Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuus

Kirjoitettu 02.12.18
Esseen kirjoittaja: Waltteri Hiljanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtajuus
Kirjan kirjoittaja: John C. Maxwell
Kategoriat: 4. Johtaminen, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Palasin taas lempikirjailijani aineiston pariin. Tällä kertaa lukuvuorossa oli kompakti kirja aiheesta Johtajuus. Kirjailijan ajatus on ollut tiivistää opettamistaan asioista simppeli teos, jonka voi lukea yhdeltä istumalta. Kirja noudattaa samaa helppolukuista ja tarinallista kerrontaa kuin aikaisemmin lukemani Eteenpäin epäonnistuminen ja Asenne. Kirja oli erittäin hyvin tiivistetty paketti johtamisesta. Toisin kuin kirjailijan edelliset kirjat, tämä ei saanut minussa suuria ajatuksia ja oivalluksia juurikaan heräämään. Jotain aina kuitenkin.

Jotta voi johtaa muita, pitää osata johtaa itseään.

Priorisoinnista esitettiin kirjassa hyviä pointteja. Jotta voi osata johtaa muita, on osattava ensin johtaa itseään. Aion ottaa käyttöön omassa elämässäni kirjassa esitetyn priorisointimallin kiireellisyydestä ja tärkeydestä. Mallin mukaan tehtävät jaetaan neljään osaan:

Kiireellinen – tärkeä
Kiireetön – tärkeä
Kiireellinen – ei tärkeä
Kiireetön – ei tärkeä

Näin jakamalla isokaan määrä tehtäviä ei tunnu niin raskaalta. Usein jos on paljon tehtävää, tuntuu siltä, että tekeminen ei lopu koskaan. Se tekee aloittamisesta vaikeampaa ja heikentää tekemisen tasoa. Kun alkaa työstää tehtävälistaa priorisoinnin mukaan kiireellisistä ja tärkeistä asioista, ei tarvitse samalla stressata vähemmän tärkeistä töistä.

Kirjassa kerrottiin hauska tarina eläimenkesyttäjästä, jonka tärkein työkalu on tuoli. Kun kesyttäjä osoittaa eläintä tuolin 4 jalalla, eläin yrittää keskittää ajatukset 4 jalkaan ja lamaantuu, kun ei pysty keskittymään. Tämä 4 jalkaan keskittyminen tapahtuu monesti omassa toiminnassani. Aion jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että teen vain yhtä asiaa kerrallaan.

Johtamistaitoja kehitetään päivittäin, ei päivässä

Johtaminen on laji, jossa kehitytään koko elämän ajan. Jokaisena päivänä voi kehittyä johtajana, kun ottaa opit vastaan ja on valmis kehittymään. Kirjassa puhuttiin hyvän johtajan ominaisuuksista. Näistä monet olivat asioita, joihin olen omassa toiminnassani pyrkinyt kiinnittämään huomiota. Rationaalisuus, luottamus ja luonteenlujuus ovat osatekijöitä, joista luonnollinen johtajuus syntyy. Kun toimii aina, joka tilanteessa rationaalisesti, tasapuolisesti ja luotettavasti, luottamus ja kunnioitus kasvaa. Mielestäni on erittäin tärkeää pyrkiä olemaan aina täsmällinen, reilu ja luotettava.

Hyvä johtaja auttaa muita saavuttamaan korkeampia tasoja

Muiden auttaminen tarttui kirjasta isona asiana mieleeni. Johtajuutta oli kuvattu 5 eri tasolla. Ensimmäiselle tasolle riittää se, että johtaja on nimetty johtajaksi. Tällöin alaiset seuraavat häntä, koska on pakko. Tasojen noustessa ylöspäin, oli isossa roolissa se, miten voi auttaa muita kehittymään. Mitä enemmän pystyy auttamaan muita kehittymään ja saavuttamaan oman osaamisen uusia tasoja, sitä korkeamman tason voi saavuttaa johtajana. Aion ruveta kiinnittämään huomiota siihen, miten voisin auttaa muita kehittymään. Voisinko kannustaa paremmin tai kysyä parempia kysymyksiä muilta, ja näin olla avuksi heidän kehityksessään.

Mestareista ei tule mestareita kehässä. Siellä heidät vasta opitaan tuntemaan.

Kirja oli hyvä pintaraapaisu johtajuuden saloihin. Vaikka se ei ollutkaan tasolta yhtä hyvä kuin aikaisemmin lukemani saman kirjailijan teokset, sain kuitenkin kompaktista kirjasta muutaman vinkin käytännön elämään, joten ei mennyt lukeminen hukkaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!