Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
Innostusta ja taitavaa visualisointia, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Heikki Toivanen – Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Oskari Rouhiainen

Ideaosuuskunta INTO

 

Innostusta ja taitavaa visualisointia

 

Heikki Toivasen kirja oli todella miellyttävää luettavaa. Tekstissä oli tarpeeksi, eikä yhtään liikaa sisältöä. Pidin erityisesti kirjan helppolukuisuudesta. Se on todella mietitty visuaalisuuden kannalta kohdilleen. Propsit Heikille, kuvittaja Maija Kotamäelle ja taittaja Mari Hakkaraiselle erilaisesta, hienosta tuotoksesta!

 

Ensimmäisen vastauksen maailmaani mullistaviin kysymyksiin Tiimiakatemiaan liittyen sain heti kirjan alussa. Pohdimme tiimissä osuuskunnan perustamisen jälkeen sitä miksi emme kyseenalaistaneet perusteilla olleen tiimiyrityksen (Ideaosuuskunta INTO) yritysmuotoa. Kirjasta löytyi sellainen vastaus että osuuskunta on paras vaihtoehto koska jos osuuskunnassa on vähintään 7 jäsentä ei työvoimatoimisto katso sinua yrittäjäksi. Eli emme menetä opinto-, tai työttömyystukia kun aloitamme tiimiyrittämisen.

 

Oppeja ja koppeja

 

Visuaalisuus esittämisessä ja muistijälkien muodostuksessa

 

Metaforan visualisoiminen todella muodostaa tehokkaita muitijälkiä. Tätä reflektiota tehdessäni en käyttänyt itse kirjaa vaan muistiinpanojani. On hauska huomata miten muistiinpanojani kuunnellessani (äänityksiä) mieleeni putkahteli muistijälkiä kirjan hassusta kuvituksesta. Tämä vakuutti minut visuaalisuuden tehokkuudesta ja tulen varmasti itse opettelemaan kuvien töhertelyä muistiinpanojeni ja esitysmateriaalieni ohessa.

 

Ajankäyttö töissä ja kotona

 

Oman energian fokusointi on työelämässä tehokkuuskeskeistä ja kotona läsnäolokeskeistä. Töissä minulla on varmasti varaa tehostaa työskentelyäni. Läsnäoloni läheisiäni kohtaan on myös ollut vähintäänkin Tiimiakatemian aikana todella heikoissa kantimissa.

 

Töissä tehokkaammin ja enemmän kotona!”

 

Kirjassa on hyvin erilaisia kirjavinkkejä. Kirjan lopusta löytyykin vielä eriteltynä Kirjasuositukset osio. Suurin osa suosituksista löytyykin Johannes Partasen Tiimiyrittäjän & Tiimivalmentajan Parhaat Kirjat-opuksesta mistä me Tiimiyrittäjät löydämme maailman parhaat yrittämisen kirjat. Heikin kirjavinkeillä eri aiheista saan hyvin kasattua ensi syksyn kirjalistan.

 

Hauska pointti

 

Kirjassa kerrotaan esimerkkinä erikoisena toimintalogiikkana parturiliike M Roomin hinnoittelusta. (330€/v, rajattomat käynnit) Mielenkiintoista erilailla ajattelua. Herättää taas ajatuksia siitä millainen oma hinnoittelu voisi eri projekteissa olla. Ehkäpä saatankin alkaa käymään M Roomissa jos tiimiläiseni Annu kyllästyy reuhkani kitkemiseen.

 

Lukemisen tärkeys ja vinkkejä

 

Ihmiset lukevat yleensä muutaman kirjan vuodessa joten jos itse luen muutaman kirjan viikossa niin väkisinkinhän teoriatidollinen etu tavalliseen tallaajaan kasvaa. Heikin tapa käyttää hyväksi äänikirjallisuutta kiinnostaa minua kovasti. Keskittymiseni paranee kun pääsen samalla tekemään jotain perusaskareita. Miksi olla käyttämättä kaikkia mahdollisia lukemistapoja jos tarkoituksena on mahdollisimman tehokas oppiminen ja kasvu kohti Huippuyrittäjyyttä!

 

 

 

Tämä on ensimmäinen esseeni missä sovellaan itselleni uutta tapaa tehdä muistiinpanoja. Koen haasteelliseksi keskittyä muistiinpanojen kirjoittamiseen paperille koska ajatukseni katkeaa tai haalistuu kun siirrän katseeni kirjasta vihkoon ja alan etsimään kynää viereltäni. Päädyinkin kokeilemaan ihan erilaista muistiinpanotapaa. Kun kohtaan kirjassa reflektoitavan kohdan, klikkaan puhelimestani äänityksen päälle. Näin saan hyvin nopeat muistiinpanot eikä keskittyminen häiriinny! Hyvin toimii ainakin tämän kirjan kohdalla!

 

Vuosikello

 

Juttelin tänään juuri Heikin kanssa kesäkahvilaprojekteistamme ja puhuimme kassavirtalaskelmaennusteen tekemisen tärkeydestä parantaaksemme rahan liikkeen ennustettavuutta ja välttyisimme epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Teemmekin seuraavissa treeneissä koko kesänajan kattavan kassavirtalaskennan tiimi-, projekti- ja yksilökohtaisesti.

