Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa!

Kirjoitettu 31.01.14
Esseen kirjoittaja: Anni-Lotta Nieminen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter ja Holger Rathgeber
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jäävuoremme sulaa

Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa

John Kotter ja Holger Rathgeber

 

 

Tämä kirja on todella hyvin verrattavissa tiimin toimintaan ja oikeastaan koko Tiimiakatemian toimintaan. Kirjassa oli paljon juurikin omia ajatuksia. Tuli myös paljon heräämisiä, että miksen olekaan tullut tuota ajatelleeksi, tai varsinkaan vieneeksi käytäntöön. Itse tässä aloittelevana tiimiliiderinä olen pohtinut paljon, miten mitäkin asioita on paras tuoda esille. Millä tavoin haluan viedä tiimiä eteenpäin. Ajatukseni ovat tässä alkuhässäkässä vähän jääneet, kun yhtäkkiä onkin kaiken maailman kiireellisiä asioita hoidettavana. Välillä kannattaakin pysähtyä ja ottaa kirja käteen, sillä sieltä usein löytyy vastaus. Tällä kertaa valmentaja Riikka patisteli lukemaan tämän kirjan, ”koska siitä löytyy suoria vastauksia juuri tähän tilanteeseen”. Suositteluja kannattaa kuunnella, koska niissä lienee vinha perä. Tällä kertaa osui aivan nappiin.

 

Kun hain tiimiliideriksi, yksi johtavista ajatuksistani oli muistaa, että kaikki ovat erilaisia yksilöitä ja eri lähtökohdista. Jokaisella on oma vahva alueensa, jota korostamalla saa ihmisen parhaiten toimimaan ja tekemään hommia. Kaikki ovat erilaisia ja heillä on omia erilaisia vahvuuksia. On myös erilaisia rooleja, jotka hyvä ottaa huomioon, eikä mitenkään yrittääkään päästä niistä eroon. Kaikenlaisia erilaisia tyyppejä tarvitaan, että tiimi toimii kaikkein parhaiten ja tehokkaimmin.

 

Kirja kertoo sadun pingviineistä mutta kuitenkin kuvaa tarkasti, millaisia erilaisia ihmistyyppejä löytyy tiimeistä, yrityksistä ja ylipäänsä kaikilta elämän osa-alueilta. Tarkkailijat tutkailevat ympäristöä ja huomaavat uusia asioita, ongelmia ja mahdollisuuksia. On ihmisiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa ja sanoa kovaankiin ääneen omat mielipiteensä. Näitä ihmisiä tarvitaan, jotka uskaltavat tuoda vaikeat asiat esille. Asiat voivat olla sellaisia, mitä kaikki pyörittelevät mielessään mutta kukaan ei uskalla sanoa. Samoin on niitä, joilla on vankka tietotaito ja paljon teoriaa. He saattavat jaaritella ja kertoa asioita puuduttavasti, silloin taas on hyvä olla joku uskaltaa keskeyttää ja viedä asiaa eteenpäin. On johtohahmoja, jotka pitävät pakan kasassa, he tekevät päätökset viime kädessä mutta kuunnellen kaikkia osapuolia ja antaen tilaa kaikille mielipiteille, ilman oikeaan ja väärään jaottelua. On ideoijia ja on suorittajia.

 

Kaikki eivät myöskään itse näe omia hyviä puoliaan, jolloin muut voivat tuoda näitä esille. Meillä palautekeskustelut ovat tähän hyviä mutta kannustusta on hyvä antaa koko ajan ja oikeat tilanteet huomioiden. Esimerkiksi kirjassa ”Buddy” ei tiedä olevansa hyvä tarinankertoja. Toiset kehottavat Buddya kertomaan muille tarinan ja kaikki kuuntelevat sitä tarkasti ja kiinnostuneinen. Joku toinen näki hänen vahvuutensa ja johdatti tekemään niiden mukaisesti. Itse uskon olevani tällä hetkellä tiimiliiderinä muiden kannustuksen johdosta. Tein ensin itse kovasti töitä muuttuakseni valittajasta tekijäksi. Tekemään ITSE asioita, enkä pohtimaan, miten muiden pitäisi muuttua. Sain siitä hyvää palautetta ja tuli hyvä mieli, kun muut olivat nähneet työni tuloksia. Tottakai on kiva saada mukavaa palautetta, se saa yrittämään entistä enemmän. Sain myös rohkaisua muilta hakea tiimiliideriksi, jolloin uskalsin hakea ja miettiä perusteluita, miksi tähän hommaan haluan. Tätä samaa haluan itse viedä eteenpäin muille; panostaa hyviin puoliin ja onnistumisiin.

