Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuus- Kirkas suunta ja ihmisten voima

Kirjoitettu 14.02.18
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johtajuus- Kirkas suunta ja ihmisten voima
Kirjan kirjoittaja: Matti Alahuhta
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtajuus- Matti Alahuhta

Luin Matti Alahuhdan kirjan johtajuudesta. Millä tavoin hän on johtanut Nokian matkapuhelinyksikön ja hissiyhtiö Koneen hurjaan nousuun? Mielestäni Matti on luonnollinen johtaja, joka uskoo yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen isoissakin organisaatioissa. Peilaan tekstissäni johtajuuden seikkoihin tiimissämme.

Kiehtova johtajuus

Jokainen voi osoittaa johtajuutta riippumatta siitä, mikä hänen roolinsa on työyhteisössä. Johtajuudessa on paljolti kyse tavasta toimia muiden kanssa. Johtaminen on kuuntelemista, välittämistä ja valmentamista. Kuunteleminen on tärkeämpää kuin itse puhuminen. Vaikka hyvä johtaja kuuntelee enemmän kuin puhuu, hänen ei tarvitse olla vaatimaton. Täytyy siis myös olla vaativa ja jäykkä aina tarpeen tullen. Johtajuus on vuorovaikuttamista.

Samalla kun johtaja kuuntelee, ymmärtää, kannustaa, antaa vastuuta, antaa palautetta ja antaa aikaa, on hänen otettava kokonaisvastuu yksikön toiminnasta. Hyvä johtaja näkee vaikeat tilanteet mahdollisuuksina ja uskoo omiin näkemyksiinsä ja harkintakykyynsä. Johtajan on näytettävä kirkas suunta, joka energisoi ihmisiä ja synnyttää yhdessä tekemisen innon.

Hauskinta onkin johtajuudessa se, että Tiimiakatemialla ei ole auktoriteettista tai kunnioittavaa johtajuutta vaan jokainen on saman arvoinen yhteisössä. Vaikka johtaja olisikin litteän organisaation ystävä niin kuin Matti, jokainen häntä kunnioittava työntekijä tekee työnsä muuta mukisematta. Akatemialla tuntuu olevan häilyvä kunnioitus muita kohtaan esimerkiksi jättämällä paikat siivoamatta tai siirtämällä ongelman seuraavalle. Tässähän onkin kyse vaan siitä, miten kunnioitat muita yhteisön jäseniä.

Tässä olisi hieno paikka kokeilla ja kehittää entisestään, miten saada ihmiset haastamaan ja kannustamaan toinen toisiaan ja samaan aikaan saada positiivisempi vire luotua yhteisön ylle.

Kun henkilöstö nauttii työnteosta niin silloin nauttivat myös asiakkaat ja samalla yritys kehittyy entisestään. Parhaillaan siitä syntyy kiehtova positiivinen kierre, joka näkyy ja tuntuu joka paikassa yrityksessä.

 

Visio strategia

Yrityksellä tai yhteisöllä täytyy olla yhteinen visio. Vision pitää olla kaikille kirkas ja helposti ymmärrettävä, jotta siihen pystyy samaistumaan.  Visio auttaa koko henkilöstöä tekemään yhteiseen suuntaan. Merkityksellinen visio auttaa synnyttämään innovaatioita, kun henkilöstö ajattelee vain miten saada kaikkia toimintoja paremmaksi. Visio on tulossa myös Osuuskunta Waiston agendalle lähiaikoina. Minkä vuoksi teemme tälläistä? Missä on se häilyvä ajatus siitä, minne meidän on suunnattava yrityksemme? Tuoko tämä sen työn merkityksen, jonka puolesta työskennellään?

Strategialla onkin suuri merkitys tämän vision kanssa. Nimittäin strategialla päästää visioon. Mitkä on ne keinot, jolla haluttu visio toteutuu. Meidän tiimi synnytti äskettäin kevään 2018 tavoitteet. Me ei silloin kyllä puhuttu visiosta, vaikka olisi pitänyt. Nyt meillä on paljon tavoitteita, mutta millään ei ole suurta merkitystä, ne ovat numeroita ja aikatauluja. Onneksi pieni valopilkku on tämä meidän Budapestin matka, joka antaa merkitystä tiimille. Voi hyvinkin olla, että me joudutaan muuttamaan tavoitteita kevään mittaan riippuen ihan siitä mikä tulee olemaan meidän visio.

Matin kokemuksiin perustuvat johtavat avainperiaatteet:

  1. Kirkas suunta ja selkeät tavoitteet
  2. Avoimuus ja suoruus
  3. Fokus
  4. Yksinkertaisuus
  5. Oikea-aikaisuus

Kirkas suunta ja selkeät tavoitteet menevät suoraan vision pariin, joiden kanssa me tuumailemme tälläkin hetkellä. Täydellä energialla kohti kirkasta suuntaa. Kun jokainen tiimiläinen sen sisäistää on mahdollisuudet mihin vain.

Avoimuudella ja suoruudella päästään lähemmäksi henkilöstöä. Henkilöstökin pystyy parempiin tuloksiin, kun jokaisesta asiasta voidaan puhua. Itse haluaisin rakentaa tiimistämme sellaisen yrityksen, jossa kaikki olisi läpinäkyvää. Ajatus siitä, että näkisit lasiseinän läpi, mitä tässä yrityksessä tapahtuu kaikilla osa-alueilla. Minusta sellaisesta yrityksestä huohkuu luottavaisuus ja motivoitunut henkilöstö.

