Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jazzia johtamiseen

Kirjoitettu 22.04.20
Esseen kirjoittaja: Mikko Holappa
Kirjapisteet: 3
Kirja: Jazzia johtamiseen
Kirjan kirjoittaja: Patrick Furu
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hassu ajatus alkaa verrata johtamista ja jazzyhtyettä. Pidin kirjaa kuuleman ja nimen perusteella täysin viihteenä, mutta teos osoittautua varsin fiksuksi johtamisen kirjaksi, jonka teorioiden pohjalta on hyvä kehittää itseään ja johtamisajatusmaailmaansa. Jazz musiikkina perustuu yhtyeen yhteen soittamiseen, bändin jäsenillä on erilaiset instrumentit ja jokainen hallitsee omansa. Yritysmaailmaan verrattuna tämä tarkoittaa, että organisaatiossa on markkinointi, myynti, hr, talous ja muihin toimintoihin erikoistuneet henkilöt, jotka ovat oman alueensa asiantuntijoita. Nämä kaikki täytyy saada pelaamaan yhteen, jolloin on mahdollista löytää jazz dynamiikka organisaatiosta ja silloin asiat rullaavat eteenpäin ja esteitä ei tule väärinkäsitysten ja vastuun vierittämisen tai välttelyn takia. Jokaisella osaajalla pitäisi olla kaksi taitoa hallussa tekninen eli omanasian hallinta ja yhteistyö eli miten hyödyntää omat taidot yhdessä. Kirjassa on käytännön esimerkkejä jazztoiminnasta, erilaisista johtohenkilöistä ja tarinoita johtamisesta sekä ajattelusta.

 

Perusasiat yhtyeessä, firmassa ja tiimissä

Yhteinen kieli

Yhteinen kieli löytyy jokaisessa organisaatiossa sen omasta slangista ja siitä että kaikki puhuvat samasta asiasta. Armeija esimerkkinä, varusmiehet puhuvat sanoilla, joita armeijaa käymätön ei ymmärrä, mutta palveluksessa olevilla on yhteinen kieli joka yhdistää ja ohjaa tekemistä. Jokaisella alalla on oma slanginsa eli hienoja sanoja ja asioita joita asian parissa työskentelevät ymmärtävät. Yhteinen kieli on yhteen pelaamisen tai soittamisen kannalta tärkeä yhteenkuuluvuuden tunnetta aiheuttava tekijä.

 

Aktiivinen kuunteleminen

Et voi soittaa jazzia samoilla sävelillä ja yhteydellä kuin muu yhtye, jos et keskity siihen mitä muut ympärillä tekevät. Yhteiskielikin on täysin turha, jos sitä ei kuunnella. Pelkkä korvana oleminen ei kuitenkaan riitä, vaan kuuntelemisen tulee aktiivista. Verrataanpa suomalaisen ja amerikkalaisen small talkkia. Suomalainen kertoo tarinaa ja toinen kuuntelee passiivisesti ja keskeyttämättä, jenkki puhuu ja jutustelee ja kuuntelija esittää kysymyksiä ja äännähtelee yms. mistä tulee kuva että hän on aktiivinen ja sisäistää mitä toinen sanoo. Täsmentämällä tarkoittettua asiaa kysymyksillä vältetään väärinkäsitykset.

 

Toisen tukeminen

Tukeminen on kaksisuuntainen tie. Olet valmis ottamaan sitä vastaan ja myös tukemaan kaveria. Jazzia soitettaessa, pitää pystyä kertomaan, miten kaveri voisi kehittää ja myös itse ottaa vastaan ideoita muulta yhtyeeltä. Yritysmaailmassa pitää olla valmis tukemaan tiimikaveria tai johdettavia koko ajan.

 

Vastuun kantaminen

Vastuu pitää ottaa omista ja johtajana myös muidenkin tekemisestä. Se on asia joka pitää ottaa, sen antamisesta ja liikuttelusta ei ole mitään hyötyä. Jos kaikki ottavat saman verran vastuuta asiat hoituvat helposti. Johtajan on otettava välillä ikäväkin vastuu alaisten töppäilystä, mutta johtoasemaan kuuluu nimenomaan olla vastuussa niistäkin, hyvä johtaja ei välttele nostaa kättä pystyyn virheen merkiksi.

 

Loppupeleissä jazzyhtye ja menestyvä yritys siis eivät olekaan niin kaukana toisistaan kuin ensimmäiset ajatukset antavat olettaa. Perusasiat kuntoon tiimissä kuin tiimissä ja asiat lähtee luistamaan eteenpäin omalla painollaan. Myös turha mailan puristaminen on syytä lopettaa ja jammailla jazzin tahtiin tahtiin työtä tehdessä. Jazz meiningillä työstä kuin työstä tulee mukavaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!