Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajan ajatuksissa

Kirjoitettu 28.01.16
Esseen kirjoittaja: Ella Hurskainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtajan ajatuksissa
Kirjan kirjoittaja: Peter F. Drucker
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtajuus kirjaan minun olisi pitänyt tarttua jo aikapäiviä sitten. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, ja sain vihdoin johtajuutta käsittelevän opuksen käteeni. Otin lukuun Peter F. Druckerin kirjan Johtajan ajatuksissa- Tee oikeita asioita: Näkemyksiä ja motivaatiota 366 päivälle. Koen, että motivaationi johtajuustehtävissä on ollut varsin hukassa, ja myös itseni johtamisessa on roimasti kehitettävää.

”Tunne itsesi on vanha viisaus, jota tavallisten kuolevaisten on lähes mahdotonta noudattaa. Jokainen voi kuitenkin halutessaan noudattaa käskyä tunne aikasi.”

 Minä en ole perin suunnitelmallinen tai järjestelmällinen ihminen, ja koenkin, että se tuo minulle paljon haasteita itseni johtamiseen ja ajankäytönhallintaan. Olen akatemian aikana koittanut ottaa käyttöön erilaisia työkaluja, joiden avulla voisin kontrolloida paremmin omaa tekemistä. En ole kuitenkaan kokenut niitä toimiviksi, joten ne ovat jääneet unholaan. Perinteisiä To Do- listoja käytän ajoittain, jos tuntuu, että hommat tosiaankin kasaantuu päälle.

 Kirja muistutti minua taas siitä kuinka tärkeää on kirjata ylös omaa ajankäyttöä. Vain sillä tavalla pystyn tehokkaasti seuraamaan miten päiväni kulutan ja minne tunnit tuntuvat välillä katoavat. Kirjaamisen avulla pystyn helpommin paneutua ajankäytön hallintaan. Asioiden priorisoiminen on tärkeä taito, ja kalenterista pitäisikin pyrkiä poistamaan kaikki turhat tai sillä hetkellä ei niin tärkeät- tehtävät. Tämän takia jokaiselle päivälle ja viikolle on hyvä asettaa esimerkiksi top 3 tavoitteet. Lopulta viimeisenä tehtävänä on aikajatkumoiden pidentäminen.

Ensi viikolla aion kokeilla ottaa käyttööni vanhan kunnon käsitehdyn lukujärjestyksen, jonka teen sunnuntai- iltana valmiiksi. Se, että teen lukujärjestyksen käsin kehittää myös varmasti minun visuaalisia taitojani, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Voisimme myös tiimimme kanssa ottaa treeneissä aiheessa ajankäytön hallinnan. Jokainen voisi kertoa, mitkä keinot ovat kokeneet parhaaksi ajanhallinnassa ja missä tarvitsee vielä neuvoja. Tämä on aihe, jossa jokaisella meistä riittää varmasti paljon kehitettävää.

Vaikka minulla on paljon kehitettävää itseni johtamisen kanssa, niin käsillä on myös muunlaisia johtamishaasteita. Niistä suurin ja haastavin on tällä hetkellä rekrypäällikön roolini Tiimiakatemialla. Tähän mennessä se on tuottanut minulle melkoisen paljon stressiä, ja tuntuu etten ole saanut roolista vieläkään kunnolla kiinni. Oma motivaationi ja innostukseni on siis ollut vähän hakoteillä, miten siis pystyn johtamaan ja innostamaan muita? Tähän ongelmaan kirja tarjosi monta erinäkökulmaa ja vinkkejä.

Suurimpana ongelmana koen sen, että minulla ei ole selkeää kokonaiskuvaa sitä mitä teemme, tai tulemme tekemään. Tämän myötä ei varmasti muillakaan rekrytiimiläisillämme. Olen myös mielessäni keskittynyt liikaa siihen, että mitä on jätetty tekemättä. Olemme kuitenkin saaneet aikaan jo hyviä juttuja esimeriksi Tiimiakatemia Snapchat ja Studiamessu- reissu. Pitäisi keskittyä siis hyviin juttuihin, ja mennä niiden voimalla eteenpäin. Oma innostukseni tai sen puute vaikuttaa varmasti koko rekrytiimiin, ja sitä kautta meidän tekemiseemme. Tällä hetkellä koen, että rekryprojekti ei ole ollut tarpeeksi korkealla prioriteeteissani, ja johtamiseni on ollut melko heikkoa. Ah ihanaa myöntää asia ääneen.

Tekemiseemme on myös vahvasti vaikuttanut epätietoisuus. Tiimiakatemian tilanne on tällä hetkellä epäselvä, ja tuntuu haasteelliselta rerkytä ihmisiä tänne, kun varsinkaan syksyllä ei tiennyt minne ne oikein tulee tai menee. Päätimme kuitenkin, että ei anneta sen asian niinkään häiritä, vaan teemme hommia niiden tietojen puitteissa, mitä milläkin hetkellä on.

Seuraavaksi otan käsittelyyn viisi johtajan perustehtävää. Haluan hieman pohtia sitä, miten olen näiden kanssa onnistunut ja mitä voin vielä tehdä onnistuakseni paljon paremmin.

  1. Johtaja asettaa tavoitteita

Asetimme rekrytiimin kanssa alkuvuonna tavoitteita toiminnallemme, mutta ne ovat varmasti jääneet jokaisella meistä jo unholaan. Emme siis ole olleet sitoutuneet tavoitteisiimme. Tavoitteiden pitäisi olla innostavia, ja ne pitäisi ohjata toimintaamme. Varsinkin minun johtajan roolissa pitäisi muistuttaa tavoitteista, ja työntää porukkaamme niitä kohti.

