Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johda tunteita – menesty työelämässä

Kirjoitettu 21.02.21
Esseen kirjoittaja: Aleksi Luukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johda tunteita – menesty työelämässä
Kirjan kirjoittaja: Camilla Tuominen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pitkien joululomien aikana kuuntelin muutamassa päivässä lenkillä käydessäni Camilla Tuomisen kirjan ”johda tunteita – menesty työelämässä”. Kirja oli hyvää kevyttä kuunneltavaa ja ajatukset rullasivat virkeänä kirjan ajatuksia kuunnellessa. Kirjassa oli paljon samoja elementtejä kuin muissakin self help ja työilmapiireistä kertovissa kirjoissa. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä.

Tunteet ohjaavat ihmisten tekemistä jatkuvasti. Työpaikalla on tärkeä oppia ymmärtämään ihmisten erilaisuus ja erilaiset tunteet. Toiset näyttävät tunteitaan helpommin kuin toiset, mutta se ei tarkoita, etteikö kaikilla niitä olisi. Haasteena on yrittää ymmärtää niiden hiljaisten yksilöiden ajattelutapaa ja mitä he tuntevat. Tähän hyvänä työkaluna toimii esimerkiksi jutteluhetken kahden kesken ja tilan ja ajan antamisen kaikille yksilöille. Puheiden lisäksi ihminen viestii tunteistaan ilmein ja elein. Monesti ihmisen ilmeet ja olemus kertoo enemmän kuin sanat. Innostuneisuus on helppo feikata sanoilla, mutta olemuksella se on vaikeampaa. Tästä syystä esimerkiksi viestit eri kanavissa ovat monesti tulkinnan varaisia, koska vastaanottaja ei tiedä tunnetilaa tekstin takana. Olen varsinkin viime aikoina huomannut, että tämä aiheuttaa paljon hämmennystä ja epäselviä tilanteita. Koronan myötä viestiminen on yhä enemmän siirtynyt erilaisiin digitaalisiin tekstipohjaisiin kanaviin. Tiimiakatemialla on otettu yhteisöön käyttöön teams sovellus, jossa on eri kanavia. Koronan myötä lähes kaikki yhteisöllisyys on hävinnyt tai siltä ainakin itsestäni tuntuu ja teamsiinkin lähinnä tulee ilmoituksia joihin osa heittää peukkua, mutta syvällisempi keskustelu esimerkiksi eri tiimien välillä puuttuu lähes kokonaan. Onneksi myös muut ovat huomanneet tämän ongelman, ja tähän on toivottavasti tulossa parannusta. Painotan vielä, että en itsekään ole todellakaan aktiivinen yhteisissä kanavissa, enkä ole tehnyt mitään, että asia menisi eteenpäin.

Kirjassa kerrotaan tutkimuksesta missä tutkitaan, mikä tekee tiimistä parhaan. Erilaisuus vaikutti siihen, ettei yhtäläisyyksiä meinattu löytää. Mutta sitten löytyi yhteinen tekijä, turvallisuus. Kaikki ihmiset haluavat tuntea olonsa turvalliseksi ja tämän avulla ihmisen on mahdollista yltää huipputuloksiin. Psykologinen turvallisuus on tärkeä osa työilmapiiriä ja johtajan on tehtävä kaikkensa, jotta yksilöt tuntevat olonsa turvalliseksi. Tähän auttaa se, ettei erilaisuutta vain tiedosteta, vaan se osataan kääntää voimavaraksi ja kaikille annetaan mahdollisuus toteuttaa itseään. Olen itse kasvanut tämän aiheen tiimoilta paljon akatemian aikana. Ennen hieman vieroksuin kaikkea erilaista ja pidin sitä lähinnä outoa. En edes halunnut ymmärtää miksi, jotkut toimivat eri tavalla kuin itse ja miksi joku ajattelee aivan eri tavalla. Nykyään kuitenkin osaan arvostaa sitä ja haluan oppia ihmisten näkemyksiä asioihin, vaikka ne olisivat erilaisia kuin omani. Esimerkiksi höyrymediassa olemme kaikki työntekijöinä ja yrittäjinä aika erilaisia, mutta tulemme hyvin toimeen koska arvostamme erilaisuuttamme ja se tekee meistä hyvin tiimin. Jokaisen tiimin pitäisi pyrkiä siihen. Jos ihmisiä rajoittaa ja alkaa laittamaan samaan muottiin, kaikki luovuus ja uudet ideat häviävät ja muutumme roboteiksi. Tiimiakatemialla varmasti tähän asiaan on eniten auttanut dialogi treenit, jossa on pakko kuunnella ja oppia ymmärtämään toisten ajatuksia ja mielipiteitä. Uskon, että niistä keskusteluista jäädyistä opeista on vielä paljon hyötyä tulevaisuudessa.

”Opi nauramaan itsellesi”
Kirjassa nostetaan esille muutamia käytännön vinkkejä, joilla voidaan paremmin johtaa tunteiden avulla. Tämä kolahti eniten itselleni. Olen aina tykännyt huumorista ja naurusta, myös työpaikalla. Se on erittäin tärkeä osa jokaista päivääni ja se on myös meillä höyrymediassa yksi tärkeä arvo. Kaikki, jotka tuntevat minut paremmin tietävät, että nauran paljon itselleni ja omille jutuille ja pyrin tuomaan huumoria jokaiseen kahvipöytä keskusteluun. Tilannekomiikka on taitolaji ja harva uskaltaa käyttää sitä varsinkin uusien ihmisten seurassa. Tiimit ja porukat, joille kehittyy, omanlainen huumori tulee varmasti menestymään paremmin kuin he, jotka ovat liian jäykkiä ja ottavat kaiken vakavasti. Itselleni on tärkeää, että ympärilläni on ihmisiä, jotka nauravat eivätkä ota asioita liian vakavasti. Johtajan on tässä asiassa hyvä näyttää esimerkkiä, siten että myös hän osaa nauraa itselleen ja sitä kautta hän voi rentouttaa koko työporukkaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!