Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johda tunteita – Menesty työelämässä

Kirjoitettu 30.11.20
Esseen kirjoittaja: Jenni Suomalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johda tunteita – Menesty työelämässä
Kirjan kirjoittaja: Camilla Tuominen
Kategoriat: 9.04. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Camilla Tuomisen kirja Johda tunteita ­– Menesty työelämässä on ihmisten johtamisen lyhyt oppimäärä. Kirja tiivistää taitavasti monia ihmisten sosiaalisia perustarpeita ja kuinka johtaa niitä moninaisia tunteiden kirjoja, joita sekalaisissa tiimeissä esiintyy. Ihmiset ovat juuri värikkään tunne-elämän vuoksi aivan erityisiä olentoja ja erityisesti tulevaisuuden työmaailmassa tunneälykkyytä odotetaan yhä enemmän niin työntekijöiltä, kuin johtajilta. Tunteet ovat ainutlaatuisia ja loistava voimavara, kun niistä purkautuva energia ja tieto ohjataan oikeaan suuntaan, tämä vaatii kuitenkin niiden ymmärtämistä ja johtamista. Johtamattomina tunteet vain kuplivat sisällä ja ryöppyävät ulos hallitsemattomina aiheuttaen ympärilleen kaaosta ja sekaannusta.

Tuomisen kirjassa tuodaan kuitenkin lohtua tähän hämmentävän kokonaisuuden hallitsemiseen, sillä on ihan normaalia, jos tunteiden johtaminen on toisinaan hankalaa ja hämmentävää, sillä tunteet hämmentävät myös asiantuntijoita ja tutkijoita.

”Tunteisiin ei löydy selkeitä vastauksia ulkopuolelta. Sen sijan tunteista pitää itse ottaa vastuuta, ja armollinen mutta jämäkkä katse on suunnattava ensin omaan systeemiin.”

Tunteiden johtamisen tavoitteena on oppia tunnistamaan ja hyväksymään tunteita, ymmärtämään ja kuuntelemaan niitä ja valitsemaan tietoisesti, kuinka niihin reagoit. Tulkitsemalla omia tunteitaan voi oppia jatkuvasti itsestään, omista opituista malleista ja ympäristöstä. Oma tunne maailmani on ainakin kovinkin vyöryvä ja runsas, joten usein mielen saattaa vallata ikään kuin ähky tunteista, jolloin mieli myllertää voimakkaasti. Jos tämän mielen myllerryksen aikana en pysähdy hetkellisesti tunnistamaan ja ymmärtämään tunteitani, vaan pyrin puskemaan ne jonnekin taka-alalle valtaa kehon jopa fyysisellä tasolla ahdistunut ja levoton olo, jolloin toimintakyky laskee. Olisi siis parempi ottaa hetki omasta ajasta tunteiden käsittelyyn, jotta saisi aukaistua sisäiset lukot, kuin takuttaa työnteko pidempi aikaisesti puskemalla tunteita syvemmälle. En edelleenkään sanoisi olevani mikään mestari tässä, sillä edelleen turhan usein annan tunteiden myllertää liian pitkään ennen kuin suostun niitä käsittelemään ja tämä näkyy sitten voimakkaina ulostuloina. Siitä huolimatta, että tunteeni johtavat minua kenties useammin, kuin minä tunteita, haluan antaa itselleni vähän propseja tunteiden ymmärrystaidostani.

