalastamaan. Sosiaalinen bisnes on nykyään tärkeää, sillä ihmiset alkavat kuluttaessaan yhä enemmän kiinnittää huomiota niin ekologisiin, kuin eettisiinkin ongelmiin. Tietenkin miljonäärit voivat tehdä nämä asiat puhtaasti hyvää hyvyyttään, kuitenkin piinkovilla bisnesmiehillä on aina setelin tuoksu nenän alla. Ovathan he kirjankin mukaan supertähtiä.

 

Kirjassa kerrotaan miten ja miksi Trump ja Kiyosaki päätyivät kirjoittamaan kirjan yhdessä. Trump ehdotti kirjan kirjoittamista vain, koska Kiyosaki oli keikkunut parhaimpien kirjailijoiden listalla jo viisi vuotta. Kiyosaki meinasi jänistää, koska Trumpin tilillä on muutamia nollia enemmän. Loppujen lopuksi hän kerää rohkeutensa ja kirjan aiheeksi valikoituu huolenaihe köyhyydestä. Tulee mieleen pienet lapset. Yksi haluaa olla toisen kaveri, koska toisella on hieno paita. Ensimmäisen kengät ovat kuitenkin hienommat kuin toisella. Heistä kuitenkin tulee kavereita, koska molemmat tykkää jäätelöstä. Ehkä he ovatkin vain normaaleja ihmisiä, joiden paidat ovat kultaa, kengät timanttia ja jäätelö kaviaaria. Kuitenkin heidän tulee näyttää statuksensa kultaisin käyntikorttikoteloin ja limusiinein.

 

Vaikka mijonäärit ovatkin huolissaan koko maailman taloustilanteesta, he ovat sitä mieltä, että jokaisen täytyy muuttaa itseään, ennen kuin voidaan muuttaa massoja.

 

Miten tehdä itsestäsi rikas?

Se tapahtuu ongelmia ratkaisemalla. Jo ongelman tunnistaminen tuo mahdollisuuden sen ratkaisemiseksi. He kannustavat ihmisiä kouluttautumaan talouden alalla (jolla he toimivat kouluttajina) ymmärtääkseen ongelman. Yleinen ongelma on ihmisten haluttomuus kuulla tulevista talousongelmista. Niistä kerrottaessa vastauksena on tullut niin “Jumala hoitaa” kuin “En halua kuulla”kin. Kiyosaki antoi myös lohduttavan helpon tavan tulla rikkaaksi. Opettelet vain myymään!

 

Seuraava suora vinkki rikastumiseen on sijoittaminen. Älä sijoita ollaksesi menettämättä rahaa, vaan voittaaksesi. Muista myös pelata rahalla, pitää hauskaa. Harmi etten pidä uhkapeleistä. Voisikohan joukkuepelinä tienata? Kiyosakin mukaan sijoittaminen ei kuitenkaan ole uhkapeliä. Se on pelaamista voittaakseen. Olen eri mieltä. Donald Trump koittaa kuitenkin saada minut vielä vakuuttuneeksi. Myönteisyys ja itsepäisyys tekee sinusta voittajan. Olenko siis tarpeeksi rohkea olemaan tarpeeksi itsepäinen ollakseni voittaja?

 

Olen kuullut kirjasta hurjan määrän kehuja. Otin kirjan käteeni, odottaen hyvää kirjaa. Kuitenkin, kun jo takakannen luettuani sain siitä negatiivisen kuvan, tiesin etten tulisi erityisesti pitämään siitä. Se pitikin paikkansa ja vaikka yritin lukea kirjaa objektiivisesti, oli hankala saada kirjasta oppeja. En saanut herroista kovin hyvää mielikuvaa, mutta jotkin heidän omista ja muista kirjassa olleista lainauksista olivat osuvia. Myös herkät tarinan siitä mitä he ovat oppineet äideiltään olivat koskettavia.

“Minun mielestäni meidän pääasiallinen tehtävämme on tehdä maanpäällisestä elämästä hieman taivaallisempaa.” Robert T. Kiyosaki

 

“Mitä järkeä on tiedolla, jos pitää sen kaiken itsellään?” Donald Trump

 

“Mieli, joka avautuu uudelle ajatukselle, ei koskaan palaudu takaisin alkuperäiseen kokoonsa.” Einstein

 

“Haluamme ihmisten luopuvan ajattelutavasta, jonka mukaan he ovat oikeutettuja saamaan jotakin valtiolta, ja tulevan rikkaiksi, jotta he voivat ratkaista ongelman – heidän ongelmansa.” Robert T. Kiyosaki

 

“Jos et tee asioita, joita rakastat, ryhdy tekemään niitä edes osa-aikaisesti.” Robert T. Kiyosaki

“Visio pysyy visiona, kunnes keskityt, teet työn ja tuot sen sinne, missä siitä on hyötyä.” Donald Trump

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!