Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Itsestä johtamiseen

Kirjoitettu 11.12.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Toimi rehellisesti, oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Luottamus on periaatteessa yksinkertaista: tee se, mitä lupaat.

Tällä periaatteella valitsin LE projektiryhmäni, koska pystyn arvostamaan niitä ihmisiä, jotka ovat jo näyttäneet pitävänsä lupauksensa. Vaikka kaikki luulevat etten ole kauhean tunteellinen, niin yllätyin kuinka pelkällä hakemuksella joku pystyi herättämään minussa niin suuria tunteita lukiessani sitä. ”Valitettavasti” minäkin alan löytää uusia puolia itsestäni, jotka vaikuttavat päätöksen tekooni. Tästä kirjasta sain vielä vahvistusta sille, että minun täytyy pystyä lunastamaan odotukset mitkä olen antanut LE kautta siihen hakiessani. Toivoin löytäväni minua paremmat tekijät projektiryhmään, mutta he saavat tosissaan haastaa minut mikäli meinaavat siinä onnistua, en ole koskaan tuntenut näin paljon intoa jotain asiaa kohtaan mitä haluan tehdä.

 

Voit vaikuttaa vain itseesi. Itsesi kautta vaikutat muihin.

Mitä siis kannattaa tehdä? Suosittelen hakeutumaan seuraan jossa vaikutat omaan ajatteluusi ja tekemiseesi. Et voi vaikuttaa siihen mitä muut tekevät ennen kuin olet vaikuttanut itseesi, sitä kautta muut huomaavat muutoksen ja joskus jopa hätkähtävät miten suuri muutos voi olla. Miksi pelätä muutosta? Vaikuttamalla pääset todella pitkälle, vaikuttamatta et pääse mihinkään.

 

Vain teoilla on merkitystä kaverijohtamisessa.

Kuinka monesti joku ihminen on herättänyt sinussa kunnioitusta, jos olet hänen toimintaansa seurannut, eikä hän koskaan esimerkillään saa mitään aikaiseksi. Monesti nämä henkilöt pyrkivät kauhean korkealle ja puhuvat paljon, mutta kukaan muu ei näe heitä johtamassa ketään, jonka seurauksena ajatukset eivät kohtaa todellisuutta. Itse arvostan enemmän heitä ketkä pystyvät pitämään puheen vähemmällä ja teot korkeammalla, itsestä tuntuu ainakin vaikealta puhua mistään tekemisistäni jos en ole juuri mitään saavuttanut. Täytyy ensin olla mistä puhua ja kertoa jos meinaa olla esimerkkinä ja johtajana muille.

 

 

1) Mikä innostaa meitä?

2) Missä voimme olla parhaita?

3) Mistä teemme rahaa?

Miksi tämmöisiä kysytään? Moni ei näe tarvetta puhua/kysyä näitä asioita. Varsinkin rahasta puhuminen on monille vaikeaa vaikka se vaikuttaa kaikkeen, ilman sitä ei voi elää ja jos sitä on niin se helpottaa aika pirusti. Toivon meidänkin tiimin tajuavan sen pikkuhiljaa, että meidän on tehtävä rahaa menestyäksemme elämässä ja liiketoiminnassa. Vaikka sanotaankin, ettei raha tee onnelliseksi, niin ei tee kyllä rahattomuuskaan! Paska puhetta on joka väittää niin, ihmisillä on vain väärä ajatusmalli miten he ajattelevat rahasta, eikä sitä voi kaikkien kohdalla muuttaa.

Jos emme ole innostuneita, emme voi olla parhaita jos emme ole parhaita emme tee paljoa rahaa. Näin yksin kertainen kaava meillä on olemassa miten meidän kannattaa toimia, mutta kenellä on kyvyt toteuttaa nämä käytännössä? Meillä kaikilla!

 

Lue 15min päivässä, mutta jos luet puoli tuntia päivässä, ehdit lukea jo kirjan viikossa. Yleensä ihmiset lukevat yllättävän vähän, muutaman kirjan vuodessa. Mieti, millainen kilpailuedun saat teoriatiedosta, siitä mitä tiedät. Ja ennen kaikkea siitä, mitä osaat soveltaa.

Itse ainakin arvostan tätä ”pakotusta” lukemiseen, koska en ole Aku Ankkaa paksumpaa lukemista harrastanut ennen akatemiaa, eikä kukaan ole kauheasti edes yrittänyt saada minua lukemaan mitään, itsekään en sitä tajunnut. Ensimmäisen kirjan jälkeen huomasin, ettei se nyt ihan niin kauheaa olekaan, vaikka ajatusmallini niin väittikin. Se on todella iso kilpailuetu, verrattuna lähes kaikkiin saman ikäisiin ja saman koulutuksen saaviin ihmisiin, koska he eivät yksinkertaisesti lue. Kun ajattelen itsekkäästi, niin sehän pirun hyvä juttu minulle ja meidän koko tiimille että meistä koulutetaan lukevia, jotka vielä joskus jopa vievät jotain käytännön tasolle.

 

Mikä on unelma asiakkaasi? Ennen kaikkea , kenen asiakkaan kanssa sinulla on hauskaa! Kirjoita heidän nimensä alakulmaan. Pohdi, miten usein sinun tulisi tavata heitä. Testaa iskulauseesi heillä.

Mikäli luet tätä ja et aio kokeilla tätä testiä, niin lopeta lukeminen. Liian harvoin mietimme kannattaako tämän asiakkaan kanssa tehdä mitään, usein tajuamme sen vasta silloin kun kumpikaan ei enää halua yhtään mitään. Tästä jää paha maku suuhun molemmille, tämäkin on estettävissä kun juttelee ja sopii asioista ajoissa. Mitä pidemmälle jätät asioita hoitamatta sitä vaikeampi niitä on tehdä, olivat ne aivan vähäpätöisiä asioita, koska ne saadaan tuntumaan maailmaa mullistavilta kun niitä on tarpeeksi rästissä. Onko sinulla iskulausetta? Ei minullakaan. Toivon löytäväni hyvän iskulauseen kuvaamaan itseäni.

 

Mieti millä asenteella lähdet mukaan tiimin toimintaan, Tiimin tulos on sama kuin sen heikoin lenkki. Tiimin tulos on tiimin jäsenten kertolaskua. Jos yksikin jäsen tulee 80% asenteella tiimiin mukaan, on tiimin tulos 80% Samalla huonolla asenteella liikkeellä oleva saa helposti mukaan muut jäsenet. Jos tiimissä on kuusi jäsentä ja kaikki ovat mukana 80% asenteella, on tiimin tulos 26% Jos tiimin jäsenet pystyvät ylittämään itsensä 20%:lla on tiimin tulos 298% Omalla asenteella on valtava merkitys tiimin tulokseen. Jos joku henkilö ei ole mukana tiimissä oikealla asenteella, on juuri sinun tehtäväsi nostaa asia esille.

Meidän tiimissä asenne ei ole sillä tasolla mitä haluaisin, tiedän että suoritukset ovat suoraan verrattavissa tuloksiin. Monesti pelatessani sulkapalloa huomaan vastustajan olevan vaikka kuinka paljon voitolla, eikä se haittaa minua. Tiedän pystyväni silti päihittämään hänet vaikka matkaa on kurottavana kymmenenkin pistettä, olen huomaamattani kehittänyt omaa asennettani voittamaan esteet, jotka tuntuvat monille ylitsepääsemättömiltä. Vaikka nyt ei puhutakaan suuren mittaluokan asioita, niin omalla päättäväisyydellä viedään myös johtamisessa monesti tiimi läpi harmaan kiven.

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!