Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootteja – vai ihmisiä – ympärilläni?

Kirjoitettu 30.04.19
Esseen kirjoittaja: Otso Qvintus
Kirjapisteet: 3
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Idiootit ympärilläni lienee yksi tämän hetken puhutuimmista ihmisiä kuvailevista kirjoista. Ainakin olen hyvin monesta eri ystäväpiiristä kuullut jonkun lukeneen kyseisen kirjan. Itse kuuntelin tätä äänikirjana usein lenkeillä, ja pidin kertojan rauhallisesta äänensävystä, kun tämä puhui eri ihmistyypeistä ja siitä, miten nämä tulevat keskenään toimeen. En ennen kirjaa tiennyt kovin tarkkaan ihmistyyppien piirteistä, jotka värien alle asettuvat. Nyt osaan melko hyvin tunnistaa esimerkiksi omasta tiimistämme erivärisiä ihmisiä ja värien sekoituksia.

Idiootit Ympärilläni pyörii siis neljän erilaisen persoonallisuustyypin ympärillä. Nämä persoonallisuustyypit perustuvat IPU-instituutin (Institutet för Personlig Utveckling) profiilianalyyseihin. Kaikki tyypit ovat kuvattu omalla värillään, jolloin ymmärrys saadaan helpoksi myös visuaalisella tasolla. Pohja kaikelle on se, että jokainen ihminen on erilainen ja toteuttaa näitä neljää persoonallisuustyyppiä omalla tavallaan.

Useimmat ihmiset toteuttavat yhtä tai kahta väriä hyvinkin selvästi. Harvemmat toteuttavat kolmea väriä, mutta se ei ole täysi mahdottomuus. Nämä värityypit ovat ennen kaikkea työkalu omaan toimintaan. Jos oppii tunnistamaan eri värien piirteet, voi hyödyntää sitä jokapäiväisessä elämässä. Kun hahmottaa lähipiiristä, mitä väriä kukin edustaa, voi muuttaa omaa käyttäytymistä heidän mukaan ja tehdä kanssakäymisistä mieluisampia. Kyse ei ole manipuloinnista, vaan puhtaasti oman käytöksen muuttamisesta. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin erilaisia ”maskeja”. Eli käyttäydymme eri tavalla eri piireissä.

Jokainen tuntee vähintään yhden henkilön, jonka on pakko olla aina parrasvaloissa ja päästä sanomaan viimeinen sana. Hyvinkin todennäköisesti kyseinen henkilö on punainen. Punaisia voisi kuvailla seuraavilla adjektiiveillä: kunnianhimoinen, äkkipikainen, kilpailuhenkinen, suora, töykeä ja temperamenttinen. Listaa on lyhennetty käytännön syistä. Näiden termien pohjalta varmasti tulee mieleen jo vähintään yksi henkilö. Usein punaiset ovat esimiesasemassa juurikin luonteensa takia. Punaiset vain ovat luontaisia johtajia. Punaiset tahtovat ottaa haasteita vastaan ja astuvat mielellään johtoon. Esimerkiksi pienessäkin projektissa punaisella on heti näkemys, miten asia tehdään, ja kun hän asian esittää, niin hän myös varmistaa, että asia tehdään niin. Punaiset ovat äärimmäisen jääräpäisiä, eivätkä suostu myöntämään olevansa väärässä, vaikka todellisuudessa olisivatkin väärässä.

 Punaisessa on tietenkin paljon positiivista. Punaiset henkilöt saavat varmasti asiat tehtyä ja vielä reilusti etuajassa. Punaiset eivät voi sietää hidastelua ja niin sanottua ”mähmimistä”. Punaisilla on tietynlaista energiaa ja puhtia, mitä muilta tyypeiltä ei löydy. Punaiset tyypit eivät välitä ihmissuhteista, vaan kilpailusta ja suorittamisesta. Jokaisessa tilanteessa he haluavat olla parhaita, ja että kaikki näkevät sen. Oli sitten kyse firman pikkujoulujen limbokilpailusta tai firman sisäisestä myyntikilpailusta. Joka tapauksessa, punainen haluaa voittaa.

