Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa

Kirjoitettu 11.11.15
Esseen kirjoittaja: Lotta Paakkinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa - Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John Kotterin teos “Jäävuoremme sulaa – Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa” oli helppoa luettavaa. Tarina ei ole pitkä mutta sitäkin opettavaisempi. Se herättää ajattelemaan hauskalla ja herttaisella tavalla.

Pääosassa Kotterin kirjassa on pingviiniyhdyskunta, jonka yksi jäsen huomaa eräänä kauniina päivänä että heidän asuttamansa jäävuori on sulamassa. Merkit siitä ovat olemassa, ja jotain on tehtävä.

Jokaisessa yrityksessä tulee muutoksia vastaan, ennemmin tai myöhemmin. Se miten pystymme suhtautumaan näihin muutoksiin määrittelee meidät johtajana sekä tiiminä. Kirjan lopussa esitellään onnistuneen muutoksen kahdeksan vaihetta. Kun olemme tiimin kanssa ison muutoksen edessä, voin käyttää näitä kahdeksaa vaihetta työkaluina itselleni. Muutos ei ole minulle aina helppoa, joten on hyvä että voin tukeutua johonkin teoriaan.

(Muutos)johtamisen kahdeksan vaihetta:

Valmistele lähtökohdat

  1. Saa aikaan kiireen tuntu. Auta muita havaitsemaan muutoksen ja pikaisen toiminnan tarve.
    Mitä pidempään vastustaa muutosta ja sulkee silmät totuudelta, sitä huonompaan jamaan asiat tuppaavat menemään. Nyt kun olemme toisen vuoden tiimiyrittäjiä, paineet ovat kovemmat. Itselläni on unelma projekti meneillään, mutta tiimissäni on suuri ongelma saada ”pöhinä päälle”. Olen huomannut masennusta, sekä haluttomuutta tehdä akatemian tai tiimin asioita, en itsessäni mutta muissa.
  2. Kokoa ryhmä muutosta vetämään. Pidä huolta, että muutosta saadaan vetämään vahva ryhmä. Ryhmästä pitää löytyä johtajan taidot, luotettavuus, kommunikointikyky, auktoriteetti, analyysikyky ja kiireen sisäistäminen. Kun mietin omaa tiimiäni, niin en ole varma, löytäisinkö tiimistämme tällaisen ryhmän.

 

Päätä mitä tehdään
3. Kehitä muutokselle visio ja strategia. Selvitä, millä tavalla tulevaisuus poikkeaa menneisyydestä ja millä tavalla pystyt toteuttamaan tulevaisuuden. Tämä teoria pitää ottaa Aiton kanssa esiin, ja kehittää yhdessä meidän toisen vuoden visio ja strategia. Yksin taikka kaksin ei jaksa pysyä positiivisena, mutta jos muutkin löytäisivät innostuksensa akatemiaelämään, niin saisimme koko tiimille uuden boogien päälle.

 

Toteuta
4. Selvitä visiosi ja kauppaa se muille. Varmista, että mahdollisimman moni ymmärtää ja hyväksyy visiosi ja strategiasi.
5. Valtuuta toiset toimimaan. Poista mahdollisimman moni este matkan varrelta, jotta halukkaat voisivat tehdä visiosta totta.
6. Kehitä lyhyen aikavälin voittoja. Saa aikaan muutama näkyvä, yksiselitteinen onnistuminen niin pian kuin suinkin.
7. Älä luovuta. Paina päällee entistä kovemmin ja kiivaammin ensimmäisten menestysten jälkeen. Toteuta muutos toisensa jälkeen sinnikkäästi, kunnes visio on totta.

 

Toteuttamisvaiheeseen asti päästäkseni, on saatava tiimi ymmärtämään nykyisen tilanteen ja haluamaan uutta tilannetta. En vain voi olla ajattelematta, että jos tiimimme romahtaa joka kerta, kun loma loppuu ja romahduksesta ylösnousuun kestää puolivuotta, niin kuinka mieleistä tiimissämme oleminen tulee olemaan.

 

Juurruta se
8. Luo uusi kulttuuri. Pidä kiinni uusista toimintatavoista ja varmista, että ne pitävät pintansa, kunnes ovat tarpeeksi vahvoja syrjäyttämään vanhat perinteet.

 

Tiimimme ongelmana on juurikin ollut se, että päätämme uusista toimintatavoista, mutta emme pysty juurruttamaan niitä niin, että niistä tulisi käytäntöjä. Jokaiselle uudelle toimintatavalle tulisi määrätä vastuuhenkilö. Tämä henkilö muistuttaa toimintatavan olemassaolosta ja vahtii että sen mukaan kuljetaan, kunnes muistuttelu ja vahtiminen käy turhaksi. Valitettavasti myös tällaisen vastuun ottaminen meidän tiimissä tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ja jos vastuuhenkilö sattuisikin löytymään ja hoitamaan hommansa, niin jossain vaiheessa muut tiimiläiset ilmoittaisivat, että tällainen käytäntö on turhaa, se ärsyttää ja sen halutaan loppuvan. Tuntuu, että matkaamme tiiminä ojasta allikkoon. Vaikka olen yrittänyt pysyä positiivisena, niin muiden tartuttama negatiivinen ilmapiiri vetää minut maihin myös.

 

Onneksi jokaisessa pilvessä on hopeareunus. Olen löytänyt Aitosta ns. ”taisteluparin” Annan, jonka seurassa on mukava pakertaa esseitä ja tehdä projekteja. Se positiivinen ilmapiiri, joka meidän välillämme on kulkenut antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Vaikka töitä olisi paljon, niin oikealla asenteella ja positiivisuudella, työnteosta tulee ”leikkiä”.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!