Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajan aikatauluttaminen

Kirjoitettu 12.12.17
Esseen kirjoittaja: Petteri Vuorenmaa
Kirjapisteet: 1
Kirja: Helsingin Sanomien haastattelu Brian Wong:sta
Kirjan kirjoittaja: Brian Wong
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet, 4.5. Projektien johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Brian Wong, nuori Start-Up yrittäjä jenkeistä, jonka hän perusti 19-vuotiaana, markkinointifirma Kiip, ja se alkoi menestyä saman tien ja Brian ehti tienata ensimmäisen miljoonansa ennen 20:tä ikävuotta. Tätä ennen hän ehti jo valmistua yliopistosta 18-vuotiaana, skipattuaan neljä luokkaa peruskoulu aikoina.

Asia, joka minuun eniten iski haastattelusta nuoren fiksun menestyjän lisäksi oli se, miten Brian aikatauluttaa oman viikko aikataulunsa. Esimerkiksi hän maanantaina keskittyy yrityksensä data asioihin, tiistaisin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin ja keskiviikkoisin yrityksen talous asioihin. Tällöin hän pystyy keskittymään yhteen asiaan päivän aikana tarkemmin, eikä hän yritä hoitaa kaikkia asioita samaan aikaan.

Vaikka hänellä onkin joka päivä varattu yksi iso asia, johon hän keskittyy, on hän varannut joka päivä kaksi tuntia päivästä juoksevien asioiden hoitamiseen. Kuten varmasti jokainen tietää työelämästä, näitä asioita on jatkuvasti.

Tämä asia osuu minun tulevaan vuoteen, etenkin kevääseen, todella hyvään ajankohtaan. Kevään aikana minulla tulee olemaan kolme isoa johtamisen haastetta, joita ovat Kotakahvila, Pukia, sekä Dimangian tiimiliideriys. Jotta pystyn handlaamaan nämä kaikki pestit kiitettävällä tai erinomaisella tasolla, tulee minun osata aikatauluttaa viikkoni sillä tavalla, etten laiminlöisi mitään pestiä.

Siksi olenkin tehnyt alustavan aikataulun kevättä varten. Tulen aloittamaan maanantaisin Kota asioiden kanssa, johon tulen käyttämään noin 3,5 tuntia heti aamusta. Käyn edellisen viikon taloudelliset numerot läpi, ja viestin näistä projekti tiimillemme. Tämä on tarkoitus käydä palaverin merkeissä. Palaverissa on myös tarkoitus käydä tuleva viikko läpi.

Tiistai aamuisin on tiimimme treenit. Treenien jälkeen tulen loppuajan päivästä käyttämään tiimiliideriyyteen liittyvien asioiden hoitamisessa. Keskiviikon olen lähes kokonaan varannut Pukian myyntihommiin. Torstai aamuisin hoidan taas tiimiliideri asioita aamupäivästä, ja iltapäivästä meillä on tiimimme viikon toiset treenit. Perjantain olen pyhittänyt Pukian johtamiseen. Tämä tulee sisältämään projektin talousnumeroiden läpikäymisen, sekä itselleni kokonaiskuvan ymmärtämisen.

Vielä minun täytyy sopia kaikkien projektien suhteen, milloin voimme palaveerata. On hyvä, että pystymme tapaamaan vähintään tunnin ajan viikossa, jotta kaikilla projektilaisilla on käsitys, missä projekti käytännössä menee. Eli tarkoitus on vähintään palaveerata tunnin verran Kota projektin, Pukia projektin ja johtoryhmän kanssa joka viikko.

Näiden lisäksi olen varannut maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin lounaan jälkeen kaksi tuntia juoksevien asioiden hoitamiseen. Tiistaisin ja torstaisin, jolloin meillä on treenit, hoidan juoksevat asiat kello 16.00 jälkeen. Juoksevien asioiden hoitamisia tulee esimerkiksi olemaan asiakastapaamiset, sekä Kiina viestittely, että muu viestittely asiakkaiden suuntaan.

Tulen joka arkipäivä aamu seitsemästä kahdeksaan asti hoitamaan Pukian osalta tällä hetkellä haastavinta tilannetta, joka on Kiina viestittely. Minun tulee ottaa tiukempi linja sinne suuntaan, jotta saamme toiminnastamme toimivampaa.

Jotta energiatasoni kevään mittaan tulee pysymään, tulen minä urheilemaan säännöllisesti neljä kertaa viikossa.

Alustava viikko aikataulu

Alustava viikko aikataulu

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!