Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 25.10.15
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa - muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jäävuoremme sulaa

Muutama Aitolainen on huomannut oman pikku jäävuoremme mahdollisen sulamisongelman. Kakkosvuoden syksy on lähtenyt meillä nihkeästi käyntiin, liikettä asiakkaisiin ei juurikaan ole, kirjapisteitä ei kuulu ja tiimihenki ja motivaatio vaikuttavat olevan hukassa. Junnaamme paikallamme ja emme osaa keskittää energiaamme konfliktien ja ongelmien ratkaisuun, sen sijaan osaamme kyllä velloa niissä ja voivotella niitä. Toisin sanoen tiimin kehityskäyrällä olemme ohittaneet työryhmä –vaiheen, ja siirtyneet valetiimi –vaiheeseen. Meidän sulava jäävuoremme kuvastaa siis valetiimivaihetta, mutta haluamme kovasti päästä tästä eteenpäin, eli löytää uuden jäävuoren jossa voimme asustaa, potentiaalisen tiimi –vaiheen.

Emme voi kuitenkaan siirtyä eteenpäin sulavalta jäävuoreltamme, ennen kuin kaikki yksilöt ovat tiedostaneet meidän jäävuoremme sulamisen. Aitossa kuitenkin esiintyy aika-ajoin taipumusta ongelmien vähättelyyn ja kieltämiseen. ”Ei tässä ole mitään ongelmaa, meillähän menee hyvin.” Osa luultavasti luulee, että olemme jo ohittaneet valetiimivaiheen pinkkukeväänä pienen takapakkimme aikaan, niin kuin itsekin luulin aikaisemmin. Nyt minulle on käynyt kuitenkin hyvin selväksi, että olemme vasta nyt kakkosvuoden keväällä saavuttaneet valetiimivaiheen. Olen koittanut kyseenalaistaa tiimityöskentelyämme ja sitä, että onko sittenkään meillä kaikki ihan hyvin? Jotkut ovat ruvenneet itsekin pohtimaan asiaa, mutta siltikään, toiset eivät halua uskoa sitä. Toisaalta olen tehnyt juuri sitä mitä ei pitäisi, keskittynyt vellomaan ”ongelmaa” sen sijaan että yrittäisin omalla toiminnallani nopeuttaa siitä ohipääsemiseen.

Muutosta ei voi pakottaa, mutta sitä voi edesauttaa ja nopeuttaa. Kuinka voisimme siis muutaman yksilön voimin laittaa alulle tämän muutoksen? Kirjaa lukiessani huomasin, että siinä oli paljon samoja asioita, mitä olimme kirkastaneet itsellemme JTC –koulutusohjelmassa. JTC:ssä pohdimme keinoja, ja kehitimme teorian, millä voi nopeuttaa valetiimivaiheesta siirtymistä eteenpäin. Kutsuimme sitä vene-teoriaksi, joka kiteytyy pitkälti esimerkin voimaan. Kutsumme tiimin vetureiksi niitä yksilöitä, keillä riittää tekemistä ja liikettä. He ovat niitä henkilöitä ketkä puskevat tiimiä eteenpäin. Olemme kuitenkin suhteellisen pieni kahdeksan hengen tiimi, eikä meillä ole enää jäljellä täyttä höyryä eteenpäin puskevia veturi-ihmisiä. Mielestäni kuitenkin veturiksi voi yrityksellä ja panostamisella muuntautua. Esimerkin voima vie pitkälle. Hyvällä esimerkillä voi luoda fiilistä ja meininkiä, sekä innostaa muitakin puskemaan kovaa höyryä eteenpäin. Fakta on se, että tekeminen synnyttää tekemistä, ja tekeminen edesauttaa tiimin siirtymistä eteenpäin. Yhteinen tekeminen synnyttää taas tiimityöskentelyä, joka edesauttaa tiimiytymistä, joka edesauttaa myöskin eteenpäin siirtymistä.

Jäävuoremme sulaa kertoo muutoksesta. Aitolla tarvittava muutos on valetiimivaiheesta siirtyminen eteenpäin. Ennen kuin kaikki ovat tiedostaneet muutoksen tarpeellisuuden, on syytä edesauttaa muutosta esimerkin voimalla. Se tarkoittaa omalla kohdallani heräämistä tähän syksyyn ja lopettamalla ainaisen tiimin tilanteesta huolehtimisen. Aion käydä ahkerasti asiakkaissa ja kertoa siitä myös muille. Aion kertoa paljon tekemisistäni, jotta muutkin kertoisivat ahkerasti omistaan. Onneksemme Aitossa on paljon peili-ihmisiä, joten fiilis tarttuu meistä toisiimme oikein mainiosti. Nyt on ruvettava tietoisesti suuntaamaan kohti muutosta ja toivottava, että jokainen meistä huomaa uuden suunnan. Näin voimme nopeuttaa valetiimivaiheesta etenemistä!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!