Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Puuttuuko suomalaisesta työkulttuurista innostamisen henki? Ainakin se mitä ulkopuolelle näkyy, on mielestäni melko harmaata. En osaa ainakaan näin lonkalta mainita yhtään mielestäni innostavaa suomalaista yritystä, en ainakaan isoimmasta päästä niistä firmoista mitkä näkyvät eniten. Voiko innostamisen puute olla myös kytköksissä jatkuviin irtisanomisiin ja taloustilanteen heikentymiseen?

 

Innostava johtaminen tekee työntekijöistä iloisempia ja tyytyväisempiä. Kuitenkin, jos huomaat jossain organisaatiossa työskennellessäsi puutteita innostuksessa tai ilmapiirissä muuten, voit itsekin yrittää vaikuttaa siihen. Vaikka johtajat johtaa, on silti työhön asennoituminen ja ajatukset mitä ajattelet sinun omiasi ja sinun vastuullasi. Innostamisesta on suurta hyötyä, joka levitessään aiheuttaa myönteistä ajattelua ja työntekoa sekä parantaa motivaatiota!

 

 

Jokainen voi olla johtaja

 

Ihmiset tarvitsevat turvaa. Turvan tunne, joko se että sitä on tai se että turva puuttuu, ratkaisee ison osan työntekijän työpanoksesta. Jos ihminen kokee olonsa turvalliseksi ympäristössään, käyttää hän varmemmin kaiken energiansa työn tekemiseen, mikä turvattomassa tilanteessa taas menisi asian murehtimiseen tai oman perseen pelastamiseen. Turva siis tuo tehokkuutta.

Ihmisten johtaja ei tarvitse titteliä. Johtajat ovat niitä, joihin voimme luottaa ja jotka saavat olomme turvalliseksi. Jos pystyy vakuuttamaan edes yhden tai kaksi ihmistä siitä, että annat heille aikaa ja vaivaasi silloin kun he tarvitsevat sitä eniten ja autat heitä heidän ongelmissaan, olet heidän luottamuksen arvoinen jolloin olet heidän johtajansa. He kääntyvät tarvittaessaan sinun puoleesi, jolloin sinulla on vuorovaikutuksellinen valta heihin.

 

 

Innostamisen helppous

 

Innostaminen on todella yksinkertaista, mutta se vaatii tietynlaista mielenmallia ja asennetta sekä halua muuttaa asioita, jotta se voisi toimia. Olen itse sitä mieltä, että innostamisella pääsee myös muiden suosioon, oli se sitten tavoitteesi tai ei. Innostaminen ja kirjassa puhuttu myötämanipulointi on viruksen kaltainen ilmiö, joka onnistuessaan leviää laajasti. Positiivinen henki ja -vaikuttaminen tarttuu. Tiedän sen omasta kokemuksestani niin Laivurin osalta kuin urheilupiireistä. Jokainen pelaaja joka ympäristössä toimii voi vaikuttaa omalla panoksellaan suuresti koko ilmapiiriin, mutta valinta on juuri sinulla, että haluatko olla hyvän hengen ja positiivisuuden lähettiläs vai haluatko kitistä ja valittaa pienimmistäkin asioista.

Kaiken lisäksi, jos sinulla on valta ympäristöösi sillä tavoin mitä aiemmin kerroin, eli sinulla on esimerkiksi ”oma porukka, vaikuttaa toimintasi ja positiivisuutesi/negatiivisuuutesi heihin suuremmin kuin muihin, jolloin tämä kyseinen virus leviää. Ihmiset ovat jollain tapaa linkitettyjä toisiinsa tunteiden kautta ja siksi virus voi ottaa vallan etenemällä joukon tunteiden verkostoissa.

 

Innostamiseen ja positiiviseen vaikuttamiseen on muutama askel, miten pääset takuuvarmasti alkuun ja saat muitakin innostuneeksi.

 

  1. Hymyile ja kysele
  2. Naura paljon
  3. Kerro omista jutuistasi innostuneesti ja positiiviseen sävyyn
  4. Etsi jokaisesta asiasta jotain positiivista ja keskity siihen, nauti tästä hetkestä!
  5. Ole avulias ja helposti lähestyttävä
  6. Kuuntele

 

”myönteiset tuntemukset ovat yhteydessä luovuuteen ja niiden aikaansaamat vaikutukset kestävät jopa muutaman päivän ajan”

 

Voit aloittaa muiden innostamisen vaikka heti. Kyse on mielestäni suurimmaksi osaksi asennemuutoksesta. Mikäli joku tehtävä saattaisi vaikuttaa vaikealta, voit pyytää siihen kaverin mukaan innostavalla tavalla, jotta selviät siitä ensin itse. Kaveri oppii samalla jotain uutta ja teidän molempien välinen yhteys paranee jatkoa ajatellen. Ja kun kaverisi tarvitsee apua seuraavan kerran sinulta, olet valmis auttamaan. Kun muut huomaavat teidän innostuneisuuden ja positiivisen asenteen työtä kohtaan, se leviää teistä molemmista eteenpäin seuraavaksi lähimpiin ihmisiin ja niin edelleen. On tärkeää vain muistaa, ettei anna itse itsensä tappaa omaa innostusta vaan varjelee sitä, sillä se on voimaannuttava tekijä ympäristössä.

 

Mikko Tammilehto

Ideaosuuskunta INTO

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!