Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuudesta

Kirjoitettu 25.01.16
Esseen kirjoittaja: Milla Lehtonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Minä johtajana!
Kirjan kirjoittaja: Christer Hermannson
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtamista olen nähnyt ja kuullut paljon, mutta koskaan en ole siihen saanut minkäänlaista kosketuspintaa. Vieraita termejä erilaisista metodeista millä johdat ihmisiä menestymään. Mitä näiden eri termien takana sitten on? Kaiken avain on näköjään olla hyvä johtaja. Näin yksinkertaiselta se kuulostaa. Ole vain hyvä johtaja, joka huomio kaikki ja johtaa esimerkillään. Nyt nämä kaikki on lyöty kasvoilleni hyvin nopeaa tahtia tullessani akatemialle. Päätin siis lähteä alusta rakentamaan jonkinlaista pohjaa tälle hyvä johtaja termille. Kirjassa Minä johtajana käytiin läpi kaikki piirteet mitä sinussa tulisi olla, jotta sinusta voi kehittyä sellainen johtaja joita muistellaan aina niin onnistuneina työssään.

Lähden käymään läpi vaiheita jotka kirjassa mainittiin kuuluvaksi tälle onnistuneelle johtajuudelle. Kaikki lähtee käyntiin siitä että johtaja tuo työhön mielekkyyttä. Millaisilla tavoilla se sitten onnistuu? Pyrkimällä yllättämään toisia ja itseään kokeilemalla jotain uuttaa eikä jämähdetä siihen ainoaan toimintamalliin vaikka se olisikin tuntunut hyvälle, muista ruokkia luovuutta näissä johtamisen prosesseissa. Ota käyttöön joku opeteltu johtamisen käytäntö kuten scrum ja annan luovuutesi ruokkia sitä. Tee siitä oman näköisesi ja vielä parempaa alaistesi näköinen.

Johtajan tulee olla aktiivininen ja esimerkillinen. Aktiivisuus kasvattaa muissa kunnioitusta ja halua pyrkiä samaan. Aktiivinen asenne on myös sitä että huomio teoissaan muita ihmisiä. Kirjassa johtajan tulee kiinittää huomiota alaisten ihmiskuvaan millaisia he ovat ja mistä he tulevat. Ymmärtämällä ihmisiä ja käyttämällä sitä apuna pystyt lähestymään ihmisiä niin että olet lähellä. Tarkoitan sillä niin että opit tuntemaan ne ihmiset joihin vaikutat näin osaat kohdata ihmisiä jopa ystävinä ja nähdä heissä erot ja potentiaalin mitä vaikka menneisyys on heihin kasvattanut.

Hyvä johtaja ottaa vastaan kritiikkiä. Kritiikki alaisilta on sitä parasta kehitys ideaa mitä voit saada. Opi kuuntelemaan niitä joihin vaikutat niin saat suhteesta yhtälaisen heidän vaikuttaessaan sinuun. Kysele ja anna mahdollisuus vaikka nimettömään palautteeseen jolloin kynnys on pienempi.  Näin me teimme johtoryhmämme tehtävien ja odotusten osalta miten voit täyttää jotain mitä et tiedä sen olevan ja kohtaavatko odotuksenne. Jos keskustelu ei käy molemmin puolisena tuleeko kummankaan täysi potentiaali esille.

Yhteinen tavoite asetetaan johtajan toimesta. Sen on oltava selkeä että se säilyy kirkkaasti kaikkien mielessä. Tavoitteen esittäminen kaikille myös omassa johtamis tavassasi auttaa muita ymmärtämään päätöksiäsi. Ilman tavoitteita homma jää junnaamaan paikalleen ja motivaatio saattaa kärsiä. Tavoite voi olla mitä vain mikä saa ihmiset työskentelemään intohimoisesti. Meillä se Mymmi kummittelee vielä niin kaukaisena mutta kirkkaana mielessä.

Mielenkiintoinen oli vertaus hillopurkista, muista antaa jokaiselle oma hillopurkki. Tätä ideaa näen mellä projkteissa jokaisella on jokin jaettu alue projektissa mitä hoitaa ja hänellä on siitä vastuu. Tämä siis tarkoittaa jokaisen ikiomaa hillopurkkia josta muut eivät saa käydä maistamassa. Jokaiselle on oma vastuu ja näin toimija tuntee olevansa tärkeä saadessaan johtaa jotain ihan omaa. Itsensä tärkeäksi tunteminen ja kiitoksen kuuleminen on tärkeää jotta jaksetaan painaa kohti sitä yhteistä tavoitetta.

Näitä on paljon. Hyvän johtajan listään löytää jokainen jotain lisättävää. Tärkeää on kokeilla, mikä on se oma juttu ja tapa johtaa. Kirjoista tulee aivan mahtavaa lisäpotkua ja tietoa, mutta niiden sekoittaminen omaan luonteeseesi sopivaksi tekee sinusta persoonallisen ja voimakkaan johtajan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!