Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jatkuva uudistuminen

Kirjoitettu 26.05.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jatkuva Uudistuminen
Kirjan kirjoittaja: Pentti Sydänmaanlakka
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Innovaatio syntyy hyvästä ideasta”

Tämä lausahdus teroittaa monia kirjassa käytyjä asioita. Innovaatio ei ole siis vain idea vaan innovaatiot syntyvät ideasta. Jotta ideasta tulee innovaatio täytyy idean toteuttamiselle kehittää prosessi jotta uusi idea saadaan konkreettisesti käytäntöön. Innovaation syntymisen perusedellytys on vankka motivaatio ja osaaminen. Sinun täytyy siis osata hallita alan perusteet erinomaisen hyvin jotta osaat tehdä todellisia uudistuksia. Tiimiakatemiaa miettien tämä on oleellinen osa joka usein unohtuu uusia tuotteita ideoidessa. Emme ole tutustuneet toimiala-kenttään riittävästi ja tämän takia olisi tärkeää mallintaa tie päämäärääsi. Ajatellaan nuorisohostellin perustaminen suomeen joka olisi oma unelmani. Hostellit eivät ole sinäällään mikään innovaatio vaan pitkän aikaa jo olemassa ollut tuote mutta miksi turismin keskuudesta suomesta tuntuu kadonneen kaikki hostellit. Tämän selvittäeksäni tarvitsen tuntemusta toimialasta. Aloin selvittää hostellien tilannetta suomessa mutta jätin leikin hieman puolitiehen. Ei riitä että selvitän vain hostellin pyörittäjien ajatuksia vaan täytyy tietää myös matkailusta kokonaisuutena. Jotta pääsisin uuteen innovaatiseen ratkaisuun miten hostelli saadaan toimimana tulen kartoittamaan toimialaa jatkossa vielä enemmän.

 

Avoimet innovaatiot

On huvittavaa älytä kuinka hölmösti yritykset toimivat ihmiskunnan hyvinvointia ajatellen pitäessään innovaatio ajattelunsa suljettuna. Avoimen innovaation periaatteita noudattaen jokainen voi parantaa tuottavuuttaan, jakaa ajatuksia ja sitä kautta parantaa yhteiskuntaamme. Loppujenlopuksi innovaatio syntyy vasta kun ideaa jalostetaan prosessiksi omassa yhteisössämme. Nokia on hyyvä esimerkki siitä kuinka innovointi jää joskus turhaksi ja olisi hyödynnettävissä paljon fiksummin. Veljeni opiskelee yliopistossa teknologiaa ja hänen kanssaa juteltuaan kävi ilmi että nokialla oli valmiudet tehdä nykyisen omaisia kosketusnäyttöpuhelimia ja 2002 luvulla. Nokialla kuitenkin arvioitiin että kyseinen innovaatio ei välttämättä ole se nouseva trendi. Sen päätettyä nokialla pidettiin teknologia itsellään muttei sitä koskaan lähdetty viemään eteenpäin. Mitä jos nokia olisi jakanut ajatukset mahdollisesta uudesta innovaatiosta? Olisiko siirrytty uuteen matkapuhelinaikaan vuosia aijemmin.

 

Tiimit

  • Tiimiin kuuluu yleensä 5-20 jäsentä ja toimintakykyisimmissä tiimeissä on 4-8 jäsentä
  • Tiimin jäseniullä on toisiaan täydentävää osaamista, ja näiden osaamisten yhteisestä käytöstä syntyy synergiaetuja
  • Tiimin jäsenllä on yhteinen tavoite ja selkeät päämäärät, joihin jokainen on sitoutunut
  • Yhteiset päämäärät ovat mitattavia ja suoritusta seurataan yhdessä
  • Tiimin jäsenet tuntevat kuuluvansa tiimiiin ja kantavat vastuuta yhdessä

 

Lukiessani kohtaa tiimeistä tämä taulukko pisti silmään. Tämä on kuvaus tiimeistä ja kuinak tiimi voi edetä kohti huipputiimiä. Tiimimme koko on huomattavasti pienentynyt ensimmäisestä vuodesta ja sen takia toimivuuden paraneminen on ollut huomattavaa. Täydentävä osaaminen alkaa muodostua koska meillä alkaa olla myyjiä markkinoijia, uuden keksijiä ja muita toteuttajia. Tiimin pienennyttyä on myös huomattu sitä että vastuun kantaminen alkaa olla todellista. Kuitenkin meiltä puuttuu vielä yhteiset selkeät päämäärät johon jokainen on sitoutunut. Uskon että tämä olisi oikeasti hyvä puheenaihe ensivuoden ensimmäisissä treeneissä. Mymmi maybe?

Opit ja kopit

  1. Innovaatio ei ole pelkkä idea vaan se on prosessi jolla idea toteutetaan
  2. Avoimet innovaatiot voisivat olla hyödyllisiä jakaa akatemian sisälläkin
  3. Tiimimme tarvitsee päämäärän

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!