Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jobsin Steve

Kirjoitettu 30.07.15
Esseen kirjoittaja: Janina Lindroos
Kirjapisteet: 4
Kirja: Steve Jobs
Kirjan kirjoittaja: Walter Isaacson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Edesmennyt Steve Jobs oli ja on edelleen tunnettu äkkipikaisesta ja ailahtelevaisesta persoonastaan. Tämä visionääri luotsasi Applen menestykseen armottomalla periksi antamattomuudellaan, sekä täydellisyyteen pyrkivillä tuotteillaan. Kuitenkin Isaacsonin kirjoittamassa Steve Jobsin elämänkerrassa käy selvästi ilmi, että vaikka Jobs oli Applen keulakuva, niin mitään hän ei olisi saavuttanut yksin.

Mikä siis on Applen menestyksen salaisuus? Siihen Jobsin elämänkerta ei välttämättä anna suoraa vastausta, mutta ehdottoman inspiroiva se on. Luin kirjaa hitaasti ja paneutuen, ja joka lukukerran jälkeen tuntui, että sain lisää puhtia omaan yritykseemme, WayOut JKL:ään. Jobsin elämänkerta sai minut pohtimaan, olemmeko todella käyttäneet 100 % energiastamme ja tahtotilastamme yrityksemme kehittämiseen? En voi puhua yrittäjäkollegoideni puolesta, mutta omaa toimintaani aion kehittää entisestään. Enää ”kyllä tämä nyt kelpaa” ei riitä, vaan paukut riittää täydelliseenkin, kun itsestään puristaa viimeisetkin voimat yrityksen kehittymiseen.

Steve Jobs tarvitsi tiimin

Kuten jo ylempänä mainitsin, niin Steve Jobs ei vienyt Applea maailmanmaineeseen yksin. Yrityksen keulakuvana, inspiroijana ja johtajana hänellä tottakai oli paljon osuutta asiaan. Luulen, että Jobsin salaisuus oli oikeat ihmiset oikeilla paikoilla. Hän halusi aina parhaimmat ihmiset töihin Appleen.

Tärkeää oli myös muistaa, että kenenkään ei tarvinnut osata kaikkea. Sitä tarkoittaa oikeat ihmiset oikeilla paikoilla. Markkinoijat markkinoivat, muotoilijat muotoilivat ja koodarit koodasivat. Lisäksi ihmiset saivat tehdä sitä työtä, mitä oikeasti ja sydämestään halusivat. Applessa ei muotoilijaa pakotettu yhtäkkiä hyppäämään talousjohtajan saappaisiin.

Vaikka Jobs ei itse osannut tehdä tietokoneita, hänellä oli visio. ”Se johtaa jolla on visio”, on monesti Tiimiakatemiallakin kuultu lausahdus. Jobs näki sielunsa silmin aina kulloinkin tekeillä olevan vimpaimen valmiina, hän tiesi tarkalleen mitä halusi. Eikä hän pelännyt kertoa sitä.

Tiimiakatemialla tiimi on luonnollisesti avainasemassa kaikessa mitä teemme. Vaikka emme saa itse valita ”parhaita tekijöitä”, niin kuin Steve Jobs, niin voimme oppia jotain siitä, että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla ja saavat tehdä niitä asioita, mitä sydämestään haluavat. Osuuskunnassamme olemme näin tiimitaipaleemme loppua kohden menneet entistä enemmän kohti omien unelmien toteuttamista.

Olemme peräänkuuluttaneet useiden asioiden kokeilemista ja omalle epämukavuusalueelle menemistä. Uskon että se toimii, jos ei ole aivan varma mitä haluaa elämässään tehdä ja etsii vielä omaa polkuaan. Mutta sitten kun se oma polku löytyy, niin on täysin oikeutettua keskittyä pelkästään siihen.

Kesän aikana WayOutilla työskennellessäni ja yritystä pyörittäessäni olen ymmärtänyt, että minä olen löytänyt sen mitä haluan tehdä. Haluan keskittää energiani WayOutin kehittämiseen yhdessä kollegoideni kanssa. Vaikka oma aikani Tiimiakatemialla päättyy joulukuussa, se ei tarkoita etten voisi enää tehdä sitä mistä pidän.

Meillä on omat visiomme WayOutin kanssa ja se on tärkeää: Steve Jobsikin todistaa kuinka tärkeää on omata tavoitteita ja visioida.

Täydellisyyden tavoittelu

Alussa mainitsinkin Jobsin luonteenpiirteestä nimeltä täydellisyyden tavoittelu. Ihan hyvä ei ollut ikinä tarpeeksi Jobsille, eikä siten työntekijöillekään. Jobs ei välttämättä ollut kaikista motivoivin johtaja, hän ärhenteli, tiuski, haukkui, painosti ja pakotti ihmisiä tekemään parempaa. Mutta se myös toimi. En väitä, että Jobsin johtamistyyli olisi ainut oikea, mutta uskon että hänen omalaatuisuutensa meni niin pitkälle, että se alkoi myös kiehtomaan hänen alaisiaan ja muita ihmisiä. Ne, jotka uskalsivat sanoa Jobsille vastaan, saivat Jobsin arvostuksen.

Jobsista voi löytää ne piirteet, joilla useat ammattilaiset kuvailevat luovia ihmisiä. Jobs osasi hahmottaa ison kuvan, visioida ja hän oli niin itsepäinen, että voitti melkein jokaisen käymänsä väittelyn.

