Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ideasta treeneiksi

Kirjoitettu 26.02.14
Esseen kirjoittaja: Janina Lindroos
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ideasta innovaatioksi - luovuus hyötykäyttöön
Kirjan kirjoittaja: Jim Solatie & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Viime torstaina treeneissä käytimme nelituntisemme akvaariokeskustelun parissa. Loppua kohti akvaariokeskustelu unohtui ja aloimme keskustelemaan treeneistä ja siitä mitä saamme niistä ja mitä lisäarvoa tuomme treeneihin. Päädyimme siihen lopputulokseen, että olemme hieman tyytymättömiä treenien sisältöön. Teo ehdotti, että pitäisimme treenisynnytyksen ja kiteyttäisimme yhdessä niitä asioita, mitä treeneistä haluamme ja mitä varten niissä käydään.

Samaan aikaan olin lukemassa kirjaa nimeltä Ideasta innovaatioksi (Jim Solatie ja Mika Mäkeläinen). Kirjassa esiteltiin erilaisia innovointimenetelmiä ja innostuin niistä sen verran, että päätin järjestää omissa treeneissäni 10.3. tämän treenisynnytyksen ja käyttää siellä erästä kirjasta oppimaani innovointimenetelmää.

Treenisuunnitelma 10.3.2014

Check-in:
8.15 – 9.30

Kierros aloitetaan seuraavalla kysymyksellä: ”Millaiset ovat treenit, minkälaisista osista se koostuu?” Sääntönä on, että jotain jo sanottua ei saa toistaa. Listaan fläpille erilaiset itsestäänselvyydet, mitä treenit ihmisten mielessä herättää.

Pointti: innovaatiokulttuurin luominen, herättely päivän aiheeseen ja ajatusten lentoon lähettäminen. Innovointimenetelmänä ”Oletusten murtaminen”.

Miksi? Tällä kysymyksellä alustetaan menetelmää nimeltä ”oletusten murtaminen”. Kun jokainen on sanonut yhden asian mitä treeneistä tulee mieleen, porukka jaetaan pienempiin ryhmiin. Nämä listatut oletukset treeneistä jaetaan tasan ryhmien kesken, jonka jälkeen tiimi pienemmissä ryhmissä alkaa oletus kerrallaan murtamaan niitä ja keksimään vaihtoehtoisia toimintatapoja. Tässä vaiheessa menetelmää saa hullutella ja murtaa kaikkein luutuneimpiakin käsityksiä!

Esimerkiksi:
”Treenit alkavat aina check-inillä ja päättyvät huutokauppaan (osuuskuntamme käyttämä treenien arviointimenetelmä).”
->
”Mitä jos treeneistä jätettäisiin check-in pois ja sen sijaan jokaisen treenien alussa esiteltäisiin joku kirja?”

TAUKO 10 MIN
9.30 – 9.40

Tulosten esittely:
9.40 – 10.15

Ryhmät esittelevät vaihtoehtoiset toimintatapansa. Tämän jälkeen tiimi menee uudestaan pienempiin ryhmiin ja pohtii, mitkä uudet menetelmät kannattaisi ottaa käyttöön, miksi ja mitä lisäarvoa toiminnan muuttaminen toisi treeneihimme.

TAUKO 10 MIN
10.15 – 10.25

Tulosten esittely
10.25 – 11.15

Ryhmät kertovat muulle tiimille, mitkä edellisen harjoituksen uusista toimintatavoista näkivät hyödyllisenä, miksi, mitä se toisi lisää tiimimme treeneihin. Sen jälkeen yhdessä päätetään muutama kohta, joita lähdetään kokeilemaan toistuvasti treeneissä.

Kirjaesittely kirjasta ideasta innovaatioksi
11.15 – 11.30

Treenien loppupuolella pidän pienen esittelyn kirjasta Ideasta innovaatioksi.

