Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta

Kirjoitettu 23.05.13
Esseen kirjoittaja: Eemeli Oksanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta
Kirjan kirjoittaja: John C. Maxwell
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

John C. Maxwell – Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta

Minusta tuntuu että pitäisi lukea useampi Maxwellin kirja, sillä todella sytyin todella paljon tälle. Tämä oli mielestäni hyvä kirja, ja tämän esseen loppuun en siis kirjoita että en suosittelisi sitä kenellekään.  No miksi tämä oli hyvä? Minä tykkään konkretiasta joten tykkään siitä että asiat sanotaan ja esitetään juuri niin kuin ne ovat. Maxwell tekee juuri sen.

Nimensä mukaisesti kirja käsittelee 21 kohtaa jotka liityvät johtajuuteen ja sille universumin määrittämiin lainalaisuuksiin. Vai kuka ne onkaan määrittänyt? No ainakin Maxwell. Tässä ne ovat:

1.Rajoitusten laki                                               2. Vaikutusvallan laki

3. Prosessin laki                                                 4. Suunnistamisen laki.

5.Arvon lisäämisen laki                                    6. Vakaan pohjan laki

7. Kunnioituksen laki                                       8. Oivalluksen laki

9. Vetovoiman laki                                           10. Yhteyden laki

11. Sisäpiirin laki                                              12. Valtuuttamisen laki

13. Esikuvan laki                                              14. Omaksi ottamisen laki

15. Voiton laki                                                   16. Liikevoiman laki

17. Tärkeysjärjestyksen laki                            18. Uhrautumisen laki

19. Ajoituksen laki                                            20. Räjähdysmäisen kasvun laki

21. Henkisen perinnön laki

Kun näihin kohtiin perehtyy tarkemmin, uskoo ehkä todellakin jonkun ylemmän voiman asettaneen nämä lait. Jokainen kohta on tavalla tai toisella ilmennyt elämäni aikana. Onko maailmamme täynnä tällaisia lakeja, joista emme ole vain tietoisia. Suurin osahan näistä laeista on sovellettavissa suoraan sosiaaliseen elämäämme, jonka kautta näitä itsekin ensin tarkastelin.

Nämä 21 lainalaisuutta eivät kuitenkaan sinällään olleet kirjan kiinnostavin kohti. Eniten kiinnitin huomiotani ominaisuuksiin joita johtajalla pitäisi olla erottuakseen muista. Ensimmäisenä luonteenlujuus, se mitä juuri sinä olet ja ennen kaikkea millainen sinä olet.

Toisena kohtana tulevat suhteet. Jos tunnet oikeita ihmisiä, pääset varmasti pitkälle ja sinua seurataan johtajana. Muutoinkin menestystä hamuavien ihmisten pitäisi haalia ympärilleen menestyneitä ihmisiä jotta heidän asenteensa muokkautuisi menestykselle suopeaksi.  Kohta kolme, tietämys. Oma pääsi on sinun arsenaalisi. Mitä enemmän tiedät, sen enemmän pystyt tietoa jakamaan.

Seuraavaksi tulee vaisto. Usein sanotaan että hyvä johtaja vaistoaa oikean suunnan yritykselle. Jos olet hyvä tyyppi ja hyvä johtaja, vaistoasi kuunnellaan. Sen sijaan jos et ole, hyvä vaistosi jää vaille huomiota vaikka olisitkin aina oikeassa. Itse tunnen pienen kolahduksen tässä kohdassa. Olen asettanut itseni sellaiseen tilanteeseen, jossa minua ei välttämättä kuunnella tai oteta tosissan. Mutta toisaalta minulla on myös nyt näytön paikka ammttipätevyys projektilla näyttää mihin kykenen.

Kohdassa numero viisi mainitaan kokemus. Tämä on kanssa yksi kohta joka on lähellä sydäntäni, itse armeijan ja muutaman vuoden työputken jälkeen olen vanhin jäsen tiimissämme. Tästä syystä olen jo kokenut paljon sellaista mitä monella muulla tiimissämme on vasta edessään. Toki paljon on myös kokematta. Kuten edellisessä kohdassakin, tätä kokemusta ei kuitenkaan voi hyödyntää jos sanomisiini ei ole luottamista.

Sitten seuraavana aiempi menestys. Mitä olet saavuttanut urallasi? Kovat tyypit saavat johtopaikkoja jopa pelkästään maineensa perusteella. Toki joitakin asioita arvostetaan paljon vähemmän kuin mitä itse niistä perustat. Joku sinulle tärkeä asia josta tunnet ylpeyttä voi olla kovin vähäinen juttu muiden silmissä. Joten muista tämä: ”Tiedä mistä tulet ja ole ylpeä siitä, mutta älä ylpeile sillä.”

Viimeinen muttei vähäisin kohta on kyky. Kaikki kulminoituu siihen mitä pystyt tekemään. Ne on ne teot eikä puheet. Tee siis parhaasi, näytä muille mihin pystyt. Ja jos pystyt huippusuorituksiin, he seuraavat sinua. Johda esimerkillä! Tämä on erityisen tärkeä, sillä haluan johtaa esimerkillä ja olen todennut sen olevan parhaita tapoja saada muut innostumaan. Mutta miten voit näyttää esimerkkiä jos itsensäjohtaminen ei onnistu. Siinä minulla on eniten kehitettävää ja nyt kesän aikana porjektipäällikön roolissa minulla on mahdollisuus harjoitella erillaisia johtamis menetelmiä.

Lopuksi vielä muutama simppeli ohje jotka Maxwell on jälleen minun mielikseni kasannut listaksi:

Päätä toimintasuunnitelma ennalta

Aseta tavoitteet konkreettisina eteesi

Tarkista, mitkä ovat tärkeimmät asiat

Kerro suunnitelmasi tärkeimmille ihmisille

Anna ihmisille aikaa hyväksyä suunnitelmasi

Ala toimia

Odota ongelmia

Muistuta ihmisiä aina onnistumisista

Tarkista suunnitelmasi päivittäin

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!