Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Itseä niskasta kiinni

Kirjoitettu 14.12.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tästä eteenpäin (tarvitaan vielä enemmän)
Kirjan kirjoittaja: Marshall Goldsmith
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Minulla on huono tapa jättää asiat viimetinkaan, teen kyllä paljon töitä ja saan asiat etenemään. Kuitenkin liian monilla asioilla on tapana jäädä siihen viimeiseen hetkeen, siihen kun se on tehtävä väkisin ja hirveällä kiireellä. Positiivista tässä on kuitenkin se, että olen jo tiedostanut tämän vian itsessäni. En ole ajatellut sitä sen enempää, todennut vain monien asioiden viivästyvän, kun haen tekosyitä olla tekemättä sitä. Tai sitten perustelen itselleni, että ei minun tarvitse tuota tehdä nyt kun se ei tunnu tärkeältä.

 

Marshall Goldsmithin kirjassa Tästä eteenpäin (tarvitaan vielä enemmän) käsitellään sitä, kuinka ihmisten huonot tavat estävät heitä menestymästä, nousemasta huipulle. Kirjaa lukiessa aloin itsekin miettiä, voivatko omat tapani olla esteenä huipulle etenemisessä? Yleensä sitä ei niin tule pohdittua, miltä omat toimintatavat muiden silmissä näyttävät, kunhan vaan tekee sitä mikä sillä hetkellä on ajankohtaista.  Kirja laittoi kuitenkin ajattelemaan asiaa toiselta kantilta, ehkä tie huipulle on helpompi kun on muita kohtaan mahdollisimman vähän ärsyttävä.  En usko, että tälläkään hetkellä olen kovin ärsyttävä, tai häiritsevä, mutta pienilläkin teoilla ja tavoilla on pitkässä juoksussa merkitystä. Kirja sai minut heräämään tietyllä tavalla siihen, missä olen nyt, mikä tökkii.

 

Kirjassa käsiteltiin 20 huonoa tapaa, jotka estävät sinua nousemasta huipulle:

 

  1. Liian suuri halu voittaa
  2. Liiallinen asioihin puuttuminen
  3. Muiden arvosteleminen
  4. Haitallisten huomautusten tekeminen
  5. Lauseen aloittaminen sanoilla ”ei”, ”mutta” tai ”toisaalta”
  6. Oman älykkyyden korostaminen
  7. Vihaisena puhuminen
  8. Kielteisyys eli ”minäpä kerron sinulle, miksi tuo ei voi onnistua”
  9. Tiedon salaaminen

10. Kyvyttömyys antaa asianmukaista tunnustusta

11. Kunnian ottaminen silloin, kun emme ole sitä ansainneet

12. Tekosyiden esittäminen

13. Takertuminen menneisyyteen

14. Tiettyjen ihmisten suosiminen

15. Kyvyttömyys osoittaa katumusta

16. Kyvyttömyys kuunnella muita

17. Kyvyttömyys ilmaista kiitollisuutta

18. Viestintuojan rankaiseminen

19. Vastuun siirtäminen

20. Liiallinen tarve olla ”oma itsensä”

 

Itse koen samaistuvani ainakin kohtiin 12. Ja 20.  Etenkin niiden asioiden hoitamisessa, jotka ovat tärkeitä ja hoidettava, mutta eivät itseäni niin kiinnosta, esitän itselleni tekosyitä ja yritän kääntää vikani ominaisuudeksi, joka vain sattuu olemaan osa minua. Näillä keinoilla ongelma ei ainakaan poistu. Se on tiedostettu, mutta asiat eivät etene vain toteamalla, että ”näin on” Itse aion tarttua juurikin näihin kohtiin, joita lähden poistamaan omasta toiminnastani.  Ja suurimpana ongelmana tiimiyrittäjän arjessa nämä näkyvät kirjojen lukemisen jättämisenä asioista viimeiseksi.

