Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 22.12.19
Esseen kirjoittaja: Arttu Hietala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Idiootit ympärilläni.

Olen ollut neuvotteluissa, jossa istuu ihminen pöydän toisella puolella, jota tuijotan suu auki, enkä yhtään käsitä henkilön ajatusmaailmaan. Nopeasti yritän löytää vastauksia kysymyksiin ’’Miten tuo voi ajatella tuolla tavalla?’’ ’’Mikä tuota vaivaa?’’ ’’Miten tulen tuon ihmisen kanssa joskus toimeen?’’ Nopeasti luovutan ja ajattelen että ihan sama, en jaksa vaivata päätäni tällaisella, hänkin on vain ihminen.

Idiootit ympärilläni on kirja, joka lupaa auttaa minua juuri tässä ongelmassa. Miten opin tiedostamaan toisen piirteitä? Miten tiedostan, minkälainen henkilö hän on? Kuka hän sisimmiltään on? Ihminen ei olekaan enää täysi idiootti, hän on ihminen, jolla on sisällään hänen identiteettinsä.

Kirjan kirjoittaja Thomas Erikson on jakanut ihmiset neljään käyttäytymismalliin, jotka on jaettu värien perusteella: Punaiset, Siniset, Vihreät ja Keltaiset. Nämä värimallit perustuvat IPU-instituutin profiilianalyysiin. Jokainen ihminen ei ole vain keltainen tai punainen, vaan Thomas Eriksonin mukaan, jokaisessa ihmisessä on helposti kahta tai kolmea väriä, mutta ydinvärin huomaa helposti.

 

Punainen

 

’’Mitä tehdään? Toimitaan minun tavallani! Nyt v**tu heti!’’

Tämä on punainen henkilö, jonka tunnistaa kaikista helpoiten hänen ulospäinsuuntautumisestaan, asiakaskeskeisyydestään ja hänen motivaatiostansa hallita asioita. Punaiset henkilöt ovat sitä mieltä, että he haluavat olla parhaita kaikessa ja he rakastavat kilpailua.

Luontainen johtajuus on punaisen henkilön piirteisiin kuuluva asia, he tykkäävät haasteista ja heillä on usein visio, miten joku asia pitäisi tehdä. Punaiset henkilöt asettavat tavoitteet helposti korkealle, vaikka ei välttämättä uskokaan niiden menestymiseen.

 

Keltainen

 

’’Jos tehdään noin, nii mä olen ainakin mukana! Mitä nyt tapahtuu? Koska? Sori oon aika utelias…’’

Tämä on keltainen henkilö, jonka tunnistaa sen verbaalihkosta, spontaanisuudesta, ulospäinsuuntautumisestaan ja siitä että huomiota pitää saada.

Keltaista tyyppiä et voi olla kuulematta tai näkemättä. He rakastavat ihmisiä ja huomion keskipisteenä olemista. He innostuvat helposti asioista, rakastavat omaa ääntään ja tarinoita. Tarinalla on aina toinen puoli ja se on, se että keltaiset ihmiset ovat huonoja kuuntelemaan.

Keltainen henkilö kuulostaa helposti hyvälle tiimipelaajalle ja he varmasti tuovat innostuneisuutensa ilmi. He tarvitsevat silti potkijoita, jotka vievät keltaista henkilöä kohti yhdessä mietittyjä tavoitteita ja heitä pitää koko ajan muistuttaa yhteisistä pelisäännöistä. Keltainen tiimipelaaja on helposti ihminen, joka unohtaa asioita, tekee miljoona asiaa yhtä aikaa ja tekee asioita hutiloiden.

 

Vihreä

 

’’Mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Ei meillä ole hätä, vai onko?’’

Tämä on etenkin suomalaisille hyvin yleinen käyttäytymis malli. Vihreä henkilö on rauhallinen, luotettava ja huomaavainen. Hän on myös todella hillitty henkilö, jonka elämä on tasapainolla täytettyä. Vihreään henkilöön moni tukeutuu, koska he ovat analyyttisen elämäntavan kautta löytäneet kultaista keskitietä ja he eivät jätä ikinä ystävää pulaan. Vihreät henkilöt kertovat helposti, miten huolestuneita ne ovat yrityksen tai sinun puolestasi. Ero tässä muihin väripiirteisiin on se, että vihreä henkilö on aidosti sinusta kiinnostunut.

 

Summasummarun vihreä henkilö on luotettava tiimipelaaja.

 

Sininen.

 

’’Miksi me tehdään tämä? onko tästä joku analyysi?’’ 

Tämä henkilö ei pidä meteliä itsestään ja on hyvin analyyttinen. Hänellä on aina kalenteri järjestyksessä, hän tietää milloin hänen pitää olla missäkin. Psyykkisesti, sinistä henkilöä voitaisiin verrata autistiin, koska molemmat henkilöt elävät ja rakastavat rutiineita. Jos rutiinit menevät sekaisin, sinisen henkilön päivä muuttuu myrskyiseksi. Sininen tyyppi on myös pessimisti, monesti anteeksipyytävä henkilö, jolla silti on kyky nähdä virheet ja riskit jo ennakkoon.  Usein kuin sininen henkilö sanoo, että nyt ei auta, kun laittaa pillit pussiin, niin usein se on juuri se oikea ratkaisu. Hän näkee ulkopuolelle ja tulevaisuuteen.

Se näistä analyyseista. Miten kirja on sitten auttanut minua liike-elämässä ja tiimiyrittäjyydessä.

Kirjaa pidetään hienona herättelijänä, mutta itseäni tämä kirja ei älyttömästi sytyttänyt. Hyviä pointteja ja hyvin segmentoidut 4 selkeää ihmisryhmää. Meillä ihmisillä on taito tunnistaa nopeasti ihmisiä ja ihmisten piirteitä. On hyvä segmentoida niitä pienempiin ryhmiin, mutta tällainen neljään jaottelu, on omasta mielestäni liian ohut kategorisointi, vaikka sisältö olisi miten briljantti.

Ehkä olen oppinut kirjan kautta, hieman paremmin tunnistamaan ihmisiä ja etenkin, jos joku on täysin punainen henkilö, niin huomaan sen nopeammin, kuin ennen. Mutta toimintatavat, miten tällaisen ihmisen kanssa pitäisi toimia, eivät ole tarttuneet minun arkeni tekemiseen. Jokainen on kumminkin vain ihminen ja tilanne, missä ihminen tavataan, on aina eri. Kirja oli silti mukavan kiinnostavasti kirjoitettu ja herätti paljon tunteita ja ajatuksia.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!