Tavoitteet on yhä paloitella pienempiin palaisiin, ettei päätavoite tunnun mahdottomalta. Näin olemmekin tehneet. Olemme siis asettaneet pienempiä tavoitteita yksittäisille tempauksille esimerkiksi. Studia- messut ja Abiristeilyt. Nämä ovat olleet mielestäni toimivia, ja paraikaakin suunnitellessa abiristeilyjä pidämme koko ajan mielessä sen, että tavoitteenamme on kohdata 5000 abia.

  1. Johtaja organisoi

Organisointia olen mielestäni hoitanut rekrytiimiä johtaessa kohtuullisen hyvin, mutta siinäkin on riittänyt haastetta. Meitä on rekrytiimissä kolmelta eri asteelta ja viidestä eri tiimistä, joten voi vain kuvitella miten hankalaa tapaamisen sopiminen voi olla. Saimme sovittua vakitapaamisen toimintamme alussa, mutta siitä on luistettu liian monta kertaa erilaisten syiden varjolla. Sen huomaa heti, kuinka työmme laatu heikkenee, kun emme kerkeä nähdä kasvokkain. Asiasta on kuitenkin onneksi puhuttu, ja nyt jokainen varmasti osaa priorisoida rekrymiitit korkealle viikon tekemisissä.

  1. Johtaja motivoi ja viestii

Mielestäni johtajan tärkein tehtävä on saada muut motivoituneiksi ja innostuneiksi tekemisestä. Itse koen, että olen luonnostani melko innostava ja positiivinen henkilö, mutta stressin yllättäessä se puoli minusta hälvenee. Koen kuitenkin, että rekrytiimissämme on ollut positiivinen ilmapiiri. Olenkin pyrkinyt kannustamaan ja antamaan tunnustusta, jos joku on tehnyt hommat hyvin.

Viestintäkanavana meillä on toiminut Facebook ja Whatsup. Itse koen, että näin pienen ryhmän kanssa Whatsup on hyvin kätevä, sillä siellä vastauksen saa usein nopeasti ja voi huudella perään, jos joku ei vastaa. Sinne on myös helppo ja nopea infota uusista ideoista mitä tulee mieleen.

Kuitenkin motivaatiopulaa olen aistinut ilmassa, niin itselläni kuin muillakin. Rekryryhmän tavoitteena meillä ei ole saada rahaa toiminnasta, joten motivaatio pitää löytää jostain muualta. Innostavat hommat ja itsensä kehittäminen onkin mielestäni erityisen keskeisiä juttuja tässä projektissa. Itse koen, että minua motivoi se, että saan kehittyä esiintymisessä, ihmisten kanssa toimimisessa ja markkinointitaidoissa, erityisesti sisällön tuotannosta someen.

  1. Johtaja “mittaa” tuloksia ja saavutuksia

Tulosten mittaaminen on tärkeää, jotta voimme tietää miten olemme onnistuneet ja mitä voimme tehdä ensikerralla paremmin. Teimme alkuvuodesta Snapchatin. Siellä on melko helppoa nähdä monta ihmistä meitä seuraa, ja kuinka moni videoitamme todella katsoo. Tätä pitäisi kuitenkin seurata aktiivisemmin, ja kirjata tuloksia ylös. Abiristeilyjä varten meillä on selkeä tavoite monta ihmistä haluamme tavoittaa, ja sen tuloksen seuraamiseen täytyykin keksiä joku oiva keino.

  1. Johtaja huolehtii ihmisten kehittämisestä.

 Kävimme rekrytiimin ensimmäisessä tapaamisessa läpi sitä, mitä jokainen meistä haluaisi oppia ja kehittää itseään. Kävimme myös läpi, mitkä ovat meidän kaikkien vahvuudet ja missä haluamme kehittyä. Niiden perusteella olemmekin hieman jakaneet rooleja rekrytiimissämme, mutta roolijako on ollut silti aika epäselvä. Jokaisen täytyy saada olla sellaisessa roolissa, jossa itse viihtyy. On myös tärkeää, että hommat jaetaan yhdessä, jotta jokainen pääsee vaikuttamaan siihen mitä tekee. Varsinkin rekryssä se on erityisen tärkeää motivaation säilyttämisen kannalta, sillä tämä on Tiimiakatemian sisäinen projekti, jossa esimerkiksi raha ei toimi motivaattoria.

Nyt keväällä rekrypäällikön roolini onkin tärkeä, sillä kohta alkavat yhteishaut. Ensi viikolla näemme koko porukalla, ja lyömme kevään suunnitelman lukkoon, jotta jokainen pysyy kärryillä. Jaamme selkeät vastuutehtävät, ja viemme jo aloittamamme hommat kunnialla loppuun asti. Uskon, että saamme vielä paljon hyvää aikaa rekrytiimimme kanssa.

Tuntui hyvältä saada hieman avautua rekrypäällikön toimistani. Huomasin kirjoittaessani, että itsenä johtaminen on tässäkin roolissa melkoisen keskiössä. Minun täytyy saada lisää uskoa itseeni, olla avoimempi ahdistuksieni ja stressin suhteen ja oman innostukseni kautta saada muutkin innostumaan tekemisestä. En tiedä, kuinka paljon esseessä otin esiin hyviä pointteja joita kirjasta löysin. Kuitenkin koen, että tämä essee auttoi minua selkeyttämään ajatuksiani rekrypäällikönroolistani. Nyt pyrin unohtamaan turhan stressin ja murheet, ja keskityn hyviin juttuihin. Ja ennen kaikkea muistan, EN OLE YKSIN.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!