Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Inspiroitunut

Kirjoitettu 01.12.19
Esseen kirjoittaja: Jyri Ruokonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Inspiroitunut – miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Inspiroitunut – miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä

 

Petteri Kilpinen (s.1964) on alansa vahva ammattilainen. Johtaja, puhuja, hallitusosaaja, konsultti, valmentaja, urheilun asiantuntija, kirjailija, listaa voisi varmasti jatkaa pitkäänkin. Hieman nettiä tutkimalla ei jää epäselväksi, tietääkö Kilpinen, mistä kirjoittaa. Hänen ensimmäinen kirjansa on vuodelta 2009 Liekeissä! ja toinen on vuodelta 2017 Inspiroitunut. Kirja tulee olemaan minun oppaani johtajuuden polullani, se on täynnä vinkkejä jo johtotehtävässä toimivalle sekä johtotehtäviin tähtääville.

Inspiraatio, herääminen, johdatus, innoitus, flow-tila, pössis, miten vain haluat sitä kutsua – tunne, jolloin kaikki sujuu jouhevasti, kuin tanssi. Kun ihminen on inspiroitunut, sisäinen motivaatio on vahva, loppuun suorittamisen tarve herää ja tehtävän suoritettuaan aivojen palkitsemiskeskuksesta vapautuu purkaus dopamiinia, ”hyvänolontunne” valtaa mielen.

Kilpinen tarttuu vahvasti johtamisen kulttuurin muutokseen ja muistuttaa, että jokainen johtajakin on ihminen. Johtaja on tullut työntekijäänsä lähemmäksi tai jos ei ole tullut, niin olisi korkea aika tulla. Mikäli johtaja ei tiedä, mitä hänen yrityksensä työntekijöille kuuluu, on aika vaihtaa johtajaa.

Kirja koostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa Yritys käy läpi työpaikoilla tapahtuvan muutoksen syy-seuraussuhteita. Toinen osa Joukkue pureutuu hyvän tiimihengen ja yhteisen tekemisen edistämiseen. Kolmannen osan nimi on Johtaja ja se paneutuu merkityksellisen työn johtamiseen ja oman johtajuuden kehittämiseen. Ei ole sattumaa, että Kilpinen on jakanut kirjan kolmeen osaan. Se on yleisesti käytetty ja hyväksi havaittu jako isomman kokonaisuuden sisällä. Ihmisen muisti pystyy käsittelemään helposti kolmea asiaa. Monessa urheilulajissakin on kolme erää. Venäläisessä kulttuurissa kolmella on erityisen suuri merkitys. Troikka (ven. тройка) on sananmukaisesti kolmikko.

Kilpinen on kerännyt kirjoittamastaan jokaisen kappaleen loppuun kolme tärkeintä asiaa kysymysten muodossa. Niiden avulla hän haastaa lukijansa pohtimaan lukemaansa. Ne auttavat saamaan kirjan opeista parhaan hyödyn irti. Ensimmäisen kappaleen kysymykset esimerkkinä:

Ajattelemisen aihetta

  • Onko johtajuutesi innostavaa ja inspiroivaa? Puhutko siitä, mitä voimme saavuttaa, vai siitä, mitä tapahtuu, jos emme saavuta tavoitteita? Ensimmäinen tapa inspiroi, jälkimmäinen latistaa.
  • Keskitytkö lopputulokseen vai ohjaamaan päivittäisen tekemisen prosessia. Jokainen hyvä päivä johtaa kohti hyvää lopputulosta, joten mieti, miten haluat johtaa niitä.
  • Miten kannustat täydellisyyden tavoittelijaa kohti jatkuvan parantamisen asennetta? Miten ohjaat ja johdat jatkuvaa kehittyjää?

Kirja jättää pohtimaan johtajan tehtävän vaikeutta. Johtajuus käsittää niin paljon, että vähänkään tehtävää epäröivän ei kannata johtajaksi ruveta. Työnjohtajan pitää pärjätä myös itseään vanhempien alaistensa kanssa, projektijohtajan täytyy pitää palapelinsä aikataulussa, toimitusjohtajan täytyy kyetä irtisanomaan sopivimmat ihmiset, tiimijohtajan pitää osata viedä tiiminsä tavoitteeseen ilman suurempia harharetkiä ja talousjohtajan pitää ymmärtää mihin on varaa, mihin ei.

Suomen sana johtaja sellaisenaan ei kovin paljon kerro. Katsoin uteliaisuuttani sanakirjasta, mitä vastineita englanniksi löytyy sanalle johtaja. Sanakirja.org antaa kolmetoista eri sanaa. Leader, director, commander, manager, executive, controller, boss, captain, mastermind, lord, head, ringleader ja chief. Sen kummemmin sanoihin puuttumatta olen sitä mieltä, että johtaja on melko merkityksetön sana sellaisenaan ihmisen tittelinä. Jotakin johdetaan, mutta kyseessä voisi olla vaikkapa tietokoneeni laturin johto, joka johtaa sähkövirtaa verkkovirrasta akkuun. Toisaalta liikennevalot voisivat olla johtajat liikennevirtoja johtaessaan. Olipa niin tai näin, olen pohtinut pitkään johtajuuden olemusta ja olenkin enemmän sellaisten sanojen kuin controller, manager ja leader takana.

Kirjasta jäi mieleeni Petteri Kilpisen neuvo. Jos et pysty kohtaamaan ihmistä kasvokkain vaikean asian kanssa, älä rupea johtajaksi. Sähköposteilla ei pidä ikäviä asioita kertoa, eikä varsinkaan perjantaisin. Hyvin on myös kerrottu johtajan egon muodostumisesta. Olen saanut vierestä seurata useammankin ikätoverini matkaa teinistä johtajaksi. Kovin monenlaisia tarinoita voisin aiheesta kertoa, kaikki erisävyisiä, niin kuin ihmiset aina.

Riko häkki, johon olet itsesi kahlinnut

Kirjan loppuun on kerätty egokappaleen lisäksi muitakin hyviä tiivistelmiä. Keski-ikäisille lukijoille sattuva kappale on alaotsikon mukainen irtiotto. Kuin kaikki on liian hyvin etkä saa enää jokapäiväisestä tekemisestäsi inspiraation lähdettä, on aika jatkaa matkaa. Mielestäni napanuoran katkaiseminen on hyvä termi. Jokaiselle löytyy varmasti oma lempiterminsä sille, miten lieka katkaistaan tai karsina rikotaan. Olemme kaavoihin kangistuvia ja mukavuudenhaluisia ihmisiä, jotka pelkäämme astua viitekehyksemme ulkopuolelle epämukavuusalueelle. Heittäydy täysillä mukaan, mitä ikinä teetkään. Se ei ole helpoin tie, mutta se kannattaa!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!