Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Innostus

Kirjoitettu 13.12.15
Esseen kirjoittaja: Anna Rönkkä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Innostus - myötämanipuloinnin aakkoset
Kirjan kirjoittaja: Pauli Aalto-Setälä & Mikael Saarinen
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 7.2. Aivoteollisuuden innovaatiotyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Kun oma innostus on hukassa, on suunnattoman ärsyttävää, kun joku muu on innoissaan.”

Olen huomannut itsessäni usein ärsytyksen tunteita, kun joku muu hihkuu edessäsi, mutta itse et ehkä ymmärrä miksi tai mistä innostus kumpuaa. Olen huomannut, että Inton kesken on ollut todella hankala innostua. Tietyt intolaiset innostuvat jopa luvattoman helposti, mutta itse tarvitsen innostumiseen harkinta-aikaa, en väkinäistä ”innostamiseen pakottamista.” Uskoisin, että suurimpia syitä innostuksen puutteeseen Inton kesken on ollut luottamuksen puute ja se, ettei tiimimme ole kovin montaa kertaa vienyt loppuun asioita & projekteja, joista ollaan yhdessä innostuttu. Tästä hyvä esimerkki on Lappi-projekti: innostuimme kevään viimeisissä treeneissä ihan suunnattomasti siitä, että järjestämme Lappiin Kansainvälisen tiimiyrittäjien elämyskonferenssin. Syksyllä huomasimme aika nopeasti, ettei projekti enää projektiryhmäläisiä innostanutkaan. Tämä kuitenkin sanottiin ääneen, mikä on ollut harvinaista intolaisten keskuudessa.

Oman innostuksen kaksi eri ääripäätä on helposti havaittavissa, kun verrataan Intoa ja Laivuria. Intolaisten keskuudessa on hankala innostua mistään, mutta laivurilaisten kanssa ruokimme toistemme intoa ja motivaatiota minkä ehdimme. Tänä syksynä oman innostukseni taso on ollut todella korkea Laivuri-projektin parissa – korkeampi kuin pitkään aikaan. Luulen, että siihen vaikuttaa se, että meillä on nyt niin pieni projektiryhmä, johon jokainen voi luottaa täysin. Siinä porukassa hulluimmatkin ideat voi sanoa ääneen, ja niistä usein innostutaan yhdessä. Siinä porukassa usein myös ideat viedään käytäntöön asti.

Miten innostua Intossa & Intosta? Miten innostaa Intoa?

Tänä syksynä olemme tiimin kanssa kokeneet pitkästä aikaa onnistumisen tunteita yhdessä. Saimme aikaan huikean 24H-tapahtuman Milliolle, olemme päässeet tekemään yhdessä synnytyksiä ja kaikkien projektit ovat saaneet uutta tuulta alleen. Näiden asioiden johdosta ainakin oma luottoni tiimiin on kasvanut, ja luulen valetiimivaiheen olevan pian ohitettu. Pian alkaa joululoma ja pääsemme kaikki kotiin lepäämään, mutta miten tammikuussa voisimme innostua yhdessä enemmän, pienemmistäkin asioista?

MYÖTÄMANIPULOINNIN POSITIIVINEN PYRAMIDIMALLI

12375769_10206519361035890_1440689927_o

Tällaisessa kolmion mallisessa kaavassahan tuo myötämanipulointi innostukseen kuulostaa helpolta. Se tuskin sitä kuitenkaan on, joten jokainen voi sen viedä käytäntöön pienin askelin, alkaen pyramidin pohjalta. Pelkkä hymy vaikuttaa muihin yllättävän positiivisesti. Aina ei tietenkään voi olla hyvä päivä, mutta negatiivisten fiilisten purkaminen muihin esimerkiksi check-inissä ei ole suotavaa. Kirjassa esitettiin nimittäin seuraava fakta: ”Jos vastavuoroisuus aloitetaan negatiivisella äänenpainolla tai sisällöllä, kääntyy koko keskustelu 98% todennäköisyydellä negatiiviseksi.”

”Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta huomisen voi sössiä murehtimalla.”

Niin. Muistetaan tämä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!