Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajan ajatuksissa

Kirjoitettu 20.05.13
Esseen kirjoittaja: Jari Heikkilä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtajan ajatuksissa
Kirjan kirjoittaja: Peter F. Drucker & Joseph A. Maciarello
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtajan ajatuksissa – Peter F. Drucker & Joseph A. Maciarello

(2006, Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä)

Taitaa olla tämän kevään esseistä ensimmäinen kun kirja ei omasta hyllystäni löydy. Kirja tuli luettua tuossa joitakin kuukausia sitten kun se oli kirjastosta lainassa ja näihin 365 vinkkiin sisältyy monta hyvää pointtia. Kirja kokoaa yksiin kansiin Druckerin kymmenien kirjojen parhaimmat palat johtamisesta.

Seuraavassa käyn niistä läpi muutamia ja omia ajatuksiani niistä.

Luopuminen

Taas kerran se nousee esiin. Luopuminen niistä menneistä asioista jotka eivät enää ole tuottavia. Ihmisillä on vain rajallinen määrä resursseja käytössään ja ne pitäisi pystyä keskittämään optimaalisesti sinne missä saavutetaan paras tuotto niin rahallisesti kuin meillä akatemialla tietysti myös opillisesti.

Kun liian suuri osa resursseista käytetään asioihin ”joihin ei olisi pitänyt koskaan ryhtyä tai joita ei pitäisi enää tehdä” ovat nuo resurssit silloin pois sieltä mitä juuri nyt pitäisi tehdä ja missä on edessä valoisampi tulevaisuus.

Selkeytän tähän vähän omia ajatuksiani siitä, miksi minun pitäisi luopua osasta toiminimeni bisnestä. Ja toisaalta myös sen tärkeän kysymyksen, että mitkä asiat tällä hetkellä estävät minua tekemästä niin.

Syitä luopua ovat:

– Silloin jäisi aikaa enemmän muulle tekemiselle. Okei, pakko myöntää että tällä hetkellä aikaresursseja tuo ei vie paljoa, mutta kuluttaa ehkä enemmän henkisesti kun tasaisin väliajoin aina pomppaa mieleen ajatus siitä, että tuon eteen pitäisi myös tehdä enemmän töitä. Tällä hetkellä kun se ei kuitenkaan nouse prioriteettilistallani kovin korkealle.

– Pelkästään se, paljonko nuo tavarat vievät tilaa 31 neliön yksiöstäni. Liikaa, vitusti liikaa. Ja vaikka ne nyt sinäänsä ovat hyvässä paikassa niin etteivät ihan tiellä ole niin ei 15 kappaletta 100 litran muovilaatikoita vain ole mikään kauhean kaunis sisustuselementti.

– Tuosta saatavat rahat voisi sijoittaa huomattavasti tuottavammin kuin se, että useiden tonnien edestä tavaraa on laatikoissa seisomassa.

Mitkä asiat estävät luopumasta:

– Toimenpiteet jotka luopumisen eteen olisi tehtävä veisivät myös aikaa. Kenties paljonkin aikaa. Mistä ostaja tavaroille ja mielellään myös verkkokaupan toiminnalle. Siinä kai se isoin kysymys on, että mistä ostaja. Jos nuo saisi hankintahintaankin ulos, niin tuskin miettisin kovinkaan pitkään tällä hetkellä ratkaisua.

– Tällä hetkellä toiminnan kulut on karsittu aika minimiin, joten myöskään kauheasti kiinteitä kustannuksia ei tällä hetkellä aiheudu tuosta verkkokaupasta ja muusta siihen liittyvästä. Eli siis taloudellista pakkoa kulujen puolesta ei ole toiminnasta luopua.

– Ei tää ole varsinaisesti syy, mutta kuitenkin tää on se oma ”ensimmäinen yrityslapsi”. Se kuinka joskus uskoin tuotteeseen ei kuitenkaan enää vaikuta siihen ettenkö olisi siitä valmis luopumaan, koska tämä yhteinen matkamme alkaa olemaan aika loppun kuljettu.

Kun kesä tulee niin voisi selvittää mitä hyviä kanavia tuollaisen kaupan tekemiseen olisi, koska täysin valmis olen tuosta luopumaan. No, oppipahan ainakin sen, että ei kannata ostaa aivan jäätäviä alkuvarastoja ennenkuin yhtään tuotetta on ”oikeille” asiakkaille myyty.

Hyvänä pointtina kirjasta löytyy vielä, että luopumista ajatellessa on hyvä kysyä itseltään, että jos en tekisi tätä jo niin ryhtyisinkö siihen nyt. Edellisen casen osalta tilanne on se, että en varmaankaan.

Mistä haluan että minut muistetaan?

Kirja esittelee hyvän keinon miettiä omia todellisia tavoitteitaan. Kysy itseltäsi säännöllisin väliajoin, että mistä haluat, että sinut muistetaan.

Kysymys on paha, todella paha. Tai kun tarkemmin miettii niin oikea sana on haastava. Hieman sama ajatus toistuu tuossa mallissa, jossa miettii läheisten muistopuhetta omissa hautajaisissaan. ”Mistä haluat, että sinut muistetaan?”

Pakko myöntää, että en osaa vastata tähän vielä hyvin. Toivon, että päällimmäisenä asiana ei kuitenkaan ehkä välttämättä olisi työni. Ainakaan niin, että lapset muistelevat että aina se oli töissä, töissä ja töissä. En kai mä kuitenkaan halua paljon sen ihmeellisempää kuin ihan normi elämän.

Työstä nauttiminen

”Hyvät suorittajat rakastavat sitä mitä tekevät. En väitä, että he pitäisivät kaikesta tekemästään.”

Taviksen ja menestyjän erottaa se, että menestyjät tekevät myös sen mikä ei ole kivaa.

Tällä hetkellä nautin näiden esseiden tekemisestä. Se mikä tuntui viikko sitten mahdottomalta on nyt oikeinkin mukavaa. En tiedä mitkä on syy-seuraussuhteet, mutta tällä hetkellä tuntuu taas että omassa tekemisessä on tulossa iso harppaus eteenpäin. Ainut mikä tällä hetkellä vastustaa tätä esseiden kirjoittamista on se, että on mielessä taas niin monta hyvää kirjaa jotka haluaisin lukea. On tää vaan hullua..

Vielä joutuu kamppailemaan töiden kanssa vähän väliä tuon aloittamisen vaikeuden kanssa, mutta sekin on pala palalta vähän vähenemässä tällä hetkellä.

Loppuajatuksia

Kirja sisälti todella paljon myös todella ”jäykkää” tietoa, jonka lukeminen oli hieman raskasta ja välillä myös vilisi sen verran hienoja sanoja, että sai pinnistellä jotta pysyi asiassa mukana.

Yksi kohta tuolta myös pomppasi silmille josta on ihan pakko olla erimieltä kirjoittajien kanssa:

”Johtamiskoulutusta tulee antaa ainoastaan jo menestyville ihmisille. Uskon, että johtamiskoulutuksen antaminen ihmisille, joilla ei ole muutaman vuoden kokemusta johtamisesta, on ajan haaskausta.”

Edellinen lausehan tarkoittaa siis kärjistettynä sitä, että akatemiallakaan kenellekkään ei pitäisi antaa johtamiskoulutusta ja kaikki on ajan hukkaan heittämistä.

Tottakai se, että kokemusta on jo taustalla antaa huomattavasti suuremman mahdollisuuden peilata asiaa omaan aikaisempaan tekemiseen, mutta muuten olen kyllä sitä mieltä että johtamiskoulutuksesta on hyötyä ihan jokaiselle.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!