Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Introverttien manifesti

Kirjoitettu 13.08.15
Esseen kirjoittaja: Ernesto Pylväläinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hiljaiset - Introverttien manifesti
Kirjan kirjoittaja: Susan cain
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.4. Ihmisen tulevaisuus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Introverttien manifesti

 

Introvertti ja ekstrovertti ovat termit kahdelle eri äärilaidan luonteelle. Introvertti on enemmän pohdiskeleva-luonne ja ekstrovertti toimiva-luonne. Todellisuudessa kukaan ei kuitenkaan ole täysin kummankaan luonteen edustaja. Useimmiten vaaka kuitenkin kallistuu jompaankumpaan suuntaan enemmän.

 

Minä introverttina

Itse olen aina ollut introvertti. Kokemuksien kautta, varsinkin viime aikoina olen kyllä oppinut paljon sosiaalisemmaksi ja avoimemmaksi luonteeltani, joita yleensä pidetään tyypillisinä ekstroverttien ominaisuuksina.

Yksi mahtavimmista opeista jonka sain kirjasta, oli sen tajuaminen, että introvertin ”pohdiskelevaa” elämäntyyliä tulee käyttää rajusti hyväksi. Sehän on kuin lahja, jota voi käyttää. En ole aikaisemmin todellakaan tajunnut, että esimerkiksi johonkin aiheeseen pystyy paneutua todella syvällisesti, jos vain haluaa. Asioita pystyy oikeasti sisäistämään ja monista asioista on helppo kartoittaa mahdollisuuksia ja riskejä. Tämä on suuri vahvuus liike-elämään.

 

Introvertit vs ekstrovertit

Toinen suuri ajatus, joka tulee pitää mielessä on, että introvertit ja ekstrovertit käyttäytyvät eri tavalla. Heidän ajatusmaailmansa ovat erilaiset. Ekstrovertit elävät tässä hetkessä tunnereaktioiden vallassa, kun taas introvertit ovat enempi analysoivia ihmisiä. Ekstroverttejä motivoi enemmän statuksen ja mielihyvän hankkiminen ulkoisista asioista, kun taas introvertit panostavat enemmän ”sisäiseen elämään”.

On siis todella tärkeää tiedostaa molempien luonteiden erillaisuus.

 

Introverttina johtaminen

Introverttien johtaminen onnistuu minulta helposti. Annan mielelläni muille tilaa ja vastuuta toteuttaa itseään. Ekstroverttien johtaminen taas on paljon suurempi haaste. Ekstrovertit ovat enemmän näitä nopeiden tunnereaktioiden vallassa toimivia henkilöitä. He kokevat ekstroverttimaisen toimimisen ja keskustelun luontevaksi. Mutta, entä kun johtajana onkin tilaa ja vastuuta antava introverttijohtaja? He saattavat kokea introvertin käyttäytymisen heikkona ja mielenkiinnottomana, koska hän ei toimi yhtä ekstroverttimaisesti. Hän ei kykene innostamaan ekstovertteja niin hyvin tuloksiin ja johtamistyyli saatetaan katsoa välinpitämättömyydeksi. Introverttijohtajien vahvuudet ovat enemmän organisoivalla, asioiden johtamisen puolella.

 

Johtajana kehittyminen vaatii omalla kohdallani opettelemista vastata aika ajoin ekstroverttien ”ekstrovertti-nälkään” jakamalla tunteita ja innostusta. Ekstrovertit ovat myös palkintohakuisia, joten myös heidän näyttävä palkitsemisensa on erityisen tärkeää. Ekstrovertit kaipaavat johtajalta siis tunteiden näyttämistä, karismaa ja mahtavien mielikuvien maalaamista.

Introvertit toimivat ennemmin pohdiskellen ja mahdollisimman autonomisesti. Totta kai myös heidän palkitsemisensa on tärkeää, mutta he eivät tee työtä palkinnon takia. Ekstrovertit kaipaavat palkitsemisesta ehkä enemmän henkilökohtaisen arvostuksen lisäämistä, kun taas introvertti haluaa enemmän kuulla arvostusta tekemästään työstä. Johtajana tulee siis huomioida introverttien tarve työskennellä analysoivasti ja antaa arvostusta hänen tekemästään työstä.

 

Dialogissa

 

Dialogissa tulee huomioida ekstrovertit ja introvertit henkilöt. Dialogi ei muodostu mikäli ainoastaan ekstrovertit johtavat keskustelua. Tähän ongelmaan en kuitenkaan löytänyt kirjasta suoraa vastausta, mutta uskon sen löytyvän esimerkiksi Dialogi kirjasta. Uskon kuitenkin, että kirjan syvempi tieto introverttien ja ekstroverttien toimintatavoista antaa siihen kirjaan lisäpotkua.

 

Käytäntöön;

  1. Ekstrovertti-nälän ruokkiminen, huomiointi ja palkitseminen
  2. Introverteille tilan antaminen, palkitseminen ja työn arvostus
  3. Dialogi kirja lukuun ja int,-eks. dialogin kehittäminen

 

Ernesto Pylväläinen

Eki.Pylvalainen@Outlook.com

Ideaosuuskunta Aito

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!