 

Äitini ystävän Lauri Järvilehdon kirjat tulivat kirjassa muistaakseni kahdesti esille. On aika noloa että joudun myöntämään etten ole vielä lukenut ainuttakaan Järvilehdon kirjaa mutta nyt otan vinkistä kopin ja lainaan mammalta Upeaa työtä- kirjan.

 

Kysele asiakkailta jatkuvasti miksi valitsivat sinun yrityksesi. Kysy myös niiltä jotka eivät päätyneet valitsemaan yritystäsi jotta voit parhaiten kehittää asiakaslähtöisesti tuotettasi.

 

Brändikirjekuori työkaluna auttaa brändin muodostamisessa. Tulenkin varmasti kokeilemaan brändikirjekuorta vaikkapa oman henkilökohtaisen brändini kehittämisessä.

 

Kirjan lukeminen herättää sellaisen idean ja mahdollisuuden että mitäpä jos oma ensimmäinen yritykseni olisikin osuuskunta joka muodostuisi hyvistä akatemialaisista tyypeistä, muutamasta hyvästä yrittäjähenkisestä ystävästäni sekä muutamasta täysin ulkopuolisesta tiimiyrittämisestä kiinnostuneesta henkilöstä. Muodostaisimme hyvän sekametelisopan. Hurja ajatus! 10-15 henkilöä monialaisessa Tiimiyrittämisen periaatteiden mukaan toimivassa yrityksessä. Ottaisin tässä yrityksessä muiden Tiimiakatemian käyneen kanssa hieman valmentajamaisen roolin yrityksen johtamiseen. Olisi todella mielenkiintoista lähteä kokeilemaan jotakin tällaista!

 

Kaverijohtajatesti: (vastaukset 1-5)

 

MAA – Kuinka johdat itseäsi?

 

Minulla on aina ollut haasteita itseni johtamisessa. Olen opiskellut aina kuulemalla enkä ole lähes koskaan tehnyt kotitehtäviä ym. Lukion pääsi vielä suhteellisen helposti läpi tällä taktiikalla mutta ammattikorkeakouluissa asia on toinen. Varsinkin Tiimiakatemialla itsensä johtaminen on tärkeässä asemassa verrattuna muihin liiketalouden oppilaitoksiin sillä täällä lähtökohtaisesti tiimiyrittäjät itse vastaavat oppimisestaan. Täällä ei opettaja hengitä niskaan eikä aseta deadlinejä. Kaikki kannusteet ja aikataulut asettaa tiimiyrittäjä itse yhdessä tiiminsä kanssa. Minä olen ihminen joka tykkää nautiskella. Minulle on hyvin tyypillistä että löydän itseni sohvaltamakoilemasta tai elokuviateatterista kavereiden kanssa kun seuraavana päivänä on tentti. Kehitystä olen itsessäni huomannut mutta annan silti itselleni vain 2 pistettä

 

VESI – Miten positiivista tiiminne dialogi on?

 

Tiimimme dialogi on mielestäni alusta saakka ollut positiivista. Meille on tällä hetkellä ehkä tavanomaista lähteä negatiivisuuden kautta purkamaan haastavia asioita mutta päädymme kuitenkin positiivisuuteen. Tiimissämme ei ole montaa ”hiekoittajaa” aiheuttamassa negatiivista ilmapiiriä. Tiimiläiset kannustavat toisiaan olemalla samalla kuitenkin hyvin rehellisiä. Palautteenantoa ja vastaanottamista on hieman harjoitettu. Aivan luonnollisesti se ei tapahdu mutta olemme hyvässä suunnassa kohti parempaa. Palautetta saa ja pitääkin antaa. Annan meille kuitenkin vain 3 pistettä sillä olen ollut seuraamassa valmistuvien tiimiyritysten treenejä ja tiedän että meillä on vielä piitkä matka siihen positiivisuuteen mistä heillä vilahduksia näin.

 

TULI – Miten usein tunnet innostusta?

 

Olen herkästi innostuvaa tyyppiä ja olin vielä syksyllä miltei kokoajan innostunut. Vastoinkäymiset henkilökohtaisessa elämässä ovat aiheuttaneet hieman taantumaa innostumisteni määrässä joten valitsin innostuksesta 3 pistettä.

 

TUULI – Miten liiketoimintanne edistyy?

 

Liiketoimintamme edistyy muihin tiimeihin nähden erinomaisesti, liikevaihdolla mitattuna. Mielestäni on kuitenkin huomattavasti liikevaihtoa tärkeämpää kehittää monipuolisesti kaikkea ja erikoistua useampaan kuin yhteen alaan. Siksi valitsen 3 pistettä.

 

TYHJYYS – Miten aito on tiiminne henki?

 

Tiimin henki on vaiheessa. 3 pistettä.

 

Alan kirjaamaan kirjoista oppimani työkalujen nimet kirjaesseideni loppuun muistiin jotta ne on helppo tarpeen vaatiessa löytää kun tulee tilanne missä pääsen kokeilemaan niitä.

 

Kirjan työkaluja:

MIHAR-Filosofia,

Oppimisen neliveto,

Oppimissopimus,

Syväjohtamisen malli,

Visiomandala,

Siilikonsepti,

Vuosikello,

Brändikirjekuori,

Esi- ja jälkimotorolat.

 

 

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!