Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Innomosta tuloksekas yritys

Kirjoitettu 08.04.14
Esseen kirjoittaja: Antti Reijonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach, Douglas K. Smith
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aloin pitkästä aikaa miettiä tiimiyrityksemme kehittymistä. En ole hirveästi uhrannut ajatusta sille, missä tiimin kehityksenkaarella olemme menossa. Tästä syystä päätinkin lähteä hieman tutkimaan Tiimit ja Tuloksekas Yritys -kirjan kautta, missä olemme menossa. Kirja onkin roikkunut jo kauan lukulistallani, mutta sitä en ole onneksi aiemmin lukenut. Nyt siitä sai paljon enemmän irti, kuin jos sen olisi lukenut aiemmin.

MYM 10K

Innomolle on vihdoinkin selkeytynyt yhteinen päämäärä, jonka vuoksi jokainen meistä herää aamulla; Maailmanympärysmatkalle lähtö 10 000€ takataskussa. Tämä tavoite on erittäin helposti saavutettavissa jokaisen osalta. Millainen yritys ei saa maksettua jokaiselle työntekijälleen 10 000€ kolmen ja puolen vuoden aikana? Tämä oli retorinen kysymys, enkä aio edes vastata siihen. Mutta silti meillä on monta, jotka taistelevat GÄP:ien täyttämisessä. Miksi kuuluu seuraava kysymys.

Miksi GÄP:it eivät täyty?

Osittain vastaus piilee siinä, että emme osaa hinnoitella itseämme. Teemme hommia 14-18€/tunti + ALV palkalla. Se ei ole hinta, jolla yrittäjän tulisi liikahtaa, se on hinta, jolla opiskelija saa hieman taskun täytettä, jotta pystyy ostamaan olutta viikonloppuisin. Mutta tämä on vain osasyy.

Itse koen, että pääsyy on siinä, että vaadimme jokaista yksilöä täyttämään GÄP:insä. En sano, että meidän pitäisi tuoda jokaiselle työtä nenän eteen, mutta valitettava tosiasia on se, että kaikki eivät saa hankittua itselleen töitä. Heillä ei ole joko tarvittavia myyntitaitoja, verkostoja tai tahtoa hankkia itselleen työtä. Huomatkaa kirjoitusasu, itselleen.

Eilenkin Heimoneuvostossa (kuukausicheckissä) totesille, että GÄP näyttää pahalta, mitä ajattelit tehdä. Pienen grillauksen ja kuulustelun jälkeen, yksilö antoi tyydyttävän vastauksen ja siirryttiin esityslistalla seuraavaan asiaan. Toinen asia, joka pisti aikanaan silmään, oli se, kun yksi tiimiläisistämme ilmoitti treenien päätteeksi itkusilmässä, että hän jää kahden viikon sairaslomalle. Valitettavasti kaikilla oli kiire tekemään seuraavia asioita, joten vain tiimiliideri jäi treenien päätteeksi lohduttamaan tätä henkilöä, kun muut olivat rynnänneet ulos seuraaviin askareihinsa, sanaakaan sanomatta.

Tooth Cog in the Machine

Otsikko on lontoota ja tarkoittaa hammasratasta koneistossa. Ainakin henkilökohtaisesti näen, että jokainen Innomolainen on vain hammasratas, joka pyörittää koneistoa Y-tunnuksella 2427954-4. Mikäli jokin hammasratas rikkoontuu, muttei pysäytä koneistoa, sillä ei ole mitään väliä. Kyseinen henkilö oli GÄP:insä ansainnut, joten pienellä tauolla ei ollut mitään väliä, koska velvollisuudet oli täytetty. Se ei pysäyttäisi koneistoa. Vielä. Mutta keskittyminen pelkkään minimisuoritukseen ei vie meitä maailmanympärysmatkalle.

Vaikka olemme vain yksilöitä saman Y-tunnuksen alla, niin ei pelkästään pahaa jos ei hyvääkään. En sano, että olemme aivan täysin läpimätä tiimiyritys. Emme lainkaan. Vaikka tiimiyritykseltämme puuttuvatkin täydentävät taidot ja yhteisvastuu, meidän tiimiyritykseemme on kehittynyt myös hyviä piirteitä.