Kirjassa mainittiin Googlen tehneen tutkimusta siitä, mikä tekee tiimistä parhaan. Aluksi tiimien välille ei löydetty yhtäläisyyksiä, sillä tiimit vaikuttivat olevan täysin erilaisia. Lopulta Google löysi kuitenkin yhtymäkohdan niin strukturoidusti, kuin boheemisti toimivien tiimien välille, parhaiten toimivissa tiimeissä vallitsi turvallisuus. Psykologinen turvallisuus parhaissa tiimeissä mahdollisti huipputuloksiin pääsemisen. Psykologinen turvallisuus on termi, johon olen kiinnittänyt huomiota paljon viime aikoina ja haluaisin tutustua asiaan mahdollisesti syvemminkin, on kiinnostavaa miettiä miten voi niin käyttäytymisellä, kuin ihan konkreettisilla rakenteilla luoda psykologista turvallisuutta ryhmään. Uskon, että turvallisuuden luomisen ytimessä on kuitenkin se, että erilaisuutta ei ainoastaan hyväksytä ryhmässä, vaan sitä arvostetaan ja vaalitaan. Psykologisen turvallisuuden luomisessa on tärkeää muistaa, että eriävien mielipiteiden ei kuuluisi olla sodassa keskenään, vaan ne tulisi nähdä mahdollisuuksina avartaa omaa näkökulmaa ja lisätä kollektiivista tietoa ryhmässä.

Kirjan lopussa listattiin tunteiden johtamisen käytännön vinkkejä, tässä muutamia niistä, jotka kolahtivat itselleni.

Opi nauramaan itsellesi ja mokillesi – ­Tämä on piirre, jossa koen samaan aikaan olevani erittäin huono ja tosi hyvä. Hiukan ristiriitaista, mutta usein nautin itseironiasta suuresti ja omat ”nimikkovirheet” naurattavat, kuitenkin samaan aikaan koen usein voimakasta häpeän tunnetta, kun mokaan jossakin ja saatan ulospäin naurahtaa asialle, mutta jäädä sisäisesti kytemään nolostuksen tunteeseen. Pitäisi opetella olemaan nimenomaan itselle armollisempi näissä tilanteissa ja uskaltaa ottaa niistä opit jatkoa varten, mutta jättää häpeä siihen hetkeen.

Aina on mahdollisuus kertoa totuus tai korjata ­– Jos en jossakin tilanteessa uskaltanut heti kertoa mielipidettäni tai jos satuin möläyttämään jotain, mitä en tarkoittanut, ei se tarkoita, että sinne sekin tilanne meni ja asiaa ei voi enää korjata. Aina voi mennä asianomaisen/-omaisten luokse ja kertoa totuus jälkikäteen. Toki parempi on avata ääni siinä hetkessä, mutta olla myös armollinen itselle, jos aina ei onnistu olemaan rohkea ja vahva tarvittavalla hetkellä.

Hyväksy jännitys ja muuta se valmiudeksi tai parkkeeraa etupenkkiin ­– Jännitys ei ole huono asia, vaan se on merkki siitä, että koet asian, jota olet tekemässä merkitykselliseksi sillä et halua epäonnistua siinä. Jännityksen iskiessä pyrin yleensä pysähtymään hetkeksi miettimään, että olen valmistautunut tähän hetkeen ja valmis kohtaamaan haasteen, oma tapani on myös rukoilla jännityksen hetkissä, sillä se luo itselleni rauhaa siihen hetkeen. Sinun keinosi voi olla vaikkapa meditoida tai hengittää syvään ja lausua voimaannuttavia lauseita itsellesi. Tärkeintä on mielestäni ohjata jännitys kuitenkin positiiviseksi energiaksi, eikä antaa sen lietsoutua paniikiksi ja epäonnistumisten manaamiseksi.

Koen, että Tuomisen kirja on hyvä avainteos tiimiyrittäjien arkeen ja avaa monia tiimioppimisen kannalta keskeisiä asioita. Suosittelisin kirjaa erityisesti tiimikehityksen alkuvaiheessa oleville tiimiyrittäjille hyvänä kaverijohtamisen lyhyenä käsikirjana. Kirja on helppo ja mielenkiintoinen, sekä avaa kuuntelijaa keskittymään omaan ja ympärillä tapahtuvaan tunteisiin suhtautumiseen uudella tavalla.

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!