Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Intohimona lentäminen

Kirjoitettu 19.12.14
Esseen kirjoittaja: Noora Suokas
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lokki Joonatan oli mielenkiintoinen lukukokemus. Kirjan nimen perusteella luulin menneeni lainaamaan, jotain lasten satukirjaa, enkä odottanut kirja sisällöltäkään mitään erityistä. Hämmästyinkin positiivisesti varsin paljon, kun kirja oli sisällöltään varsin syvällinen. Kirjassa Lokki Joonatan rakasti lentämistä, vaikka lokkien elämän tehtävä oli lentää vain hakemaan ruokaa kalastaja alusten tullessa. Hän harjoitteli lentämistä kun muu parvi oli syömässä, ja lopulta hänet karkotettiin laumasta erilaisuutensa takia. Tästä Joonatan ei kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi lentoharjoittelua, hänestä tuli todella taitava lentäjä ja se teki hänestä onnellisen. Hän eli elämäänsä todella onnellisena lokkina. Elämässä ei siis kannata mukautua valtavirtaan, jos rakastaa jotain mikä poikkeaa tästä. Oma onnellisuus on kuitenkin yksi elämän tärkeimmistä asioista, joten kannattaakin käyttää aikaa siihen mitä rakastaa. Uskon, että Täpinässä tulemmekin kannustamaan toisiamme niihin juttuihin, joista toinen tykkää. Näin on ollut jo tähän mennessä, jonkun verran, mutta kun kaikille löytyy se oma juttu, aion ainakin itse kannustaa siihen.

Joonatanin elettyä jo pitkään yksin, kaksi muuta lokkia löysivät hänet. Myös he olivat innostuneita lentämisestä ja näin Joonatan pääsi lokkiyhteisöön, jossa kaikki rakastivat lentämistä. Tuskin siis tulet koskaan keksimään mitään niin kummallista, ettei aina löytyisi joku muu joka rakastaa samaa juttua. Kannattaa siis rohkeasti kulkea omaa tietään, vain näin voi löytää samanhenkisiä tyyppejä. Sitten kun Täpinäläiset ovat löytäneet oman juttunsa, kannattaa meidän myös huomioida, että se näkyy myös tiimin ulkopuolelle. Akatemia on siitä hieno ympäristö kasvaa tiimiyrittäjäksi, että siellä on valtavasti innostuneita ja kiinnostuneita tyyppejä. Sieltä varmasti löytyy myös tyyppi tai tyyppejä, joilla on sama intohimon kohde kuin sinulla. Ties vaikka löytäisit talon sisältä tiimin jonka kanssa lähteä yhdessä tekemään tulevaisuutta akatemian jälkeen.

Lokki Joonatan oppi erikoisia ja vaarallisiakin lentotemppuja. Hänellä oli suuri palo ja rakkaus lentämistä kohtaan, joka sai hänet harjoittelemaan aina vain lisää ja lisää. Tämän takia on tärkeää löytää se itselle merkityksellinen juttu. Sillä sitten kun se on, jaksat harjoitella ja tehdä sitä, ilman että se vie juurikaan energiaa. Koska silloin saat siltä jutulta niin paljon, että se ei tunnu työlle. Tähän halua itse pyrkiä, löytämään jutun, jonka tekemiseen on niin suuri palo, että se antaa paljon enemmän kun ottaa. Joonatna löysi myöhemmin itselleen oppilaita, joilla oli samanlainen palo lentämiseen. Hän opetti heille kaiken mitä tiesi. Se tunne kun saat opettaa omaa intohimoasi sellaiselle joka suhtautuu asiaan samalla palolla, on aivan sairaan mahtavaa. Tällöin pystyt vielä oppimaan itsekin lisää ja saat jaettua intoasi, sekä innostettua toista ja luotua uskoa siihen, että ”jos mäkin pystyin niin kyl säkin”. Siksi toivon, että kun löytyy se juttu ja ne ihmiset joiden kanssa sitä tehdä, niin jakakaa oppejanne, kertokaa juttuja, onnistumisia ja epäonnistumisia. Ei sitä koskaan tiedä millaisen draivin ja innon se voi toisessa aiheuttaa. Myöhemmin saatat saada samanlaisen innon kun kuulet jonkun toisen tekemistä siisteistä jutuista. Kuten aksullakin moneen kertaan on todettu, jakakaa niitä oppeja ja koppeja.

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!