 

Tarvitsen vielä itsevarmuutta tähän hommaan ja saada aikaan hyviä juttuja, joihin tiedän meidän tiimin pystyvän. Ensin kannattaa etsiä uusille asioille avoimia, helposti lähestyttäviä tyyppejä. Niin, että saa rauhassa esiteltyä ja kerrottua asiansa. Silloin saa itselleen ikään kuin liittolaisen, joka kannustaa viemään asiaa eteenpäin ja vahvistamaan omia mielipiteitä. On paljon turvallisempaa viedä asioita eteenpäin, kun on ainakin yksi tukija. Sen jälkeen voi miettiä, millaista tietoa asiasta tullaan kysymään tai millaisia faktoja halutaan nähdä. Joillekin toimii hätätilanteen kautta, toiselle kunnolla hypetettynä. Jotkut haluavat tarkkoja lukuja. Eli miten asia on järkevintä esitellä. Asia kannattaa esittää mieluiten jonkin esimerkin kautta, silloin on helpoin nähdä, mistä on kyse.

 

Aina kannattaa myös miettiä, miksi joku toimii niin kuin toimii. Vaikka jokin näyttäisi alkuun, että tekee jotain kiusallaan, ilkeyttään tai laiskuuttaan, kannattaa asiaan perehtyä kunnolla. Kirjan opettaja kertoi lapsille kauhutarinoita tulevista muutoksista ja onnistui pelottelemaan lapsia kauheilla pedoilla, jolloin lapsilta meni yöunet. Lasten painajaiset taas hidastivat vanhempien elämää ja he alkoivat myös vastustaa muutosta. Kun asia otettiin opettajan kanssa puheeksi, taustalla olikin opettajan oma pelko riittämättömyydestä muutoksen edessä. Kun asiasta keskusteltiin ja saatiin ope näkemään asian valoisat puolet, muutos lähti hänestä itsestään. Muutos opettajassa saatiin keskustelemalla ja selvittämällä asioita, se ei olisi käskemällä. Kun taas opettajassa saatiin asennemuutos, hän vei sitä eteenpäin lapsille ja lapset taas vanhemmilleen. Aina kannattaa miettiä, ketkä ovat avainhenkilöitä eri tilanteisiin ja ketkä voivat omissa verkostoissaan viedä asiaa eteenpäin.

 

Ei saa myöskään luovuttaa. Asiat eivät tapahdu hetkessä. Tapahtumaketju ei vyöry liikkeelle, kun asiat otetaan ensimmäistä kertaa puheeksi. Meillä esimerkiksi Idealekassa on mahtavat arvot, tavoitteet ja tiimisopimus. Niiden tekoaikaan kaikki ovat innoissaan mutta asiat vain tuppaavat unohtumaan. Niitä pitää tuoda jatkuvasti esille ja pitää mukana arjessa, muistutella mieliin. Pingviinit toivat omaa asiaansa esille julisteilla, joita oli joka paikassa. Niihin ei voinut olla törmäämättä eikä niitä voinut välttää. Joitain ne ärsyttävät mutta silti loppupeleissä aina kuitenkin porautuvat jollain tasolla alitajuntaan. Tämä on myös tehokasta viestintää. Pitää olla myös näitä rohkeita ja päättäväisiä ihmisiä, jotka yleisön paineesta huolimatta jatkavat eteenpäin, luottavat itseensä ja omiin ajatuksiin ja aatteisiinsa.

 

Uuden kulttuurin luominen vaatii pitkäjänteisyyttä. Aina on niitä, jotka vastustavat ja pelkäävät muutosta, itseni mukaan lukien. Tutusta ja turvallisesta on vaikea luopua, vaikka asiat eivät olisikaan täydellisesti. Ei voi tietää, mitä tulevaisuus ja uudet tuulet tuovat tullessaan mutta aina kannattaa rohkeasti kokeilla, jos siltä tuntuu. Kannattaa luottaa itseensä ja tehdä päätöksiä omien tunteidensa mukaan. Vaikka nykytilanne ei olisi hyvä, muutokset pelottavat. Ei pidä takertua sulavaan jäävuoreen, vaikka pelottaa lähteä.

 

 

 

Anni-Lotta Nieminen

Osuuskunta Idealeka

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!