Loppuun ne plussat

Olemme kehittyneet ihmisinä ja tiimiyrittäjinä paljon. Esimerkiksi asioista keskustelu ja palautteenanto- sekä -vastaanottokyky ovat kehittyneet huomattavasti. Pystymme puhumaan asioista ottamatta niitä liian henkilökohtaisesti. Keskustelun jälkeen paiskataan kättä päälle ja lähdetään oluelle. Aluksi moni meistä jäi hautomaan kaunaa toiselle osapuolelle, jos keskustelu menikin täysin erisuuntaan kuin oli alunperin tarkoitus.

Myös osa yksilöistä pääsee rahallisesti erittäin hyviin suorituksiin (Tiimiakatemian tasolla). Osalla meistä alkaa MYM:iin tarvittavat rahat olla jo tiedossa. Tämä näkyi myös tänään Tiimiakatemian Vahvuuslaskennassa, kun Innomo dominoi muita kauppojen arvossa ja liikevaihdossa. Kauppojen arvo alkuvuoden aikana oli enemmän kuin muilla yhteensä, joten kassavirta on taattu kesään asti.

Tiiminä tulemme myös erittäin hyvin toimeen keskenämme. Vaikka meillä ei olekaan hirveästi yhteistä saman Y-tunnuksen lisäksi, on meillä silti aina kivaa, kun näemme Tiimiakatemian seinien ulkopuolella. Tunnemme myös toisemme hyvin suhteutettuna muihin ihmisiin, joihin olemme tutustuneet kolme vuotta sitten. Tämä helpottaa myös liiketoimintaa tiimiyrityksenä.

Ja vaikka olemme yksilöitä, me pystymme toimimaan myös tiimiyrityksenä. Tämän todistaa muunmuassa noin tasan vuosi sitten vallinnut 40 000€ kassavaje, jonka selätimme kahdessa kolmessa kuukaudessa, kunhan vain suuntasimme kaikkien voimavarat rahan tekemiseen ja asiakkaiden löytämiseen. Tätä tarvitsisimme tälläkin hetkellä, jotta jokainen meistä pääsisi ensivuonna MYM:ille.

Olemme myös lähentyneet tiimiyrityksemme sisällä. Tuskin koskaan pääsemme alun hali-hali-pusi-pusi -vaiheeseen, mutta meillä olisi nyt se mahdollisuus ohjastaa jokainen Innomolainen puhaltamaan yhteen hiileen, jotta saisimme kaikkien MYM -kassan täyteen. Tämä vain vaatii johtamista, että se olisi mahdollista. Uskon kuitenkin, että se on mahdollista tämän hetkiseltä johtoryhmältämme, joka on tiimilähtöisin, joka meillä on koskaan ollut.

Loppukaneetit

Aiempien pähkäilyjeni perusteella uskaltautuisin väittää, ettemme enää ole työryhmä. Olimme valetiimi viime keväänä, mutta taannuimme syksyllä työryhmän tasolle. Nyt olemme taas, etenkin uuden johtoryhmän ansioista, lähentyneet tiimiyrityksenä valetiimin yli aina potenttiaalisen tiimin tasolle. Meillä jokaisella on on tarve lisäsuoritukselle, jotta pääsemme MYM:ille. Enää jäljelle jää Innomon potenttiaalin valjastaminen, jotta pääsemme yhdessä kirjaimellisesti (MYM-)lennolle.

Miten se onnistuu? Kliseisesti ilmaistuna, sijoittamalla jokainen oikealle pelipaikalleen. Myyjät hankkimaan asiakkaita ja töitä, jotka loput suorittavat omia vahvuuksiaan käyttäen. Vaikka tekosyy monella onkin, ettei aika riitä, niin meidän pitää priorisoida. Alle 20€/h työt ulkoistetaan, jos parempaa on tarjolla. Tällä hetkellä moni tekee töitä 5-10€ tuntipalkalla. Sillä ei enää lähdetä MYM:ille, vaikka niitä tekisi täyspäiväisesti tammikuuhun asti.

Antti Reijonen
Osuuskunta Innomo
Antti(ät)Innomo.fi

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!