Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa, LC pian edessä.

Kirjoitettu 31.03.15
Esseen kirjoittaja: Essi Kinnunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter ja Holger Rathgeber
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Learning Circus koulutusohjelma osoittautui erittäin paljon haastavammaksi kuin olin aluksi ajatellut. Kun ensimmäistä kertaa lähdettiin LC-porukan kanssa yhdessä Hiekkaharjuun, en tiennyt mitä odottaa. En tiedä oliko se hyvä vai huono juttu.

Meidän tehtävä oli periaatteessa keksiä syy koko reissulle ja sille runko. Miksi 100 tiimiyrittäjää käyttäisi lähes kaikki rahansa ja tuhlaisi arvokasta aikaansa, että pääsee melko massiiviselle ryhmäreissulle. Saman saisi ja helpommalla pääsisi vain nostamalla rahat firman tililtä itsellensä ja lähtemällä omien kavereiden kanssa ryyppäämään etelään.

Koko koulutusohjelman aikaansaannos huipentuu meidän suunnittelemiin ja järjestämiin Amsterdamin raksapäiviin. Niiden suunnittelu vaikutti valtavalta haasteelta ensi mietinnältä, mutta nyt on jo positiivisempi vaihe meneillään. Päivän runko on alkanut rakentua lopultakin.

Jäävuoremme sulaa kirjassa esitellään onnistuneen muutoksen kahdeksan vaihetta

  1. Saa aikaan kiireen tuntu
  2. Kokoa ryhmä muutosta vetämään
  3. Kehitä muutokselle visio ja strategia
  4. Selvitä visiosi ja kauppaa se muille
  5. Valtuuta toiset toimimaan
  6. Kehitä lyhyen aikavälin voittoja
  7. Älä luovuta
  8. Luo uusi kulttuuri

Kiireen tuntu meillä todellakin on nyt luotu, mutta se meni oikeasti käytäntöön ja ihmisten ajatuksiin vasta loppumetreillä. Monet paikat ovat varattuina ja isoja asiakkaita ei saada noin lyhyellä varoitusajalla, joten aiemmin täydellä teholla toimiminen ei olisi ollut pahitteeksi.

Learning circus koulutus ohjelma koostui varsin erilaisista ihmisitä kuin oma osuuskunta tai oma tiimi, ja minulta toimiminen aivan uusien tyyppien kanssa ei käy ihan heti, jos emme ole samalla aaltopituudella. Kenties jättäännyin tästä syystä turhankin taka-alalle koko koulutusohjelmassa, koska en löytänyt omaa paikkaani siinä joukossa. Olen enemmän käytännön ihminen kuin ehkä monet porukassa, joten paikallaan vatvominen vain turhautti, enkä jaksanut keskittyä suunnittelemaan.

Visio, en vieläkään tiedä mitä se tarkoittaa. Minulle visio ja missio ovat käsitteinä varsin hataria, vaikka ne on monesti selitetty. Kirjan mukaan se tarkoittaa, että selvitetään millä tavalla tulevaisuus poikkeaa menneisyydestä ja millä tavalla pystyt toteuttamaan tulevaisuuden. Käytännössä visio siis tarkoittaa näkymää tulevaisuudesta ja sen tarkoitus ei olekaan olla mitään täysin kosketeltavissa olevaa tai näkyvää. En silti ymmärrä sen tarkoitusta, vaikka tekisinkin itse asioita sen mukaan.

Selvitä visiosi ja kauppaa se muille. Tässä onnistuimme melko vaihtelevasti LC-porukkamme kanssa. Oma visiomme oli niin hatara ja tiedossa harvoilla, niin hankala sitä on lähteä selittämään ulkopuolisille, jos ei itsekään tiedä.

Roolien ja tehtävien jako oli LC-porukassa aluksi varsin heikkoa. Ei juurikaan tiedetty, kenen piti tehdä mitäkin. Tämä johti siihen, ettei kukaan tehnyt mitään. Nyt lopussa meillä kuitenkin jaettiin tehtävät tarkasti, kuka hoitaa Frankfurtin, kuka majoituksen, kuka paikan yms. Oli helpompi lähteä tekemään kun tiesi, että a. on pakko, koska kukaan ei tee sitä sinun puolestasi, koska kaikilla omat hommansa ja b. tiesit tarkkaan mitä on saatava aikaiseksi.

Lyhyen aikavälin voittoja meillä ovat olleet ne, kun olemme vihdoin saaneet jotain aikaiseksi ja päätöksiä tehtyä. Eka voitto oli, kun kohteet olivat valittu. Muita voittoja oli päätös Frankfurtin sisällöstä, päätös Amsterdamin majoituksesta ja viimeisenä rakettipäivien gaalan paikka, josta olen todella ylpeä. Sain vihdoin annettua oman panokseni koko koulutusohjelmaan.

Älä luovuta. Pakko myöntää, että lähellä oli. En oikeasti tiennyt yhdessä vaiheessa mitä pitäisi tehdä, en tiennyt olinko oikeassa paikassa, teinkö oikeita juttuja (oikeasti en edes tehnyt mitään) ja miten saisin edes itseni kiinnostumaan asiasta. Kuitenkin siitä kuopasta pääsin pois samalla, kun koko LC-tiimin muu henki alkoi parantua ja aloimme uskoa itseemme ja tekemiseemme.

Jotta kaikki saataisiin innostettua reissuun, täytyy luoda sellainen kulttuuri. Yltiöpäinen hehkutus ja fiiliksen luonti on erittäin tärkeää, ja ei pitäisi olla edes vaikeaa kun on itse niin innoissaan tulevasta reissusta. Lähtöön on enää pari hassua viikkoa, joten LC here I come!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!