Fokus on sitä, että tee sitä missä olet erityisen hyvä. Tee se hyvin mitä teet. Yrityksen puolelta katsottuna hanki sellaisia toimintoja, joissa on hyvät kasvumahdollisuudet. Sellaisia toimintoja, jonne pystyy rakentamaan kilpailuetua kilpailijoihin.

Yksinkertaisuus onkin valttia jokaisessa yhteisössä ja yrityksessä. Pidä varsinkin uudet asiat yksinkertaisena niin jokainen sisäistää ne nopeammin kuin monimutkaiset asiat. Joidenkin mielestä yksinkertaiset asiat ovat tylsiä niin pitää muistaa, että monimutkaisuus vain hidastaa yhteistä ymmärrystä. Toisaalta, jos tykkäät monimutkaisista asioista niin olethan valmis siitä kertomaan yksinkertaisesti.

Oikea-aikaisuudella tarkoitetaan toimi-alojen murroksien väliin menemistä. Esimerkiksi teknologian murros, johon Nokia nappasi kiinni ja sitä kautta nousi markkinajohtajaksi. Pitäähän tässä waistolaisena olla jokin murroksen edelläkävijä.

 

Yrityskulttuuri

Yrityskulttuurin muokkaaminen tai sen kehittäminen.

Yrityskulttuuri muodostuu suurilta osin yrityksessä valitsevista arvoista. Millä tavoin sinun yrityksessä tehdään duunia? Onko siellä tapana pitkittää kahvitaukoja tai käydä tupakalla tunnin välein? Joka tapauksessa yritykseen tai yhteisöön on myös luotava myös arvot, joista otetaan mallia tapaan toimia. Koneen arvot ovat seuraavat: Asiakkaan ilahduttaminen, tahto uudistua, into saada aikaan ja yhdessä onnistuminen.  Aivan loistavat arvot! Mitä muuta voisi toivoa työpaikalta! Rupesin miettimään että, minkälaiset arvot meidän tiimiyritykseen soveltuisivat. Ainakin asiakkaan ilahduttaminen, toinen voisi olla into saada aikaan, kolmas olisi uuden oppiminen ja neljäs olisi yhdessä tekeminen. Nämä ovat tietysti oman ajatusmaailman tuotoksia, mutta näitä tulen ehdottamaan tiimille.

Arvojen jälkeen ei riitä, että yrityksen johto on sisäistänyt nämä arvot. Tuleekin viestintä peliin mukaan. Voidaan viestiä yrityksen omassa verkossa arvoista, johon on liitetty jokin onnistuminen tai menestys. Voidaan myös henkilökohtaisesti antaa omaa viestiä perille ja omalla esimerkillä toimimista. Toistojen määrä on oltava valtava ja pitkäkestoinen, jotta jokainen ymmärtää ja sisäistää merkityksen. Pysytään henkilökunnan mielessä toistojen avulla, esimerkiksi sisustamalla yhteiset tilat arvojen mukaisesti ja tekemällä arvoista tauluja tai maalauksia.

Toistojen jälkeen olisi hyvä myös mitata näitä muutoksia, jotta tiedämme olemmeko saavuttaneet tavoitteet. Miten henkilöstön innostuminen tai yhdessä tekeminen vaikuttaa liiketoimintaan. Mittareita on hyvä olla monenlaisia. Niistä voi ennustaa jo tulevat ongelmat ja samalla huomaa miten jokin pieni asia voi vaikuttaa suuresti yrityksen toimintaan.

 

Oman työn merkitys ja läsnäolo

Läsnäolon voimaa ei näyttävästi arvosteta tarpeeksi digitaalisuuden aikakautena. Läsnäololla on niin suuri merkitys yhdessä tekemiseen, tsemppaamiseen, yhteishenkeen ja motivaatioon. Mitä enemmän ollaan yhdessä, sitä paremmin toimimme. Huomasin jo tämän ensimmäisellä puolella vuodella itsestäni ja muista, miten läsnäolo vaikuttaa. Olen ollut paljon motivoituneempi ja oppimishaluinen kuin vuosi sitten Joensuussa. Välittyy yhteisöllistä painetta, joka laittaa rattaat pyörimään.

Alahuhdan kokemuksien mukaan oman työn merkitys lähtee sanasta luottamus. Onhan meidän valmentaja luottamuksesta meille puhunut monet kerrat, mutta kaikki eivät ole sitä sisäistäneet, miten merkityksellistä se on. Luottamus lähtee ainakin siitä, että sovitut asiat hoidetaan tai jopa enemmän. Puhutaan niin, että kaikki ymmärtää, ollaan avoimia ja läpinäkyviä. Puhuminen ja ideointi muutetaan tekemiseksi ja tavoitteiksi.

 

Tämä kirja on kyllä loistava valinta henkilölle, joka haluaa oppia itsestään, muutoksesta ja ihmisten voimasta. Suuri kirjasuositus kaikille johtamisesta kiinnostuneille.

 

 

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!