Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 26.04.21
Esseen kirjoittaja: Viivi Piispanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter, Holger Ratgeber
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin kirjan nimeltä Jäävuoremme sulaa, sen on kirjoittanut John Kotter ja Hoger Rathgeber Holger. Kirjassa käsitellään muutosta ja sen johtamista tarinamuodossa. Oli ihanan virkistävää lukea vaiheeksi tällaista kirjaa, jossa kerrotaan oikeista asioista tarinan kautta. Kirja vaikuttaa yksinkertaiselta pingviinisadulta, mutta tarinamainen kerrontatapa kätkee sisälleen tärkeitä oppeja muutoksesta ja muutoksen johtamisesta.

 

Kirjassa oleva päähenkilö Fred huomasi, että heillä on pingviiniyhteiskunnassa ongelma – heidän tuttuja turvallinen kotijäävuorensa on sulamassa. Pingviinien on ratkaistava ongelma ja luoda ratkaisu ongelmaan yhdessä, jotta he selviävät elossa. Elämme koko ajan muuttuvassa maailmassa ja muutosjohtaminen onkin erittäin keskeinen aihe. Käsittelimme muutosjohtamista myös johtajuuden koulutusohjelmassa on sitä kautta olen itsekin alkanut miettiä muutosta ja sitä miten itse suhtaudun muutokseen. Teimme myös resilienssi-testit, joiden avulla pääsimme tutustumaan omaan muutoskyvykkyyteen paremmin.  Omalla kohdalla suurin kehityskohta resilienssi-testin tuloksissa on itseluottamus, joka on selitetty näin: ”saatat keskittyä omiin epäilyihin, pelkoihin ja heikkouksiin, jotka estävät sinua toimimasta. Saatat kiinnittää huomiota ulkoisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat sinuun ja samalla olla tunnistamatta asioita, joita voisit tehdä itse vaikuttaaksesi tapahtumien kulkuun.” Tunnistan nämä sanat itsessäni ja haluan kehittyä tässä.

 

Listaan tähän kirjassa esitetyt kahdeksan vaihetta onnistuneeseen muutokseen.

Valmistele lähtökohdat

  1. Saa aikaan kiireen tuntu

Aluksi täytyy tunnistaa ongelma ja yrittää luoda ratkaisu mahdollisimman nopeasti. Kirjassa päähenkilö Fred huomaa kotijäävuorensa sulavan ja usaltautuu kertomaan siitä johtoryhmälle. Johtoryhmä kuuntelee ongelman ja he alkavat ratkaista ongelmaa.

 

  1. Kokoa ryhmä muutosta vetämään

Ongelma huomattiin ja jotain piti alkaa tekemään sen vuoksi. Pingviinit perustivat ryhmän, jotka ajoivat muutosta. Ryhmä koottiin tarkoin valituista pingviineistä heidän luonteenpiirteidensä mukaan. Henkilövalinnoilla on merkitystä, jotta tiimi toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Tiimistä olisi hyvä löytyä johtajuutta, luotettavuutta, kommunikointitaitoja ja auktoriteettia.

 

  1. Kehitä muutokselle visio ja strategia

Pingviinit päättivät koota tiedusteluryhmän, jotka lähtisivät etsimään uutta kotijäävuorta vanhan sulaessa, jotta heillä olisi turvallista elää ja asua. On tärkeää selvittää, kuinka tulevaisuus tulee poikkeamaan menneisyydestä/nykyhetkestä. Näin vältetään samat virheet ja pystytään toimimaan tulevaisuudessa parhaalla mahdollisella tavalla.

 

  1. Selvitä visiosi ja kauppaa se muille

Pingviinijohtoryhmässä alkoi muutosvastarinta. Pelättiin uutta, koska oltiinhan aina asuttu samalla jäävuorella. Ei haluttu muuttaa mitään tuttua ja turvallista. Tiedusteluryhmä, joka oli etsimässä uutta kotia, saapui takaisin ja kertoivat muille löydöistään. Pingviinit eivät innostuneet kuullessaan uudesta mahdollisesta kotipaikasta, uusi tuntematon pelotti. Johtoryhmä kuitenkin kertoi päättäväisesti uudesta turvallisemmasta paikasta asua ja saivat lopulta muutkin kääntymään uuden kotipaikan kannalle. Tärkeää tässä vaiheessa on saada mahdollisimman moni ymmärtämään ja hyväksymään visio sekä strategia.

 

  1. Valtuuta toiset toimimaan

Tiedusteluryhmän perustamista aluksi vastusteltiin kovasti, mutta kaikesta huolimatta se perustettiin. Tiedustelijoiden tehtävä oli etsiä vaihtoehtoja uudelle kotipaikalle. Oli kuitenkin yksi ongelma. Tiedustelijoiden matkatessa koko pitkän päivän etsien uutta kotipaikkaa, he saapuivat kotisaarelle nälkäisinä, koska aikaa ei ollut kalastella ruokaa. Pingviineillä ei ollut tapana antaa saaliskaloja kenellekään muulle kuin omalle poikaselle. Tiedustelijat kuitenkin tarvitsivat ravintoa. Tärkeää on poistaa mahdollisimman moni este matkan varrelta, jotta halukkaat voisivat tehdä visiosta totta.

 

  1. Kehitä lyhyen aikavälin voittoja

Yksi pingviinilapsi keksi kuitenkin ratkaisun nälkäisille tiedustelijoille. Hän keksi perustaa tapahtuman nimeltä Sankareiden päivä. Sankareiden päivään pääsi osallistumaan maksamalla pääsylippuna kaksi kalaa. Päivän päätteeksi kaikki kalat, jotka oltiiin kerätty tapahtumassa, lahjoitettiin nälkäisille tiedustelijoille. Saa aikaan muutama näkyvä, yksiselitteinen onnistuminen niin pian kuin mahdollista.

 

  1. Älä luovuta

Tiedustelijoiden syötyään, he kertoivat retkestään. Pingviinit innostuivat kuullessaan hyviä uutisia uudesta mahdollisesta kotipaikasta. He olivat yhdessä ratkaisseet ongelman. Tärkeää on toteuttaa muutos toisensa jälkeen sinnikkäästi, kunnes viisio on totta.

 

  1. Juurruta se

Pingviinien asettuessa uudelle saarelle muutokseen johtavia syitä tuotiin esille useasti. Pidä kiinni uusista toimintatavoista ja varmista, että ne pitävät pintansa, kunnes ovat tarpeeksi vahvoja syrjäyttämään vanhat perinteet.

 

Muutoksesta selviää, kun toimii yhdessä tiiminä. Muutos on yleensä aina aluksi pelottava, koska se poikkeaa tutusta ja turvallisesta. Muutosvastarintaisuudesta on kuitenkin hyvä päästä eroon, koska maailma muuttuu ja tulee muuttumaan jatkuvasti. Kirja oli nopea ja helppolukuinen, sisältäen kuitenkin tärkeitä oppeja!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!