Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuuden uusi aika

Kirjoitettu 15.01.14
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet:
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtajan rooli on kieltämättä muutoksessa nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassamme. En väitä että mikään kaverijohtajuus olisi se oikea työkalu. Mutta väitän ett vanhan aikainen armeijan ja tehdastyylisen johtajuuden aika on ohi. Tulevaisuuden jotajan tehtävä on toimia mahdollistajana. Tutkia tekemistä ja innostaa muita. Johtajan tulee ottaa mallia kaikesta mitä kokee ja näkee. Hyvä johtaja osaa olla osa muutosta. Tehokas johtaja osaa käytätä hyväksi yksilöiden vahvuuksia joita me emme priimassa osaa hyödyntää. Tulevaisuudessa johtamisen pääomana on ryhmän eri jäsenet ja kollektiivinen tiedon keruu. Ryhmän eri jäsenet ovat vuorotellen johdossa, riippuen tehtävästä ja johtajan osaamisesta. Tässä tulee samalla jaettua vastuuta, kukaan ei ole yksin vaan vastuu on yhdessä koko ryhmällä.

 

Tällainen johtaminen on mahdollista vain jos luottamusta on kohdillaa. Luottamuksella korvataan sitä, mikä varmuudessa ja informaatiossa jää puuttumaan, luottamus on erittäin tärkeää. Jos johtaja on epäaito on helppo menettää usko tekemiseen. Siksi uskon että Jetro saa meissä aikaan liikettä. Hierarkisessa johtamistyylissä johtajan on vaikea olla oma itsensä, ei saisi näyttää tunteita. Jotta tulevaisuuden johtajana pärjää pitää olla sinut itsensä kanssa ja olla oma itsensä.

 

”Esimies jolla on kymmenen alaista, saattaa vaikuttaa 50 ihmisen päivään”.

 

Tähän meidän tulee kiinnittää huomiota yleensäkin akatemialla. Jos kohtelemme ihmisiä huonosti, he hermostuvat ja lähtevät luovuttaja asenteella jatkamaan projektia. Kuten kirjakin sanoi, tulevaisuudessa pärjäävät luovat verkottujat. Joten ei muuta kun olemaan uusi koistinen niin saan kavereita ja sitä kautta kasvatettua verkostoa.

Alaisistaan kiinnostunut johtaja on nykypäivää. Menestystekijänä johtamiseen on läsnäolo. Minun pitäisi ensin olla läsnä itselleen, tiedostaa omat tavoitteet ja rajallisuutensa. Kun tämän on tehnyt, on valmis muiden käytettäväksi. Talous johtajana olet muita varten ja minun tulee heittäytyä kuuntelemaan!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!