Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ideoita liiketoimintaan

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ideoita liiketoimintaan

 

Pölli tästä

Jari Parantainen

 

Esipuhe

Parantaisen kirja muuttaa perisuomalaista käsitystä siitä kuinka liikeidean täytyy aina olla uniikki ja täydellinen ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Liikeideoista pidetään kynsin ja hampain kiinni ja ne ovat mitä suurimpia salaisuuksia. Olen itsekin kohdannut ihmisiä jotka sanovat että heillä on varmasti toimiva liikeidea, jota he eivät kenellekään kerro, ettei joku vaan varastaisi sitä. Kirja kääntää tämän ajatuksen päälaelleen. Kirjan ideana on nimenomaan se, että se tarjoaa jo olemassa olevia ideoita niin liiketoimintaan kuin elämään yleensäkin joita kuka tahansa voi kopioida. Käytetty liikeidea voi olla sellaisenaan toteutettavissa jopa ilman kilpailua vaikka eri paikkakunnalla kuin missä alkuperäinen bisnes pyörii. Pidän myös siitä kuinka kirjan tarinat madaltavat lukijan kynnystä yrittäjäksi ryhtymiseen. Yrittäjiä ei koskaan ole Suomessa liikaa.

 

4 tunnin työviikko

Timothy Ferrissin 4 tunnin työviikosta kertova pientarina innoitti minua pohtimaan kuinka voisin keventää omaa työtaakkaani. Tiedän työmääräni tällä hetkellä olevan ehdottomasti enemmän kuin mitä minulla on energiaa tai terveydellisesti järkevää pitkäkestoisesti tehdä. Aloinkin pohdiskelemaan sitä olisiko jokin liiketoimintani mahdollista ulkoistaa niin että valvoisin projektia ja hoitaisin vain laskutuksen ja yhteistyösopimukset. Ajatuksenjuoksuni hyppäsi välittömästi saunalauttaan sillä sen ulkoistaminen on jo huomaamattani alkanut kun keskustelin veneenkuljettajaystäväni kanssa ja hän osoitti kiinnostusta saunalauttahommista. Olemmekin hänen kanssaan alustavasti sopineet että hän tulee ensi kesäksi Jyväskylään ja hoitaa lähes kaikki risteilyt. Ajatuksina myös että risteilyiden kipparoinnin lisäksi hän vastaisi tarvikkeiden hankinnasta ja saunalautan kunnossapidosta. Tämän lisäksi voisin aktivoida tiimiäni myymään saunalauttaristeilyitä provisiopalkalla. Asiakaspalvelun tahdon hoitaa itse sillä sen ulkoistaminen on yhteistyökumppanuudet hallitsevan pakko tehdä.

 

Hintasi on viesti – Case Ursinus College

Ursinus College ratkaisi opiskelijapulansa nostamalla lukukausimaksujaan 18%. Opiskelijoiden määrä lisääntyi kolmanneksella. Mitään laatua parantavaa muutosta ei tehty. Hinnan korotuskin oli vain näennäinen sillä Ursinus College lisäsi samalla opiskelijoidensa apurahoja 20 prosentilla. Se siis nosti hintaa, mutta jakoi rahat saman tien takaisin.

Tämä tarina on hyvä esimerkki palvelun hinnan ja laadun yhteyden ihmisten mielessä. Kallis palvelu on Ferrissin kirjan mukaan ihmisten mielestä aina lähtökohtaisesti laadukkain. Jos valitsee asettuvansa kalleimmaksi, niin se täytyy kyllä myös toteuttaa. Tätä suunnittelin toteuttavani saunalautalla ensi kesänä. Palvelumme sisältää jo enemmän kuin mitä nettisivuilla lukee. Tulen lisäämään laatuvaikutelmaa huoltamalla lauttaa ja hiomalla palvelukonseptia vielä paremmaksi. Myös lisäpalveluita tulen hankkimaan lisää. Olen jo tehnyt yhden lisäpalvelun sopimuksen ensi kesälle. Se jääköön kuitenkin vielä tässä vaiheessa salaisuudeksi.

Saunalautan hintaan en tule tekemään mitään muutoksia. Viime keväänä pohdiskellessamme menneen kesän hinnoittelua tahtoivat kaverit muuttaa hinnoittelua siten että se olisi ensinnäkin hieman halvempi ja sen lisäksi porrastettu kävijämäärän mukaan. Olin siltä mieltä että se ei kannata sillä koin tarjoamamme palvelun olevan niin spesiaali, että hinnoittelu voi olla korkea. Ystäville ja tutuille voi toki alennuksia antaa mutta perushinnoittelun on oltava selkeä ja yksioikoinen. Alennuksia vastustin muutenkin siitä syystä että ainakin itse toimisin niin, että jos tiedän saunalautalla olevan esim. syysalennuksia, niin saattaisin aina odotella syksyyn kunnes varaisin risteilyn.

Ensi kesälle minulla on suunnitelmana tehdä kohdennettua markkinointia ja kohdennettuja tarjouksia, mutta vain niille asiakassegmenteille jotka eivät vielä ole asiakkaitani. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi perheet. Tiedän viime kesän risteilyistä vain yhden jossa asiakkaana oli perhe. Tämän kesän hiljainen kuukausi oli heinäkuu. Perheristeilyt alennuksineen olisivat siis voimassa vain heinäkuun. Pohdin markkinointikanavaa perheille ja satuin rannalla juttelemaan erään tuntemattoman perheenisän kanssa. Hän vinkkasi minulle hyväksi markkinapaikaksi Jyväskylän kaupungin kesäjukaisun. Perheet etsivät kesätekemisiä nykyään kuulemma pääosin vain netissä.

 

Lukeminen ja minä

Olen valitettavan usein pitänyt kuukauden tai pidempäänkin kestäneitä taukoja lukemisesta. Tauot vaikuttavat negatiivisesti monella eri tavalla. Lukemisen aloittamiseen muodostuu kynnys ja lukemisesta tulee pakko. Lukusuunnitelma on toiminut minulle molempina kertoina kun olen sellaisen tehnyt. Kun lukeminen on aikataulutettu niin, että näen kalenterista, ettei lukemisen määrä ole mitään ylitsepääsemätöntä, on siinä helppo pysyä. Silloin kirjojen ajattelemiseen ei liity mitään negatiivisia tunteita.

Pidän lukemisesta ja aina kun luen hyvää kirjaa, tunnen itseni todella tyhmäksi kun en ole lukenut tarpeeksi. Energia ja fokus tekemiseen paranee aina kun kirjojen kolahdukset saavat minut suunnittelemaan projektejani eteenpäin. Tiimiakatemialla tiimi toimii omien projektien sparraajana mutta tiimikin kehittyy sparraamisessa pääosin kirjojen oppien avulla.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!