Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 27.10.13
Esseen kirjoittaja: Henri Tokee
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John Kotterin kirja Jäävuoremme sulaa on pingviineistä kertova satu, joka kätkee sisälleen kuitenkin paljon oppeja ja sanomia, joita jokaisen yhteisön tai yrityksen tulisi muistaa jokapäiväisessä tekemisessään. Kirjassa pingviinien asuttama jäävuori alkaa uhkaavasti sulaa, joten pingviinit joutuvat miettimään mitä tehdä pelastaakseen koko yhteisön katastrofin tieltä. Pingviinit lähtevät toteuttamaan pakollista muutosta hyvin johdettuna.

Itselleni kirjasta jäi päällimmäisenä mieleen kolme asiaa:

1. Pitää yrittää kehittää itseään jatkuvasti, jottei tulisi kerralla radikaaleja muutostarpeita

2. Havaitse tarvittava muutos hyvissä ajoin ja toimi sen eteen

3. Muutos tapahtuu yhteistyöllä

 

Monissa yrityksissä ja erilaisissa yhteisöissä huomaa liian usein, että tyydytään jo valmiiksi saavutettuun asemaan eikä pyritä enää uusiin tavoitteisiin. Usein siinä vaiheessa ei huomata asioita, joita tulisi mahdollisesti korjata ja kehittää vaan ajatellaan, että monia vuosia käytössä olleet metodit ja totutut tavat toimivat edelleen moitteetta. Jokaisen yrityksen kuin yrityksessä toimivan yksilön täytyisi kuitenkin muistaa, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen ja ilman jatkuvaa kehitystä alkaa loppujen lopuksi polkea paikallaan tai jopa heikentyä. Jatkuva itsensä kehittäminen ja uusiin tavoitteisiin pyrkiminen vie usein huomaamatta eteenpäin ja kehittää niin yritystä kuin yksilöäkin. Tämän pyrin myös itse muistamaan ja tuomaan esille muille uuden yrityksemme jäsenille, jottei meille tulisi eteen tilannetta, jossa huomataan, että olemme tehneet samoja asioita kolme ja puoli vuotta ilman kehitystä.

 

Kaikille yrityksille tulee kuitenkin jossain vaiheessa tarvetta muutoksille ja siinä vaiheessa on tärkeä havaita muutosta tarvitseva asia ajoissa ja ottaa se esille kuten Fred pingviini teki kirjassa. Kaikki eivät luultavasti huomaa muutoksen tarvetta, joten pitää saada muut tietoiseksi ja vakuuttuneiksi siitä, että muutos vie eteenpäin koko yrityksen toimintaa. Muutoksen huomaajan ei aina tarvitse olla yrityksen johtoportaassa vaan myös muut voivat ottaa rohkeasti asioita esille yrityksen sisällä. Tärkeää on vain lähteä johtamaan asiaa eteenpäin Kotterin mainitsemalla 8 muutoksen vaiheella. Ensin täytyy valmistella muutokseen tarvittavat lähtökohdat eli kasata joukko vetämään muutosta sekä kertoa siitä muille. Toiseksi pitää luoda strategia miten muutosta lähdetään viemään eteenpäin ja mitkä ovat tavoitteet. Tämän jälkeen ryhdytään toteuttamisvaiheeseen eli lähdetään toteuttamaan suunnitelmia käytännössä. Viimeisiksi pyritään juurruttamaan muutoksen kautta saavutettu uusi ja toimiva kulttuuri.

 

Muutosprosessin alussa on tärkeää, että joku ottaa asiassa johtajan roolin ja ohjat käsiinsä. Sen ei välttämättä tarvitse olla vain yksi henkilö vaan voi koostua esimerkiksi viiden henkilön ryhmästä, kuten kirjassa, jossa pingviinit kokosivat viisihenkisen johtoryhmän. Muutosprosessin käynnistämisen jälkeen on tärkeää, että saadaan yhteisön jokainen jäsen ymmärtämään muutoksen tarve ja tätä kautta motivoitua mukaan toimintaan. Ison yhteisön muutos tarvitsee jokaisen siinä toimivan jäsenen panosta. Tähän mennessä nämä asiat ovat toimineet yrityksessämme hyvin, kun olemme alkaneet toteuttamaan jotakin uutta projektia tai vastaavaa mitä voi jollakin tasolla kutsua muutokseksi, sillä asiat ovat kaikille uusia joten pitää miettiä uusia toimintatapoja. Siinä on tullut huomattua, että ryhmän yhteispanoksella saa aikaan parempia tuloksia. Ryhmään pitää saada aina luotua periksi antamaton asenne eli ei luovuteta ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen, sillä niitä tulee varmasti eteen jokaisessa isommassa muutoksessa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!