 Jos kuvailen ihmistä sanoilla optimistinen, puhelias, luova ja avoin, tuleeko mieleesi joku tuntemasi ihminen? Jos vastasit kyllä, kyseinen henkilö on aika varmasti keltainen. Keltaiset rakastavat puhumista, nauramista ja hauskanpitoa. He voivat puhua mistä vain ja vaikka kuinka paljon, kunhan he saavat itse puhua. Keltaiset tahtovat kertoa sinulle tasan tarkkaan mitä teki lomallaan ja milloin. Vaikka kyseessä olisikin pienikin yksityiskohta, jolla ei ole mitään merkitystä, niin keltainen ihminen tahtoo kertoa sen. Keltaisten välitön negatiivinen kääntöpuoli heidän jatkuvan puheensa seassa on se, että he eivät osaa kuunnella. Heitä ei jaksa kiinnostaa muiden puhumiset, vaan ovat enemmän kiinnostuneita siitä mitä he itse tekevät. Toisin sanoen keltaiset eivät myöskään osaa keskittyä yhteen asiaan. Keltaiset ovat liian kiinnostuneita aina jostakin uudesta ja usein muiden puheet eivät ole kiinnostavia, koska keltainen henkilö ei pääse itse tekemään jotain uutta.

Vihreä on kaikista persoonallisuustyypeistä yleisin. Vihreitä ihmisiä löytyy runsaasti, joka ryhmästä ja työyhteisöstä. Vihreää ihmistä voi helpoiten kuvailla sanalla ”passiivinen”. Vihreä henkilö ei halua olla parrasvaloissa, kuten punainen tai keltainen. Vihreä ei myöskään ole yhtä tarkka kuin sininen, mutta sinisistä myöhemmin lisää. Vihreät nauttivat vakaudesta, rauhallisuudesta ja ennen kaikkea kuuntelemisesta. Vihreiden hienoin puoli on se, että he ovat kiinnostuneempia muista ihmisistä kuin itsestään.

 

Vihreä ihmistyyppi on ehdottomasti ystävällisin näistä neljästä ja se näkyy jokapäiväisessä toiminnassa. Vihreä välttää konfliktia kaikin mahdollisin tavoin. Vihreät tahtovat miellyttää kaikkia työtovereita ja ystäviä, vaikka kallistuvatkin introverteiksi. He eivät koskaan unohda toisten syntymäpäiviä tai mitä tahansa kissanristiäisiä. Vihreä myös tukee aina toisia tilanteesta riippumatta ja tekevät sen mitä heiltä pyydetään. He eivät vaadi muilta mitään kuin sen, että asia esitetään ystävällisesti. Toki vihreät ovatkin sitten kovia juoruamaan aina välillä.

Siniset ovat erinomaisia riskien kartoittamisessa. Projekteissa siniset varmasti tulevat kyseenalaistamaan jokaisen kohdan, jota ei ole valmisteltu täydellisyyteen saakka. Sininen onkin melko perfektionisti. Kaiken pitää olla loogista ja järjesteltyä. Sininen ei myöskään kyseenalaista asiaa, ellei hän ole aivan varma, että on oikeassa. Siniset perustavat toimintansa faktoihin. Sinisten toimintaa voisi kuvailla tieteellisen metodin kautta. Eli sinisen täytyy pystyä toistamaan jokin asia vastaavalla lopputuloksella, jotta he ovat varmoja, että jokin toimii. Siniseen voi aina luottaa siinä, että he eivät tee virheitä. 

Mikä tarkkuudessa on huonoa? Luonnollisesti se kestää, ja kauan. Sinistä kiinnostaa usein prosessi enemmän kuin lopputulos. He voivat jankuttaa samasta asiasta loputtomiin, jos he eivät ole varmoja. Siniset tekevät kaiken niin tarkkaan, että lopputulos on taattu, prosessin kestosta huolimatta. Siniselle ei siis kannata antaa omalle vastuulle jotain kiireellistä, koska sininen ei varmasti saa sitä ajallaan loppuun. Sinisen mielestä tehtävässä olisi aina parannettavaa.

Pikaisella katsauksella näihin kaikkiin ihmistyyppeihin voidaan sanoa, että esimerkiksi tiimityöskentelyyn saadaan paljon apua siitä, mikäli tiimin jäsenet ymmärtävät edes hieman, minkälaista ihmistyyppiä muut jäsenet ovat. Punaiselle ihmiselle asia täytyy ilmaista eri tavalla kuin siniselle, jotta se menee perille. Ei kirjaa kannata aivan raamattuna pitää, mutta paljon hyviä ajatuksia se herättää, ja ovathan ne pääosin todenmukaisia, kun omaa lähipiiriä tarkastelee.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!