Miksi valitsin kirjan?
Olen osallisena Rohkeat tekijät – koulutusohjelmaa ja olen kiinnostunut innovoinnista ja ideoiden kehittämisestä. Lisäksi minua kiinnostaa tällä hetkellä se prosessi, miten uudet ideat saavat alkunsa ja miten ne saadaan toteutuksen asteelle.

Kolme kovinta oppia kirjasta:

1. Erilaiset innovointimenetelmät.
Kirjassa esitellään kahdeksan erilaista innovointimenetelmää ja olisin halunnut kokeilla niitä kaikkia, mutta oli pakko valita vain yksi, koska muuten meillä olisi liian tiukka aikataulu treeneissä. Treenien uudistaminen sopii meille hyvin tähän vaiheeseen.

2. Innovaatio kulttuurin luominen yrityksessä
Kirjassa painotetaan, että jokainen ihminen voi oppia luovuutta ja innovointia. Innovoinnin tulee olla jatkuvaa, systemaattista ja määrätietoista. Ei riitä, että yrityksellä on pari ideointipäivää vuodessa, eli meidän tapauksessa synnytyksiä. Innovoivan yrityksen luominen edellyttää meillä sitä, että projektimme ovat innovatiivisia. Kokeilemme projektiemme puitteissa uutta, emmekä jämähdä vanhaan. Jos tuntuu siltä ettei projekti etene, suosittelen lukemaan tämän kirjan ja käyttämään joitain kirjan menetelmistä…
Innovaatiokulttuurin luomisessa keskeistä on myös selkeiden tavotteiden asettaminen. Meillä haasteena on, että kyllä kokeiluihin ja innovoimiseen kannustetaan, mutta se lähinnä velloo ja näkyy lähinnä ihmisten päissä, ei teoissa.
Siksi on tärkeää asettaa innovoinnille selkeitä deadlineja ja tavotteita. Esimerkiksi tämän treenisynnytyksen kohdalla. Ideana on, että treenien laatua halutaan parantaa. Kaikilla varmaan on siihen joitain ideoita ja niitä saatetaan ääneenkiin sanoa. Mitään ei kuitenkaan tapahdu, koska ei sovita mitä, milloin ja kuka. Näissä treeneissä käymme läpi mitä treeneiltä haluamme ja suunnittelemme uutta tietyn ajan sisällä. Sen jälkeen kiteytämme, eli valitsemme muutaman kokeiltavaksi. Milloin? Treeneissä. Kuka? Treenien vetäjä. Uskon, että jotain uutta saamme aikaiseksi!

3. Palkitseminen ja menestyksen juhliminen
Kirjassa käydään läpi palkitsemisen hyötyjä. Se tuo motivaatiota, kun palkinto on tarpeeksi suuri. Olen osittain samaa mieltä, mutta mielestäni pienikin palkinto voi tuoda jo paljon iloa palkittavalle ja motivoida. Palkinto on kuitenkin pidettävä tiimiläisten mielessä, jotta sitä muistetaan jahdata. Se parantaa suorituskykyä.
Voi olla kuitenkin vaikeaa vetää rajaa siihen, kuka saa hyvästä työstä palkinnon ja kuka ei. Kirjassa neuvotaan, että mieluummin suurempi joukko kuin pienempi joukko. Kuitenkaan koko porukkaa ei kannata turhaan palkita vain sen takia, että jollekin voi tulla paha mieli. Toki jos koko tiimi on tehnyt todella hyvää työtä, palkitaan kaikki.
Otan tämän neuvon heti käytäntöön treeneissäni. Otan mukaan viinipullon ja kertakäyttölaseja. Treenien lopussa juodaan malja niille (tai parhaassa tapauksessa koko tiimille), jotka ovat todella laittaneet ajatusta ja efforttia edellä olleisiin tehtäviin. Näissä treeneissä asenne ratkaisee.

Check-out:
11.30 – 11.45

Check-outtina vielä päivää piristävä kysymys: sano yksi adjektiivi vasemmalla puolellasi istuvasta ihmisestä, joka tekee sinut usein iloiseksi.

LOPPU ja kaikki ovat iloisia!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!