Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 25.01.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter, Holger Rathgeber
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John kotterin ja Holger Rathgeberin kirja jäävuoremme sulaa vaikuttaa pikaisesti luettuna lasten kirjalta. Tarina jossa pingviini yhteiskunta elää yhteiskunnassa onnellista elämää tietämättä kuitenkaan tulevasta tuhosta. Tarinassa on terävä silmäinen pingviini huomaa yhteisön ongelman ja päättää kertoa siitä muille. Ongelman kertominen ei suju kuitenkaan niin helposti kuin voisi olettaa. Jäävuoremme sulaa kirja käy läpi hyvin asioita joita muutoksessa tai muutosjohtamisessa kohdataan. Kun uusi asia esitetään se loukkaa vallitsevaa käsitystä ja siksi on myös suora loukkaus yksilöistä kohtaan ”ai että minäkö olen väärässä”. Tässä muutamia kirjasta poimittuja pointteja.

 

Yksin yksinäine, kaksin kuultu

Tämä asia joka kannattaa aina muistaa kun alat viemään läpi jotain muutosta. Esittäessäsi yleistä käsitystä rikkovan väitteen yksin suurelle yleisölle sinua ei kuunnella tosissaan.  Siksi kannattaa aina etsiä ne henkilöt puolellesi jotka ovat avoimia uudelle ja mahdollisesti myös mielipide vaikuttajia. Kahdestaan teidä jo kuunnellaan ja siten mahdollisuudet saada muutos läpi kasvaa. Varsinkin jos kyseinen henkilö on johtavassa asemassa on hyvin todennäköistä että herätätte yleisön mielenkiinnon.

 

NoNo:t

Muutoksen tekeminen organisaatiossa tai ytheisössä ei ole koskaan helppoa. Vaikka saisit huomion osaksesi ja aloittaisin toteuttamaan uutta tapaa et tule koskaan saamaan kaikkiasuoraan mukaan. Joukossa on aina epäilijöitä ja niitä jotka eivät vain yksinkertaisesti ole avoimia uusille ajatuksille. Usein muutoksen kaatuvat juuri näihin EI sanan viljelijöihin jotka ovat niitä kovaäänisimpiä. Jos muutoksessa ei saada konkreettisia näkyviä tuloksia heti on vaarana että EI viljelijät saavat helposti suosion osaksen. On aina helpompaa palata menneeseen. Kuitenkin kun tuloksia alkaa tulla niin kyllä ne vastaanhankaajatkin antavat periksi.

 

Jäävuoremme

Ilmasto, työpaikka, tiimiyritys nämä kaikki ovat alati muutuvia asioita. Ensimmäinen esimerkki ilmasto on hyvä esimerkki siitä kuinka vaikea on saada ihmiset heräämään tosi asioihin. Myös työpaikat suomessa ovat muutoksen edessä, vanhat yritykset kaatuvat ja pienenevät kun uudet mielenkiinnot vievät asiakkaat. Mikään ei tässä maailmassa ole pysyvää. Myös tiimiyrityksemme on alati muutuva kokonaisuus. Onneksi NoNo’t lähtevät pois ja siksi pääsemme oikeasti rakentamaan toimivaa kulttuuria. Meitä on nyt alle kymmenen ja uskon että kun vindoin tämäkin muutos alkaa ollu ohi pääsemme muuttamaan tiimiyrityksemme menestyväksi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!