Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jäävuoremme sulaa!

Kirjoitettu 17.04.17
Esseen kirjoittaja: Aleksi Iittainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

Jäävuoremme sulaa!, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

 

Kotterin kirja Jäävuoremme sulaa on mukaansa tempaava tarina nuoresta pingviinistä, joka omien havaintojensa ja toimiensa avulla pelastaa yhdyskuntansa tulevaisuuden. Kirjan eräänä pääsanomana pidin sitä, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa organisaationsa toimiin.

Nuoren pingviinin seikkailua oli muutenkin mukava lukea ja seurata. Hänen tapansa ujuttaa tärkeät asiat päättävien henkilöiden mietteisiin oli hyvä muistutus siitä, että kaikkien ei heti tarvitse olla ideassa mukana, vaan muutos tapahtuu sisältä päin hieman hitaammin. Kannattaa aloittaa ajatusten jakaminen vastaanottavaisimmista henkilöistä. Muutosta on myös vaikea johtaa yksin, jonka takia pingviinit kokosivatkin ryhmän viemään asiaa eteenpäin. Vastaväitteitä vastaan mahdollista taistelua vastaan on hyvä muistaa kerätä mahdollisimman tukevaa kirjallista dataa, joka tukee muutosta. Muutosajattelijan tulee myös perehtyä asiaansa perusteellisesti, jolloin vastaväitteiden torjuminen ja ongelmista selviäminen on helppoa.

Kaikki eivät pidä muutoksesta, tämä on asia, joka on vain opittava hyväksymään. Itse olen tiimiakatemialla oppinut sietämään entistä paremmin epätietoisuutta ja muutosta. Mielestäni akatemialla on se hyvä puoli, että kannustetaan kärjistetysti sanottuna tekemään ensin ja miettimään sitten. Tämä kannustaa liikkeeseen ulospäin, jota ei välttämättä muuten tapahtuisi ollenkaan. Ellen olisi tullut akatemialle, uskoisin, että muutos tuntuisi minusta paljon pelottavammalle asialle. Koulumaailma on hyvin kaavoihin kangistunutta, ettei sillekään tekisi pahaa jäävuoren sulamisen kaltainen katastrofi. Elämme Suomessa yhä siinä harhaluulossa, että meillä on maailman parhaat koulut, vaikka niissä ei ole mikään muuttunut viimeiseen muutamaan kymmeneen vuoteen. Poljemme paikallamme, kun taas muut muuttuvat maailman mukana. Tiimiakatemia mallinen opiskelu voisi tuottaa hyviä tuloksia jo alemmilta koulutusasteilta alkaen.

Pystyisinkö soveltamaan muutosjohtamista jossain oman elämäni tilanteessa?
Tämän kysymyksen kanssa taistelin jonkin aikaa, kunnes tajusin, että ei sen tarvitse olla niin pitkälle mietittyä. Lähdinkin miettimään, miten tuleva muutos Pitstopin projektiryhmän suhteen tulisi johtaa maaliin. Sanoisin, että olen jo löytänyt tähän tehtävään ensimmäisen pingviinin minua auttamaan, jonka kanssa voin yhdessä viedä tätä asiaa eteenpäin. Projektiryhmämme eräs ongelma tällä hetkellä on heikon viestinnän lisäksi sen koko. Meitä on viisi kaveria enemmän tai vähemmän yhdessä päättämässä asioista. Tiedostan kyllä itse olevani projektipäällikkö, mutta hyvien kavereiden käskytys tai johtaminen ei ole ollenkaan helppoa. Ensi kaudeksi olenkin jo hieman työstänyt ajatusta, että projektiryhmän koko tulisi olemaan 2-3 henkilöä. Tämä takaisi paremman kommunikaation ja sekaannusten vähentymisen. Amisten kanssa voisi myös olla selkeämmin johtohahmot, joko koko porukalle yksi, tai sitten molemmille pisteille omansa. Tämän muutoksen myötä olisi aina selkeää kuka infoaa ketäkin muutoksista ja aikatauluista. Delegoin tänä kautena amishommat muille projektiryhmäläisille, joten en ole täysin varma kaikesta viestinnässä mitä heidän kanssaan on ollut. Tässäkin olisi minulle projektipäällikkönä kasvun paikka, eli jos en tiedä jotain niin tulisi siitä ottaa selvää.

Nyt olisi minun tehtäväni vielä johtaa Tulevaisuuden johtajien ryhmä tekemään esitys tästä kirjasta ensi kontaktikerrallemme. Siitäkin on tulossa jännittävä johtamishaaste. Onnistunko saamaan motivoitua kaikki lukemaan kirjan ennen aikarajaa? Saanko motivoitua jengin esityksen suunnitteluun kanssani? Uskaltavatko kaikki tulla esiintymään näytelmään? Kuka tietää, mutta onneksi se ei stressa minua liikaa ainakaan vielä 😊

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Jäävuoremme sulaa!”

  1. letim sanoo:

    Hyvä kirja, jonka pohjana on Kotterin kirja Muutos vaatii johtajuutta. Sun kannattaisi lukea sekin. Teorian soveltaminen myös Globaattorin elämään ja toiminnan kehittämiseen voisi olla paikallaan. Pitää saada aikaiseksi kiireen ja välttämättömyyden tunne, ja sitä ei nyt ole havaittavissa. Sinulla ei kuitenkaan taida tulla kiirettä kirjapisteiden kanssa jos vertaa muuhun tiimiin.

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!