Lukiessani kirjaa, juuri tätä piirrettä yritin imeä itseeni niin paljon kuin pystyin. En ole koskaan ollut perfektionisti, lähinnä suurpiirteinen taivaanrannanmaalari. Vähän sinne päin on minulle yleensä ihan riittävää. Aloin kuitenkin ymmärtää, että menestyäkseen on tehtävä enemmän. Pilkunviilaaminen ei ole minulle luontaista, eikä sen tarvitsekaan olla. Perfektionistikaan minun ei tarvitse olla. Minun täytyy vain opetella puskemaan itseäni aina hieman pidemmälle, tekemään ihan vähän enemmän ja paremmin kuin olin suunnitellut. Ja uskon, että se lähtee sisäisestä motivaatiosta.

Tänä kesänä WayOutilla on tuntunut, että olen löytänyt sisäisen motivaationi yrittämiseen ja yrittäjänä toimiseen WayOutilla. Vapaus ja vastuu kannustaa. Kesällä sitä on halunnut mennä hieman aikaisemmin siivoamaan ja tekemään niin sanotusti jotain ”ylimääräistä”. Se tuntuu mukavalta ja oikealta. Luulen että se johtuu tulevaisuuden jännittävistä suunnitelmistamme ja siitä, että haastamme itseämme taas syksyllä uuden huoneen suunnittelulla.

Pelkäämätön luonne

Steve Jobs ei pelännyt eikä nöyristellyt ketään. Hänen periksi antamattomuutensa käy käsi kädessä hänen täydellisyyden tavoittelunsa kanssa. Jobs tiesi olevansa johtaja (aina silloinkin kun kaikki muut eivät olleet sitä mieltä), eikä pelännyt näyttää sitä. Kommentit ”tämä on paskaa”, tuntuu omaan korvaan karskilta. Jobs kuitenkin muistutti, että jos aina pelkää suututtavansa jonkun, niin ei saa ikinä aikaiseksi mitään.

Tämä on ollut minulle pitkään ongelma. Olen harmonian ja ihmissuhteiden tasapainon ystävä. En halua aiheuttaa kitkaa ja ahdistun suuresti, jos jotain ristiriitoja tulee. Siksi välillä jännitän sanoa mielipiteitäni ääneen.

Sanotaan, että ensimmäinen askel itseään muuttaakseen on tiedostaminen ja hyväksyminen. Niinpä Jobsin elämänkerta muistutti minua jälleen huonosta tavastani: haluan ihmisten tulevan toimeen myös lopputuloksen kustannuksella. On tärkeää että tiimissä on erilaisia persoonia ja varmasti minunkin kaltaisia ihmisiä tarvitaan, mutta tässäkin voimme vain todeta että kohtuus kaikessa.

 

Kunnianhimo

Jobs vei kunnianhimonsa niin pitkälle, että piti kaikkia Applen ideoita omanaan. Hän saattoi tyrmätä kuulemansa heti, ilman sen koommin pohtimatta asiaa. Myöhemmin hän ilmoitti, että hän on saanut huikean idean ja piti esitti sen omanaan. Lisäksi hän otti aktiivisesti yhteyttä mediaan ja piti yllä mielikuvaa, että juuri hän on saanut nämä huikeat ideat.

Tuntuu vaikealta keksiä oikeutettua syytä tällaiselle käytökselle. Jobs oli kiistatta vaikea persoona, eikä hänen kaikista mielenoikuistaan kukaan päässyt täysin jyvälle. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kunniaa ja arvostusta täytyy jakaa oikeille ihmisille.

Toki Jobs kiitti ihmisiä omalla tavallaan aina kun siihen oli aihetta. Hän vei Macintosh-tiiminsä juhlimaan kun siihen oli aihetta.

Kunnianhimo oli taas yksi asia lisää, joka vei Applen henkilökuntaa Jobsin johdolla entistä huikeampiin lopputuloksiin. Mielenmalli oli, että haluttiin näyttää niin Microsoftille kuin koko maailmallekin. ”Me pystymme siihen” – ajatusmalli kantoi Applen pitkälle.

Brändi on kaikki kaikessa

Applen tuotteet ovat statussymboleita: minä omistan iPhonen, minä olen osa jotain suurempaa. Kuinka monella muulla tuotteella on näin uskomattoman voimakas brändi?

Applen tuotteet eivät ole ikinä olleet pelkkiä hyvin toimivia elektroniikkavempeleitä, vaan niissä on jotain enemmän. En usko, että pelkästään tuote ja sen muotoilu olisivat voineet tehdä i-laitteista niin haluttuja ja kunnioitettuja.

Applen markkinoijat ja Jobsin oma intohimo ovat synnyttäneet kaiken tämän hypen, jonka uskon jatkuvat vielä kauan. Tuotteiden salassapito julkistuspäivään asti, vaatimattomat, tarkkaan harkitut tuote-esittelyt ja ihmisten odotuttaminen viimeiseen asti ovat luoneet jonkinlaiset kultin.

Milloin tulee aika, kun uusi ”Apple” tulee? Omissa mielikuvissani Applen laitteet olivat eliitin tuotteita, massaa, joihin en uskonut. Saatuani ensimmäisen iPhoneni, rakastin sitä tunnetta. Jobs oli oikeassa, kaikki lähtee jo siitä hetkestä, kun paketin näkee ja avaa… Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietittyä.

Legenda jo eläessään

Steve Jobs oli legenda jo eläessään, ja hänen kuolemansa jälkeen Applen hype on noussut entisestään. Melkein jokainen ihminen tuntuu tietävän jotain Jobsista, miehestä Applen takana. Henkilöbrändäys on ollut Applen valtti. Vaikka Jobs on jo edesmennyt, hän teki oman henkilöbrändäyksensä niin voimakkaasti, että se kantaa vielä vuosikymmeniä.

Uskon, että tämä suuri menestystarina kulminoituu yhteen lauseeseen: hän uskalsi olla oma itsensä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!