Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa – Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa

Kirjoitettu 09.04.15
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Jäävuoremme sulaa - Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter, Holger Rathgeber
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John Kotterin ja Holger Rathgebergin kirja käsittelee muutoksen johtamista uudella tavalla. Jäävuoremme sulaa on kuin yksinkertainen eläinsatu, mutta se kuitenkin hyödyntää hyvän tarinan voimaa. Käsitys yksinkertaisesta eläinsadusta onkin vain jäävuoren huippu.

Tarina kertoo Fred nimisestä pingviinistä, joka huomaa mahdollisen katastrofin tulon. Pingviiniyhteisön jäävuori on sulamassa. Fred on ahdistunut, koska on yksin tiedon kanssa. Hänen tulee miettiä tarkkaan, kenelle jakaa näin huolestuttavaa tietoa, sillä muuten hänet leimataan yhteisön outolinnuksi. Fred esittelee ongelman Alicelle, Alice on pingviiniyhteisön johtoryhmän jäsen. Alicen kautta Fred pääsee johtoryhmän eteen perustelemaan ja kertomaan mahdollisesta tuhosta. Miten johtoryhmä suhtautui uutisiin? – Välinpitämättömästi, oudoksuen ja jopa vihaisesti. Miksi? Ihmiset ja organisaatiot eivät havaitse muutoksen tarvetta riittävän usein. Kyseisessä tarinassa pingviinit kuitenkin onnistuivat siinä. Miten?

Pingviinit onnistuivat pelastamaan yhteisönsä onnistuneen muutoksen kahdeksalla vaiheella.

1. Saa aikaan kiireen tuntu (Auta muita havaitsemaan toiminnan tarve)
2. Kokoa ryhmä muutosta vetämään (Muutoksesta tulee vastata vahva ryhmä)
3. Kehitä muutokselle visio ja strategia (Miten tulevaisuus poikkeaa menneestä)
4. Selvitä visiosi ja kauppaa se muille (Varmistu siitä, että visio & strategia ymmärretään)
5. Valtuuta toiset toimimaan (Poista mahdollisimman moni este matkalta)
6. Kehitä lyhyen aikavälin voittoja (Saa aikaan muutama näkyvä onnistuminen)
7. Älä luovuta (Paina päälle entistä kovemmin)
8. Luo uusi kulttuuri, juurruta se (Pidä kiinni uusista toimintatavoista, varmista että ne pitävät pintansa)
Muutoksista voi hyötyä moninkertaisesti, tai saattaa itsensä ja muut vaaraan. Esimerkkejä maailman historiasta löytyy lukuisia. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen, kuviteltiin, ettei sotia enää Euroopassa syttyisi. Ihmiset olivat naiiveja. Ei mennyt kuitenkaan kauaakaan kun toinen maailmansota syttyi. Uskon että se, olisi voitu estää. Kuitenkin sodan jälkeen, ihmiset eivät uskoneet enää toisen sodan syttymiseen, eikä sitä pyritty ehkäisemään tarpeeksi ajoissa. Suuret organisaatiot ja yritykset joutuvat muuttumaan koko ajan, joskus se onnistuu, joskus ei. Hyvänä esimerkkinä suomalainen Nokia. Nokia ei enää pystynyt muuttumaan älypuhelinmarkkinoille riittävän nopeasti. Organisaatiossa ei uskottu mahdolliseen muutokseen riittävästi, Nokian tapauksessa reagointi oli jo liian myöhäistä.

Onnistuneen muutoksen kahdeksaa vaihetta on myös helppo peilata omaan tiimiyritykseen. Ne ovat asioita mitä juuri mekin pyrimme katsomaan. Näen oman osuuskuntani kohdalla uhkana esimerkiksi ensi Syksyn. Lähdemme liikkeelle niin sanotusti nollasta. Vai lähdemmekö? Siksi esimerkiksi vuosikellon tekeminen yhdessä tiimiyrityksen kanssa on erittäin tärkeää, pyritään näkemään hieman pidemmälle. Onko esimerkiksi Syksyllä tekemistä, mistä saamme rahaa syksyllä? Nämä ovat kysymyksiä mitä tulee pohtia jo nyt.

Asiakaspäällikkönä sain paljon hyviä mietteitä kirjan aikana. Ongelma on ollut asiakashankinta ja siihen olen pyrkinyt vaikuttamaan. Asiakasrekisteri on esimerkiksi erinomainen työkalu mitä tulee käyttää yhdessä johtoryhmän kanssa hyväksi. Siksi seurannan tärkeyttä ei voi tarpeeksi painottaa. Seurannan avulla säilytämme, asiakkaamme, luomme pitkäaikaisia suhteita, olemme asiakaslähtöisempiä ja vältämme kassakriisejä. Listaa voisi jatkaa vielä pitkäänkin, siksi muuntautumiskyky ja yrityksen kehittäminen on erittäin tärkeää.

 

Harri Mustonen
Ideaosuuskunta Aito
harri@ioskaito.fi

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!