Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ukko.fi UkkoKumpulainen, JES Stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

JES Stagella -Ukko.fi

Kirjoitettu 28.02.18
Esseen kirjoittaja: Iiris Nokka
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 9.10 Tapahtumat

JES Stagella -Ukko.fi, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

JES Stagelle pääsi viime kerralla käymään Ukko.fi -yrityksen perustaja Ukko Kumpulainen. Tämä rento kaveri kertoi muutaman hyvän ajatuksen siitä, miten omalla tekemisellä voi vaikuttaa niin moneen asiaan:

  • Esitä olevasi isompi, mitä oikeasti olet
  • Ei kannata hioa liikaa, tarpeeeksi hyvä riittää
  • Teoria ei ole mitään ilman käytäntöä
  • Pitäis tehä? -Tee jo!

 

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, JES Stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

 

Ihmiset tuppaavat uskomaan siihen, mitä heille esitetään. Samaan kategoriaan menee se, että lupaa ensin ja mieti sitten, miten homma toteutetaan. Esimerkiksi työpaikkaa hakiessa pitää uskoa itseensä ehkä vähän yli rajojenkin, ainakin jos vaihtoehtoina on itseensä uskominen tai sen puuttuminen.

Muutaman kerran ollaan meidän tiimin kanssa luvattu asiakkaalle vähän liikaa. Ollaan ymmärretty, että on luvattu vähän yli oman osaamisen, mutta sitten ei auta muuta kun lunastaa lupaukset. Ja uskokaa tai älkää, sillä tavalla todella oppii ja usein myös onnistuu!

 

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, JES Stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

 

Tämä toinen pointti liittyy aika vahvasti tohon ensimmäiseen. Ja tämä on myös mulle henkilökohtasesti aika vaikea kohta. Minussa on jonkinlaista perfektionistin vikaa, jonka takia keskeneräistä on vaikea laittaa eteenpäin tai julkaista. Liika hinkkaminen ja hiominen on kuitenkin turhaa, sillä ei saavuta kovin hyviä tuloksia aikaan nähden.

Tiimin kehityskeskusteluissa tuli esimerkiksi puheeksi kirjaesseet, joita kaikki tiimiakatemialaiset kirjoittavat Esseepankkiin. Varovasti valmentaja ja meidän tiimiliideri yritti kysyä, voisiko jotkut kirjaesseet laittaa vaikka vähän keskeneräisinä Esseepankkiin. Vaikka ilman niitä visualisointeja. En ole vielä sulattanut tätä ehdotusta…

 

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, JES stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

 

Tämä on mun lemppari ja samalla inhokki. Tekemällä oppiminen, learn by doing, teoria ei ole mitään ilman käytäntöä. Jos jotain haluaa oppia, teorian sisäistäminen on vaan osa siitä. Johtamista tai kirjoittamista ei pelkästään kirjoja lukemalla opita, on pistettävä itsensä likoon ja tehtävä sitä tässä maailmassa.

Tämä on perjaatteessa niin helppo vinkki, sillä tällä oppiminen on taattua ja varmasti jokainen työnantaja tai asiakaskin arvostaa teorian viemistä käytäntöön. Toisaalta itsensä pitää laittaa likoon, ja ensimmäisen ison johtamishaasteen alussa oma tekeminen on ihan varmasti tahmeaa. Mutta toisella ja kolmannella kerralla alkaa jo helpottamaan, ja ehkä sen jälkeen osaa soveltaa jotain johtamisen kirjoista opittua käytäntöön.

 

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, JES stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

 

Ja tässä viiminen, muttei lainkaan vähäisin. Meillä kaikilla on paljon suunnitelmia, unelmia ja ideoita, jotka ovat tekemistä vailla valmiita. Mutta miksi ne on tekemättä? Syitä ja tekosyitä löytyyy ihan varmasti, mutta usein se syy löytyy vain peiliä katsomalla. Kappas, siellähän miä oon ja junnaan tälläkin hetkellä esimerkiksi LinkedIn -päivityksen tekoa (koska luulen, ettei mulla oo mitään sanottavaa) tai blogipostauksen jakoa joihinkin Facebook -ryhmiin (koska silloinhan toisin omaa tekemistä esille! Apua!).

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Jossain asioissa voi epäonnistua, mutta uskon ettei suurimmassa osassa kukaan kuole tai edes loukkaannu.

 

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, JES stagella, JES, Jyväskylä Entrepreneurship Society

 

Näillä vinkeillä kohti kevättä, niin eiköhän hommat lähde rullaamaan!

 

 

Iiris Nokka

050 540 3390

www.seiiris.fi

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!