Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Inpiroidu ja voimaannu

Kirjoitettu 11.12.19
Esseen kirjoittaja: Veera Kinnunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti Vol 2.
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin taivas +helvetti kirjasta ensimmäisen osan jo kesällä ja silloin koin, että suoraan ihmiseltä ihmiselle tulevat tarinat ovat kaikista inspiroivimpia ja motivoivat ainakin omaa tekemistä kovasti. Tämän olen päässyt huomaamaan jo alumnipäällikön hommia tehdessäni. Tarinoista saadaa ammennettua juuri niitä haasteita ja niiden ratkaisuja, mitä arkipäivässä kohtaa.  Taivas + Helvetti kirjassa on 21 inspiroivaa yrittäjä tarinaa. Kirja on luotu inspiroimaan nuoria yrittäjyydestä ja kertoman rehellistä tarinaa yrittäjyyden hyvistä kuin harmaista puolista.

“ilo kuplii kyynisen pinnan alla ja odottaa tilaisuutta näyttäytyä.” Suomalaisten kilpailukyky piilee varmasti tässä sala myhkaisessä kansassa, joka tekee kovasti töitä, ja ehkä aika ajoin muistaa myös iloita virtaan pylvistä. Tätä kuplivaa yrittäjän iloa synnytetään Tiimikatemialla. Niitä rohkeita tiimiyrittäjiä jotka vievät yrittäjyyden ilosanomaa jokaisen saataville. Opimme jo pinkku vuotena kuinka Gravi tekee juttuja ilon ja naurun kautta, tämä sama on jatkunut läpi koko syksyn 

“ Ilman toista ei ole toista.”Tämä on kirjan kantavana teemana. Ei yrittäjyyttä ilman kilpailijoita. Ei tiimiä ilman toisia tiimiläisiä. Ei menestystä ilman toisen menestystä. Kirja siis kertoo tarinoiden voimalla syvää sanomaa siitä, miten kovat kilpailuasetelmat ja runsas tarjonta ovatkin paras vaihtoehto yrittää. Sinulla ei tarvitse olla omaa liike ideaa. Sinulla tarvitsee ainoastaan olla visio siitä, miten teksit jonkun asian paremmin kuin kuin toiset. Miten lähtisit tuotetta kehittämään? Mitä juttuja kehitykseen tarvitsee?  

Ja sitten pitäisi enää lähteä kokeilemaan. Eli se helpoin osa. Ilman kokeiluja ei myöskään ole onnistumisia. 

Ja jos et jostain syystä onnistuisi, niin tulevaisuuden menestyksen salaisuus on se, että oppii kestämään epävarmuutta. Parhaat oppivat rakastamaan sitä.  On opeteltava käsittelemään pettymykset nopeasti, ei kukaan niistä pidä, mutta niitä ei saa jäädä vatvomaan vaan nostaa katse ja lähteä jatkamaan matkaa. Tästä meidän pitäsi varmasti puhua enemmän miten niitä pettymyksiä otetaan vastana ja miten niistä noustaan mahdollisimman nopeasti jättäen ne taakseen. Tiimikatemialla tässä paljon apuna toimii ympäröivä tiimi, johon voi tarpeen tullen nojata.

Luin toisen Taivas + Helvetin osan myös ammentaakseni sen markkinointi stradegiasta. Markkinoinnissa on upeasti käytetty ns. ”törkeää lupausta” asiakkaalle ja sen pohjalta on pystytty luomaan luottamus ja herättämään tunteita. “Poistamme työttämyyden suomesta. Yrittäjyys on yhteiskunnalllinen teko jonka avulla pääset toteuttamaan omia unelmiasi kuin vain pysyt uskollisena itsellesi.”. Tämähän oli nerokasta, tässä ei mielestäni mitenkään valehdella asiakkaalle vaan luodaan toivoa ja tarinalistetaanyrittäjyys” jokainen pystyys iis poimimaan tarinoista samaistuttavat asiat ja voimaantuu näistä. Ihmiselta ihmiselle tarinat, koskettavat. Kirja antaa myös lupauksen, että jokaista ostettua kirjaa kohden lahjoitetaan 1 kirja eteenpäin suomalaiselle nuorelle.  Koen, että tässä on onnistuttu merkityksellisessa markkinoinnissa, joku on voinut ostaa kirjan nuorelle jotta toinenkin nuori saisi kirjan. Osa 2. luotiin vaan ilmiön jatkumoa ajatellen ja sama kamppanja jatkuu läpi toisen osan myynnin myös.  

Millainen lupaus pitäisi tehdä, että ihmiset ostaisivat Vege-reseptikirja. ”Poistamme lihan myynnin markkinoilta”. ”Poistamme ylipainoisuude suomesta”. Entiedä vielä, mutta siihen on keksittävä ratkaisu!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!