Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jazzia johtamiseen

Kirjoitettu 31.08.20
Esseen kirjoittaja: Jenni Suomalainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Jazzia johtamiseen
Kirjan kirjoittaja: Patrick Furu
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet, 4.5. Projektien johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Patrick Furu on kauppatieteiden tohtori ja toimii akateemisena johtajana Hankenissa. Teoksessaan Jazzia johtamiseen hän pureutuu muun muassa siihen, että miksi jazzyhtyeiden toiminnasta kannattaa ottaa oppeja johtajuuteen. Johtajuudesta on tullut luettua jo useampia erilaisia kirjoja, mutta Jazz on itselleni täysin vierasaihe, joten on mielenkiintoista tutkia johtajuutta vähän uudenlaisesta näkökulmasta. Tällä hetkellä oma ajatustoimintani on aktiivisimmillaan Myllytuvan toiminnassa ja sen kehittämisessä, joten tulen käsittelemään johtamista enemmän sen näkökulmasta, joskus toiste olisi kyllä mielenkiintoista pureutua ajatuksiin myös tiimin näkökulmasta, mutta koen itse tarvitsevani enemmän kosketuspintaa taas tiimiin ennen kuin pystyn asiaan siltä pohjalta pureutumaan.

 

Jazz on musiikkina mielenkiintoista, sillä hyvin usein Jazz muusikot improvisoivat keskenään. Jotta muusikkojen improvisaatio voi toimia yhteen, ovat tärkeässä asemassa luottamus, kuunteleminen ja tukeminen. Yhteisessä tekemisessä ja improvisaatiossa on tärkeää tietää yhteiset raamit ja perusteet, joilla lähdetään liikkeelle, tunnetaan toisten taitotasot ja roolit tekemisessä, jolloin on helpompaa vastata omasta osuudestaan isommassa kokonaisuudessa. Kirjassa puhuttiin siitä, että tiimin toimiessa yhdessä vision täytyy olla tarpeeksi sumea, joka jättää varaa kokeiluille ja oman tyylin hyödyntämiseen vastuu tehtävässään. Yhteisen improvisaation kannalta on tärkeää antaa yksilöiden tehdä rohkeita kokeiluita uskoen siihen, että tiimi on koko ajan toiminnan tukena taustalla ja valmiina paikkaamaan ”epäonnistumisia”, parhaimmillaan näiden kautta voidaan päästä jopa odotettua parempiin ja yllätyksellisempiin lopputuloksiin. Tietyllä tapaa koen Myllytuvan kesämme olleen yhdenlaista yhteistä improvisaatiota, sillä ennakkoasetelma kesään oli haastava koronan tuomien yllätysten kautta. Koen kuitenkin, että tietynlainen spontaanius ja rohkeus yrittää uusia ideoita nopeassakin aikataulussa on nostanut Myllytuvan toimintaa tänä kesänä uudelle tasolle. Kaiken pohjalla on kuitenkin ollut luottamus siitä, että jokainen meistä hoitaa oman osuutensa ja tekee parhaansa pitääkseen Myllytuvan mainetta yllä.

Jazz johtamisen yhtenä peruspilareista toimii myös yhteinen kieli, tällä ei välttämättä tarkoiteta aina kirjaimellisesti vain yhteisiä sanoja vaan myös sanatonta viestintää ja toisten lukemista. Keittiötyöskentelyssä ja ylipäätään paineen alla työskennellessä yhteisen kielen merkitys on valtava, jotta mahdollistetaan asiakkaille sujuva ja yhdenmukainen palvelukokemus. Yhteinen kieli ei kuitenkaan tarkoita sitä, että puhumme ja liikumme kuin robotit samaan tahtiin ja malliin, vaan erityisesti me olemme pitäneet huolen myös siitä, että oma persoonamme toiminnassa ja kommunikaatiossa saa näkyä, ja siitä olemmekin saaneet asiakkailtamme paljon kehuja. Koen kuitenkin, että toiminnassa olemme ymmärtäneet toistemme liikkeitä ja kommunikaatiota hyvin ja kyenneet paineenkin alla suoriutumaan tasaisella menestyksellä juurikin yhteisen ymmärryksen ansiosta. Pyydämme apua ja tarjoamme sitä aina tarvittaessa.

Asiakkaille näkyvä osa yhteistä kieltämme on ollut aito kiinnostus heihin ja kunnioitus asiakkaitamme kohtaan, monet asiakkaat ovat kommentoineet, että meistä huokuu aito kiinnostus kyläyhteisöä kohtaan ja huolenpitoa asiakkaisiin eri tavalla kuin muissa paikoissa. Suurena tekijänä toiminnassamme on asiakkaiden puhutteleminen etunimin ja asiakkaat puhuttelevat myös meitä etunimin, sillä luomme kuvaa yhteisöstä ja siitä, että olemme osa samaa porukkaa, emmekä vain kahvilantyöntekijöitä ja asiakkaita. Voin ainakin itse sanoa, että monia asiakkaitamme ajattelen itse jo enemmän ystävinä, kuin asiakkaina, sillä olemme päässeet tutustumaan toisiimme pintaa syvemmällä tasolla.

Olemme Myllytuvalla kokeilleet monenlaisia uusia tapahtumia kesän aikana, kuten brunsseja, reivejä ja venetsialaiset. Kaikissa näissä tapahtumissa visiona on ollut tietynlaisen tunnelman luominen ja lähes kaikki tapahtumat on vedetty hyvin improvisaatioon pohjautuvalla menolla, mutta olemme pyrkineet aina toiminnassa ja eläytymisessämme vastaamaan haluamaamme tunnelmaa. Reiveillä olimme usein itse näyttämässä parketin parhaita tanssiliikkeitä ja osallistuimme itse jopa kädenvääntökisaan kohottaaksemme tunnelmaa menevään suuntaan, jolloin innostus ja uskallus heittäytyä tarttui myös muihin paikalla oleviin.

Myllytuvan avainsanoja ovat mielestäni tunnelma, aito kohtaaminen, heittäytyminen ja kunnioitus. Näihin sanoihin kiteytyy Myllytuvan parhaat puolet ja projektin johtamiseen vaadittavat piirteet. Näitä piirteitä vaaditaan myös tulevalta Myllytuvan uudelta tytöltä tai pojalta, joten tulen ainakin itse uusia kandidaatteja etsiessäni kiinnittämään näihin piirteisiin huomiota. Myllytupa on erityinen paikka ja yhteisö, eikä siihen voi suhtautua vain projektina. Riippuen henkilöstä kesä Myllytuvalla voi olla joko paras tai hirvein kokemus ikinä, sillä työ on äärimmäisen rankkaa ja vaativaa, mutta myös erittäin palkitsevaa, jos sen tekee oikeat prioriteetit mielessä. Itselleni tämä kesä oli yksi muistorikkaimmista kesistä ja vaikka nyt on ihanaa saada vähän taukoa Myllikseltä, odotan myös ensi kesää innolla.

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!