 

Goldsmiht tarjoaa ratkaisuja, millä tiedostettuja ongelmia ja vikoja lähdetään nujertamaan.  Kaikilla ihmisillä on huonoja tapoja, toisilla niitä on paljon ja toisilla vähän. Oli niitä miten paljon vain,  niistä ei pysty keskittymään kuin yhteen kerrallaan.

Parantaakseen tapansa, on käytävä läpi seitsemän vaiheinen prosessi:

 

1. Palaute

2. Anteeksipyytäminen

3. Mainostaminen eli muutoksesta kertominen

4. Kuunteleminen

5. Kiittäminen

6. Seuranta

7. Syöte

 

Itselläni tilanne on jo edennyt siihen pisteeseen, että olen saanut tiimiyritykseltäni ja läheisiltäni palautetta asiasta, ongelma on siis todettu, enkä ole vain keksinyt sitä itse. Marshallin mukaan palaute on kerättävä 360 asteen periaatteella, eli kaikilta ympäröiviltä ihmisiltä, läheisistä työkavereihin. Minun tapauksessani palaute on tullut ilmi juurikin tiimin treeneissä, kun esimerkiksi kirjojenluku on tapeetilla melko usein. Palautetta on tullut myös läheisiltä, tottahan se on, että kaikkea ei opi vain tekemällä, jota itse kyllä suosin verrattain paljon.

 

Virallisesti en ole tiimiltäni pyytänyt anteeksi, että jarrutan samalla muidenkin oppimista, kun kirjojen lukeminen laahaa monia muita jäljessä, ehkä minun pitäisi niin tehdä, niin saisin ainakin lisää boostia itselle ottamaan se kirja käteen. Lähinnä itseltähän tässä pitäisi anteeksi pyytää kun oma oppiminen kärsii eniten.

 

Mainostamisen olen osittain jo aloittanut, kun lupasin lähteä Simon kehittämään teemaan mukaan keväälle 2015, että kirjat luetaan ajoissa ja niitä pystytään peilaamaan ajankohtaisesti meneillä oleviin projekteihin. Tähän täytyy vielä panostaa lisää, kun lupaa parantaa tapansa ja tuo asian esille, se todennäköisemmin myös tapahtuu.

 

Kuuntelemalla muita ja ottamalla esimerkiksi heidän antaman palautteen tosissaan, pääsen kohti tavoitetta. Täytyy vielä muistaa kuunnella muita siltä kantilta, mitä he ovat oppineet lukiessaan kirjoja. Itse olen mielestäni melko hyvä kuuntelija ja tällaista palautetta olen itsekin saanut, joten väkisin en ala tätä osa-aluetta analysoimaan sen tarkemmin.

 

Kiittäminen kuuluu luonnollisesti hyviin tapoihin ja sen kyllä uskoisin osaavani, siirrytään kuudenteen kohtaan, joka on omasta mielestäni näistä tärkein.

 

Seuranta, vain seuraamalla omaa kehitystään pystytään määrittelemään, missä ollaan menossa ja mihin suuntaan. Kehitystä ei todennäköisesti tapahdu ollenkaan jos asioita ei mitata missään suhteessa. Itse ajattelin asettaa tavoitteet lukemiselle ihan omista lähtökohdista ensi keväälle, toki on tiiminkin tavoitteet mutta mielestäni tekemisen pitää lähteä omasta itsestä ja sen jälkeen pystyy olemaan hyvä tiimipelaaja.

 

Viimeinen kohta, syöte tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun kokee parantuneensa huonoista tavoista, joita on lähtenyt korjaamaan. Itse voisin tätä siis miettiä siinävaiheessa, kun kirjapisteet on keväällä kasassa ja voi hyvillä mielin jatkaa eteenpäin. Goldsmithin ideana on tässä tilanteessa kysyä joltakulta kaksi parannusehdotusta omaan tekemiseen, kuunnella ne ja sen jälkeen kiittää häntä niistä.

 

Tästä opuksesta käytäntöön itsellä menee siis niinkin yksinkertainen asia, kuin kirjojen lukemisen vieminen uudelle tasolle. Se toivon mukaan  edistää myös muiden pienempien asioiden hoitamista ajallaan.

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!