Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Sami Pääkkönen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa - muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa.
Kirjan kirjoittaja: John Kotter ja Holger Rathgeber
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

 

 

Pingviinit muuttouhan alla

 

 

Jäävuoremme sulaa taitaa kuulua niihin Tiimiakatemian must-kirjoihin tai ainakin joku kirja muutosjohtamisesta on varmasti tarpeen. Muutosjohtamista on tullut kevään aikana seurattua Vilpun toimesta kun muutimme Piippukadulta Savelaan. Vilppu hoiti tilanteen suorastaan mallikkaasti ja haasteitakin riitti ihmisten innostamisesta yhteisöllisyyden ylläpitämiseen.

 

Savelaan muutto oli kuitenkin ns. pakollinen ja jokaisen oli siihen jollain tavalla sopeuduttava. Mietiskelinkin kirjaa lukiessani usein, että kuinka saadaan vaikkapa tiimissämme muutos aikaiseksi jos sitä haluaa näkyvästi vain muutama henkilö. Tiimiakatemian muutos tapahtuu osakseen myös siksi, että lopulta päätös ei ole pelkästään tiimiyrittäjien käsissä. Olemme jokainen opiskelijasuhteessa Jamkiin joten heidän tekemät linjaukset ohjailevat myös tarkkaan meitä. Toki muutosjohtajuutta tarvitaan jotta saadaan ihmiset jatkamaan hyvällä pöhinällä työskentelyä myös Savelassa. Tiimiyrityksessä taas tilanne on toisenlainen, koska harvoin on se tilanne että jokainen tiimiläinen kokee muutoksen tarpeelliseksi.

 

Tiimimme on,  voisi sanoa kirjan jäävuori tilanteessa. Kuulostaa ehkä vähän radikaalilta sillä olemme kehittyneet tiiminä kevään aikana hyvin. Tiimimme – kuten kirjan jäävuori – pysyy pinnalla varmasti ongelmitta seuraavat 1,5v, mutta jos tekemisen taso halutaan huipputiimin tasolle on muutos tervetullut. Minun tulisi takoa koko johtoryhmälle päähän strategia ja parin kuukauden mittaiset action planit sen toteuttamiseksi.

 

Muutosta harva osaa punnita erikseen vaan siihen kyetään jos siihen on pakko kyetä. Huippuliiderin tulisi varmasti pohtia kokoajan kuinka tiimin dynamiikkaa voisi kehittää. Mikäli tekemisen taso alkaa hidastua niin todellinen muutosjohtaminen on ainoa keino selvittää hiipuva kipinä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jäävuoremme sulaa –kirjan kirjoittaja John Kotter esittelee onneksi erinomaiset kahdeksan muutoksen aaltoa:

 

  1. Saa aikaan kiireen tuntu. Auta muita tajuamaan pikaisen muutoksen tarve.
  2. Kokoa vahva ryhmä muutosta vetämään. Pidä huolta että ryhmässä riittää johtajan taidot.
  3. Kehitä muutokselle visio ja strategia. Selvitä millä tavalla tulevaisuus poikkeaa menneisyydestä.
  4. Selvitä visiosi ja kauppaa se muille. Varmista että mahdollisimman moni ”ostaa” visiosi ja strategiasi.
  5. Valtuuta toiset toimimaan. Poista mahdollisimman tehokkaasti esteet matkalta.
  6. Kehitä lyhyen aikavälin voittoja. Saa aikaan nopeita yksiselitteisiä voittoja.
  7. Älä luovuta. Paina entistä kovemmin päälle pienten voittojen jälkeen. Toteuta muutos toisensa jälkeen sinnikkäästi.
  8. Luo uusi kulttuuri. Pidä kiinni uusista toiminta tavoista kunnes ovat tarpeeksi vahvoja.

 

Kirjassa pingviinit toimivat juurikin näiden aaltojen mukaisesti. Erityisen hyvin jäi itselleni mieleen ensimmäiseltä tutkimusretkeltä palanneet yksilöt jotka palkittiin kunniallisesti. Heidät palkittiin siis muutoksen etenemisestä. Seuraavalla retkellä olikin jo lähtijöitä liiaksikin. Toiseksi oman vision tärkeys jos joku alkaa jarrutella liikaa. Kun johtajapingviiniä alkoi arveluttaa muutoksen kiireellisyys valoivat muut häneen lisää uskoa ja voimia. Mikäli pingviinit olisivat odotelleet vuoden ja mitään ei olisi tapahtunut heidän vuorelleen tuskin he olisivat sen jälkeen muuttaneet.

 

Vaikka kirja voi tuntua ”lastenkirjalta” niin huomasin itsekin nopeasti, että tarinamuodossa kerrotut kirjat jäävät paremmin mieleen. Suosittelen!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!