Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idealekasta tuloksekas yritys

Kirjoitettu 07.05.14
Esseen kirjoittaja: Katri Rutanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach & Douglas K. Smith
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.5. Yhteisöllisyyden klassikot

Idealekasta tuloksekas yritys, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

”Tiimi on pieni ryhmä ihmisiä, joilla on toisiaan täydentäviä taitoja, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään, yhteisiin suoritustavoitteisiin ja yhteiseen toimintamalliin ja jotka pitävät itseään yhteisvastuussa suorituksistaan.”

 

Kuulun 14 hengen tiimiin jonka nimi on Idealeka. Meitä on eri ikäisiä, eri taustoista ja eri koulutusaloilta. Olemme toimineet yhdessä kohta kaksi vuotta ja monenlaista on sattunut matkan varrella. Ihmisiä on jäänyt kyydistä pois ja on koettu sekä ylä- että alamäkiä. Mikä meistä kuitenkin tällä hetkellä tekee tiimin?

Idealeka on kevään ajan taistellut sisäisten asioiden kanssa ja huomio on keskittynyt muualle kuin projekteihin ja asiakkaisiin. Ihmeen kautta kuitenkin liikkeemme on lisääntynyt loppukevättä kohti ja sitä voi pitää saavutuksena. Olen kuitenkin sitä mieltä että Idealekassa on edelleen lupa löysäillä, jättää hommia tekemättä ja olla pyrkimättä yhteisiin tavoitteisiin ilman että kukaan siihen puuttuu.

Olen ollut myös huolissani siitä että vaikka liike onkin kasvanut ja porukka tekee hommia, niin se on silti vielä todella epätasaista. Ei se varmaan koskaan tasaista voi ollakaan mutta jotain edistystä pitää tapahtua. Mielestäni tiimimme pitäisi olla suorituskeskeisempi, sillä suoritus kehittää oikeasti.

Olemmeko siis vielä tiimi ollenkaan? Jos yhteisiin tavoitteisiin pääseminen on monella hankalaa ja tiimin vastuuta ei koeta omaksi? Tekemistä siis vielä on.

”Kun lupaamme olla vastuussa tiimin tavoitteiden saavuttamisesta, ansaitsemme oikeuden esittää omat näkemyksemme kaikista tiimin työhön liittyvistä asioista ja saada näkemyksistämme oikeudenmukaista ja rakentavaa palautetta.”

Olemme jokusen aikaa sitten synnyttäneet itsellemme uuden yhteisen päämäärän: tiimin tuella tulevaisuuteen. Eli jokaisella tiimissämme on varmuus siitä mitä akatemian jälkeinen elämä tuo tullessaan. Olen itse seurannut akatemialta valmistuneiden touhuja ja liian monelle on jäänyt epäselväksi mitä tehdä kun akatemia loppuu. Olen alkanut tulemaan siihen lopputulokseen, että sen sijaan että keskitymme ”tiimin kehittämiseen”, keskittyisimmekin yksilöiden kehittämiseen. Yksilöiden kautta tiimikin kehittyy sitten sivussa kuin itsekseen.

Olen silti tosi onnellinen siitä että kuulun juuri Idealekaan. Tiedän että kaikki nämä erimielisyydet ja hankaluudet kasvattavat meitä ja tekevät meistä parempia ristiriitatilanteiden ratkojia. En haluaisi olla missään muussa tiimissä. Pitää yrittää muistaa aina se että olemme erilaisia ja erilaisista taustoista joten ajatukset eivät voi aina mennä kaikilla samalla tavalla.

Ehkä yksi asia mikä hioisi meitä parempiin suorituksiin voisi olla yksityiskohtaiset ja mitattavat tavoitteet. Olisi todella siistiä saada syksylle tiimin yhteisiä tavoitteita, jotka ovat lyhyemmällä aikavälillä ja niitä oikeasti mitattaisiin ja seurattaisiin. Tavoitteisiin voisi ujuttaa pieniä välitavoitteita ja ainakun niihin päästäisiin niin tehtäisiin porukalla jotain hupaisaa (hyvänä esimerkkinä Dynaamian juustohampurilaistavoitteet).

Näin saataisiin tiimiin yhteisiä pieniä onnistumisia ja vaikka tiimiläiset tekevätkin tiiviisti omia projektejaan niin saataisiin Idealekan henkeä nostatettua. Yksi hyvä tavoite voisi olla noiden 2013 palkkarahojen tienaaminen. Isona porkkanana oman palkan saanti ja pieniä välitavoitteita sinne tänne.

Meidän tiimissä muutokset ovat aina tuntuneet hankalilta. Viimeisimpänä tuo siirtyminen gapiin joka aiheuttaa kuohuntaa. Itse ajattelen että sillä pääsemme uudelle levelille. Ainakin minä tarvitsen pientä painetta ja luulen että juuri tuolla tavalla se saadaan. Nyt onkin johtoryhmän aika muutosjohtamiseen, miten saadaan kaikki mukaan tähän hommaan? Itse yritän auttaa parhaalla mahdollisella tavalla, olenhan yksi liikkeellepanijoista. Teimme eilen Sannan kanssa uusia taulukoita ja syksyn budjettia, ja se tuntui hyvältä. Koin jo heti oppivani enemmän esimerkiksi taloudesta. Tunnen tämän nyt jotenkin omaksi hommakseni. Tästä päästään siis luontevasti siihen että tavoitteenani on olla ensi vuonna Idealekan talouspäällikkö.

Loppukaneettina siis: Idealeka tarvitsee painetta, tavoitteita ja sitä kautta onnistumisia joita sitten päästään juhlimaan.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!