Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johda tunteita, menesty työelämässä

Kirjoitettu 11.11.20
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johda tunteita, menesty työelämässä
Kirjan kirjoittaja: Camilla Tuominen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kirja kertoo, miten tulevaisuuden työpaikoissa johdetaan itseä ja yrityksiä, viisaasti ja tunteita kunnioittaen. Helposti johtaminen voi mennä vain lukujen tiukkaan tuijottamiseen eikä muisteta huomioida tunteita ja unohdetaan mitä menestyminen vaati. Menestyksen edellytyksenä kumminkin pidetään ihmisten luovuutta, tunneälyä, innovointi taitoa, asioiden hahmottamista ja signaalien lukemista.                                                                                                                                                                    Kirja jakaantui kolmeen osaan missä ensimmäisessä käsiteltiin, että miksi on tunteita, alkuun jokseenkin sekavaa ja tuntui että asiat vain pomppivat. Toisessa osassa avattiin, että miten johdan omia tunteita tai vaikkapa tiimin. Entäs tunteiden johtaminen asiakaskohtaamisissa? Kolmannessa osassa kerrottiin tuloksista ja syy-seuraussuhteista. Ja siitä että muutummeko me, kun alamme osata johtaa tunteita.

 

Kaikki ovat varmasti jossain kohtaa elämässään huomannut kuinka toisen henkilön paha olo tarttuu itseenkin. Jos työkaverisi tulee työpaikalle naama nyrpeänä ja kertoo kuinka kaikki on mennyt päin persettä sinä aamuna niin itsellekin voi tulla helposti olo, että no ei se minunkaan aamuni parhain ollut ja omakin mieliala laskee. Tämä vaikuttaa helposti kaikkien tunteisiin, jolloin työtehokkuus laskee, vuorovaikutuksesta tulee hankalampaa ja asioita pidetään vain omana tietona eikä jaeta varsinkaan sille henkilölle, jolla on negatiivinen fiilis. Mikäli tällainen on toistuvaa niin koko yritys alkaa kärsiä siitä pikkuhiljaa. On siis hyvin tärkeää, että johtoporras osaa käsitellä tunteita ja puuttua asiaan myötämielisesti sekä rakentavasti.

 

Olen itse alkanut kiinnittämään huomiota siihen, mitä minä vien akatemialle, kun sinne astun. Välillä huonosti nukuttu yö tuo paskoja tunteita ja ne saavat vallan ja se voi näkyä, vaikka niitä yritänkin pitää syrjässä. Mutta faktahan on se, että positiivisena ihminen on tehokkaampi. Myönteiset tunteet kasvattavat sisäistä motivaatiota, jota tarvii jokapäiväisessä elämässä. Jos motivaatio työhön puuttuu on siitä suoriutuminen haastavampaa. Lisäksi positiivisuus lisää mielen joustavuutta, kehittää erilaisia ajatustapoja ja parantaa innovointia. Rentoutuneena luovuus kukoistaa paremmin ja useasti juuri ennen, kun alan nukkumaan selitän paremmalle puoliskolleni hyviä ja ei niin hyviä uusia ideoitani.

 

Tiimissä hyvää tunnetta lisää läsnäolo. Jos fiiliskierroksen aikana huomaat, että kaikki kuuntelee sinun selitystä ja ovat siinä läsnä niin saahan se olosi hyväksi, arvostetuksi ja ymmärretyksi. Mutta aina se ei näin ole. Välillä kaikki tiimistä on fyysisesti läsnä, mutta ajatukset harhailevat ihan muualla. Tiimissämme viikkopalaverit ovat olleet sellaisia missä on huomannut kuinka ihmiset eivät ole läsnä, itseni mukaan lukien. Monista ne on tuntuneet vain vievän aikaa, mutta ei antavan mitään. Nyt asialistaa on muutettu niin olemme saaneet läsnäoloakin nostettua.

Etäkevät oli myös hyvä esimerkki. Kotiaskareita tuli helposti tehtyä samalla kun istui treeneissä. Totta kai sellainen antaa kuvan, ettei ihmistä kiinnosta, vaikka kuuntelisikin joka sanan, mutta sama fiilis siitä ei välity.

 

Tunteiden johtamiseen auttaa myös hyvä kuuntelu. Kuuntele mitä muilla on sanottavaa ja älä mieti heti mitä vastaat koska siinä on suuri todennäköisyys, että loppu toisen kertomasta menee ohi. Ymmärrä ja kunnioita mitä toinen haluaa sanoa. Kun olet kuunnellut toisen tunteita niin osaat myös auttaa mahdollisissa ongelma tilanteissa ja kehittää toimintaa. Meillä akatemialla pitäisi jokaista kuunnella treeneissä, palavereissa, toimistolla mutta jos näissä on jostain syystä vaikeaa saada itsensä kuulluksi niin on hyvä, että on kehityskeskusteluja sekä nykyään meillä on käytössä myös hyvinvointimittari. Hyvinvointimittari kyselyssä jokainen saa kertoa tuntuuko esim. työmäärä tällä hetkellä sopivalta, koetko että sinua arvostetaan tiimissä ja työntekijänä yms. Näin kuullaan tunteita ja pystytään puuttumaan ongelmiin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!